FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 14 november 2004

Film: Cellular

Wat zouden wij zijn zonder mobieltje. De GSM is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En niet meer uit hedendaagse films. Zo’n pakweg 15 jaar geleden moest men in de film nog op zoek naar een telefooncel om iemand te waarschuwen voor gevaar. En dat leverde spannende minuten op, want waar vond je zo snel een telefooncel?

De film Cellular gaat over de mobiele telefoon. Wat als je een telefoontje krijgt en niet mag ophangen? En wat als je weinig tijd hebt om een ontvoerde vrouw op te sporen? Het levert een spannende film op waarmee je je 90 minuten niet zult vervelen.

Cellular

Cellular draait nu in de bioscoop!

Punten ronde 6

In ronde zes zagen we een mager eerste weekend. Vervolgens kwam alles toch nog een beetje op zijn pootjes terecht. Als bonus voorts, zijn de punten van ADO Den Haag-PSV uitgedeeld.

De beste van de zesde ronde was piemelpak met 112 punten. arjanvanbon, Wolfje4u en el_tieskos sprongen er met hun scores van boven de honderd ook uit.

In het algemeen klassement behield mist zijn voorsprong maar net. MSNMGH en reffie profiteerden niet optimaal en zagen Franco79 opstomen. piemelpak vindt zich juist in de top tien terug.

Bij de subleagues heeft Il Mondo zich op de eerste plaats genesteld. 'Top 25 van vorig seizoen only' had een mindere week. Drie leagues hebben nu aansluiting met de top: #filosofie - Vardar Koekepan., Kukamaestro's en Niet te hert.

Naast de uitslagen van deze week zijn in ronde vier de punten van de wedstrijd ADO Den Haag-PSV (16/10) verwerkt. De uitslag was 0-2 en de statistieken zijn als doorgaans verwerkt.

Aanstaande vrijdag begint ronde zeven. Veel succes met kiezen.

FOK!Managercrew


Speelronde: 7
19-11 Roda JC - ADO Den Haag
20-11 De Graafschap - AFC Ajax
20-11 AZ - RKC Waalwijk
20-11 RBC Roosendaal - SC Heerenveen
21-11 Vitesse - PSV
21-11 Feyenoord - FC Groningen
21-11 Willem II - NAC Breda
21-11 FC Den Bosch - NEC
21-11 FC Twente - FC Utrecht
26-11 RKC Waalwijk - Vitesse
27-11 PSV - FC Twente
27-11 ADO Den Haag - Willem II
27-11 NEC - Roda JC
28-11 SC Heerenveen - Feyenoord
28-11 NAC Breda - FC Den Bosch
28-11 AFC Ajax - RBC Roosendaal
28-11 FC Utrecht - De Graafschap
28-11 FC Groningen - AZ

Van Galen ook in Oranje

Na de PSV'er André Ooijer is nu ook AZ-spelmaker Barry van Galen alsnog toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal.

De uitnodiging voor Van Galen heeft net als voor Ooijer te maken met de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Doordat Van der Vaart een blessure heeft opgelopen tijdens de klassieker is de spelmaker van AZ nu als vervanger opgeroepen.

Het fysieke ongemak van Edgar Davids speelt ook een rol bij de selectie van de 34 jarige Van Galen. Edgar Davids zal waarschijnlijk WK-kwalificatieduel met Andorra woensdag niet spelen vanwege een rugblessure.

Vrouw rijdt met auto in op ex-echtgenoot

maan_man had ons via de nieuws-submit te melden:

In Heerlen (Limburg) is een vrouw aangehouden omdat ze met haar auto was ingereden op haar fietsende ex-echtgenoot. De man liep hierdoor enkele kneuzingen op, zijn fiets raakte zwaar beschadigd.

De 32-jarige vrouw reed na het gebeuren gelijk door naar het politiebureau. Daar vertelde ze dat de man zelf op de motorkap was gesprongen en dat ze zich bedreigd had gevoeld. Dit verhaal werd echter weerlegd door getuigen, waarna de vrouw werd aangehouden.

Wetenschapper claimt vondst Atlantis

VrijeVal, macromarkt.nl en EdwinB-RDam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Atlantis heeft echt bestaan, het eiland ligt tegenwoordig in de bodem van de Middellandse zee, aldus de Amerikaanse wetenschapper Robert Sarmast. Hij sprak vandaag op een persconferentie in Limassol op het eiland Cyprus.

Volgens Sarmast ligt het mythische verloren eiland op 1,5 kilometer onder de zeespiegel tussen Cyprus en Syrië. Hij meent dat op deze diepte, zo'n tachtig kilometer uit de kust van Cyprus, door mensenhanden gemaakte structuren liggen. "Het is een lange weg geweest om zover te komen, maar vandaag is het alle moeite waard gebleken. Als dit Atlantis niet is, wat dan?", aldus Sarmast.

De man doet al tien jaar onderzoek naar Atlantis en erkent dat er nog geen tastbaar bewijs is voor zijn stelling. Hij zei echter te hopen dat een duikteam op de aangewezen plek naar de zeebodem zal afdalen en materiaal kan opduiken.

De Griekse wijsgeer Plato (427-347 voor Christus) schreef als eerste over Atlantis. Hij beschreef het eiland tot in detail. Zo meende hij bijvoorbeeld dat het centrum van Atlantis een uitgebouwd systeem van cirkels was, met om beurten een ommuurd eiland en een kanaal. De totale doorsnede zou 22,5 kilometer zijn. Volgens Plato lag Atlantis buiten de Middellandse Zee en verdween het rijk rond 9500 voor Christus door een wereldwijde catastrofe. Volgens de Griekse mythologie is Atlantis door de oppergod Zeus vernietigd.

Valve forum weert discussie over Half-Life 2

Op het discussieforum van Valve worden discussies over het vroegtijdig beschikbaar maken van Half-Life 2 en klachten over het niet kunnen spelen van een in de winkel aangeschaft exemplaar direct gesloten.
"[...]
We DO NOT need threads here to only stir up hatred for VU Games. NO posts about contacting VU to spam them, or do those cute little calling them up on their answering machine and cussing them out...none of it.

Retail stores broke contract with VU Games for the set release date. VALVe can't release it because of contract with VU. Game gets activated on the 16th for everyone. What's so hard about that?

Any threads showing animosity towards VU Games, or having contact information for them will be closed or removed. It's just a couple days away! It's not worth fighting for!

Oh yea, any threads complaining they should release it early will also be closed
[...]"


Sinds enkele dagen werd het forum bedolven onder vele duizenden berichten van mensen die het spel in de winkel hadden gekocht maar het nog niet konden spelen.
Naast een officiële melding dat het spel pas overmorgen unlocked zal worden vanwege contractuele verplichtingen tussen Valve en Vivendi zijn er verder geen uitspraken gedaan door Valve. Vivendi heeft in het geheel nog nergens op gereageerd.

De afgelopen dagen werden ook de forums van Sierra en Vivendi drukbezocht. De reactie aldaar was het simpelweg verwijderen van alle threads die over dit specifieke onderwerp gingen.

Veteraan WO-II komt om bij herdenking

Icoon opmerkelijk nieuwsTijdens een herdenking van de Tweede Wereldoorlog is één van de veteranen die in diezelfde oorlog een van de bloedigste gevechten overleefde, omgekomen. De man, William Hammond, werd tijdens een parade in Whitman (Massachusetts) door een vrachtauto overreden.

De 80-jarige onfortuinlijke man vocht in de Battle of the Bulge in de jaren 1944 en 1945 waarbij Amerikaanse soldaten in een zeer koude winter tegen het Duitse offensief vochten. Uiteindelijk werd het ongeval met de door een goede vriend bestuurde vrachtwagen tijdens de miliaire parade hem fataal. De lokale politie wilde niet op het ongeluk reageren.

Vis overleeft vier dagen in koelkast

Icoon opmerkelijk nieuws Een vis die bekendheid op de nationale televisie in Iran verkrijgt. Geen alledaags nieuws, maar wel zo bijzonder. Daar een vis een verblijf van vier dagen in een koelkast overleefde. Dat bleek toen een man zijn vis in de pan wilde gooien voor consumptie.

De inwoner van de provincie Hamedan in het westen van Iran zag met verbazing dat de vis nog springlevend was. De Iraanse staatstelevisie liet vandaag beelden zien van de zwemmende vis in een kom. De man wil nu de supervis weer terugzetten in zee.

Duitse politici vrezen Nederlandse taferelen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

In de krant Bild am Sonntag hebben Duitse politici vandaag gewaarschuwd voor "Nederlandse toestanden" in hun land. Ze vrezen dat het ook in Duitsland tot conflicten tussen islamitische allochtonen en autochtonen kan komen.

"Nederland is ten prooi gevallen aan de illusie van een multiculturele samenleving", aldus de Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Günther Beckstein van de CSU. Hij waarschuwde voor mogelijke conflicten door getto's en "parallelculturen" in de grote steden.

Beckstein pleitte voor een serieuzere aanpak van dialoog en integratie. "We moeten de dialoog met de goedwilligen aangaan en de integratie van buitenlanders stimuleren", zo zei hij. "Buitenlanders die in Duitsland leven, moeten onze taal leren en onze cultuur respecteren."

Dieter Wiefelspütz van de SPD zei in het interview dat islamitische gemeenschappen in Duitsland duidelijker afstand moeten nemen van "geweldsdaden en religieuze waan". "Holland is overal", aldus de sociaal-democraat.

Illegaal neemt verkeerde container

TranceGirl, Re_plaY en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen jonge Irakees, die de bedoeling had om in Italië te komen via een container, kwam geheel tegen zijn verwachting in in Nijmegen terecht. De 17-jarige knul, die in eerste instantie illegaal in Frankrijk verbleef, is inmiddels gearresteerd en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Naar eigen zeggen wilde de jongen op familiebezoek in Irak. Daarom verstopte hij zich in Calais in een container van een vrachtwagen, in de veronderstelling dat de chauffeur naar Italië zou rijden.

De chauffeur van de vrachtwagen ging echter naar Nederland. In Nijmegen, waar hij op een industrieterrein stopte, hoorde hij geklop vanuit de container. Hij waarschuwde de politie, die de Irakese jongen aantrof en mee nam.

Racisten vernielen school in Dokkum

FlyRacer en Baba-O-Riley hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Dokkum hebben onbekenden dit weekeinde diverse vernielingen gepleegd bij het openbare Piter Jelles College. Zo werden er op de ramen leuzen geklad als '666', 'WP' (White Power) en het getal '187'. Vier ruiten werden door ontploffingen volledig weggevaagd en werden alle sloten dichtgelijmd, zodat niemand het pand meer kon betreden.

Rondom de school werden nog eens zeventien auto's vernield en beklad, aldus een lokale radio-omroep. Dit is gebeurd met dezelfde kleur verf waarmee ook de leuzen op de school werden gekalkt. Inmiddels heeft de politie de zaak in onderzoek. Het is niet bekend of de leerlingen morgen naar school kunnen.

Diverse scholen deze week doelwit vandalen
De opgelopen spanningen in de Nederlandse samenleving resulteerden in vernielingen op diverse scholen. Afgelopen dinsdag werd in Uden de islamitische school Bedir volledig verwoest door brandstichting. In Eindhoven werd een katholieke basisschool in brand gestoken en verwoestte een explosie de hoofdingang van een islamitische school. In Heerlen werden bij het Emmacollege brandbommen naar binnen gegooid. Hier bleef de schade beperkt, doordat het vuur uit zichzelf doofde.

Verwarde man valt mensen aan met mes

Icoon Binnenlands nieuwsGisteravond zijn in een restaurant in Venray twee personen gewond geraakt nadat deze door een man met een mes zijn bewerkt. De man maakte volgens de politie een verwarde indruk, de twee gewonden moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis.

Gisteravond kwam de dader, een 38-jarige man uit Bergen, rond 22.45 uur het restaurant aan de Paterslaan in Venray binnen. Hier sprak hij een 28-jarige medewerkster aan, begon aan haar haar te trekken en stak een mes in haar schouder. Een politieman was buiten zijn werktijd in het restaurant aanwezig en probeerde de man te stoppen. Tijdens deze poging raakte de man gewond aan zijn borstkas.

De man kon door de toegesnelde politie worden ingerekend en zit nog vast. Waarom de man juist dit restaurant binnenkwam is niet bekend, ook de reden waarom hij de daden pleegde is nog onduidelijk.

'Rook- en koffiepauze van salaris'

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuws Als het aan Norbert Walter, een topeconoom van de Deutsche Bank, ligt, dan zullen in de toekomst de rook- en koffiepauzes van werknemers van het salaris worden afgetrokken. Volgens hem is het onredelijk dat werkgevers deze pauzes betalen.

Walter vindt dat voortaan enkel de echte werktijd moet worden vergoed. Zijn uitlatingen in de Duitse media worden gezien als de nieuwste ontwikkeling in de discussie rondom de lonen en de werktijden.

Walter kreeg meteen steun van de oppositionele christen-democraten. Volgens parlementariër Fuchs is het onrechtvaardig tegenover niet-rokers dat rokers tijdens hun rookpauzes worden betaald.

De Duitse economie lijdt veel onder de hevige concurrentie met de landen uit het Oostblok, waar vaak veel goedkoper kan worden geproduceerd. Hierdoor dreigen de Duitse concurrentiepositie en de werkgelegenheid in het geding te komen. Diverse grote bedrijven hebben inmiddels al langere werkweken waarvoor het personeel geen extra salaris krijgt.

Landman wint marathon Heerenveen

De zesde marathon, in de strijd om de KNSB/Essent cup zondag in Heerenveen, is gewonnen door Andries Landman. De Amsterdammer versloeg in de eindsprint van een kopgroep van 19 man Roel van Hest en Arjan Stroetinga.

Door de overwinning nam hij de leiding in het algemeen klassement over van Miel Rozendaal.

In de wedstrijd over 150 ronden werden er diverse opgroepjes geformateerd. Uiteindelijk wisten negentien schaatsers, onder wie Angenent, Landman, Borst en Van Meggelen na zestig ronden het peloton te dubbelen. Daarna controleerden de koplopers en hun ploeggenoten de wedstrijd.

Nadat Angenent in de finale tot de orde was geroepen door Landmans ploeggenoot Bertjan van der Veen, nadat hij probeerde te ontsnappen uit de kopgroep, toonde Landman zich de snelste in de eindsprint.

" Vorig jaar was ik knecht bij de Frisia-ploeg. In mijn huidige ploeg heb ik een vrije rol. Ik wil zo veel mogelijk aanvallen. Nu heb ik dat wel laten zien" , aldus Landman.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Linda Verdouw die de snelste was in de massasprint. Voor de winnares van de KNSB-cup vorig jaar was dit haar eerste overwinning dit seizoen. Petra Grimbergen en Jolanda Langeland werden respectievelijk tweede en derde. Daniëlle Bekkering eindigde als vierde, en blijft leidster in het klassement.

Eerste uitbreiding De Sims 2 waarschijnlijk bekend

Het zat er natuurlijk aan te komen, de uitbreidingen voor het populaire spel De Sims 2.

Nu staat er op de Amerikaanse site gamestop.com iets raars; een bepaald spel dat de naam The Sims 2: UNIVERSITY draagt kan sinds kort gepre-orderd worden. Dit duidt zeer waarschijnlijk op de eerste uitbreiding van De Sims 2 en staat gepland voor mei 2005. EA heeft nog niet officieel gereageerd op dit bericht.

"Williams onderschatte concurrentie"

Frank Williams heeft toegegeven het afgelopen jaar de concurrentie te hebben onderschat. Waar het team dacht zelf een goede stap te hebben gezet, zag het Renault en BAR een grote sprong maken.

Na de wintertests dachten ze het bij Williams goed voor elkaar te hebben. Het team dacht mee te kunnen doen om het kampioenschap en zag als grootste concurrenten Ferrari en McLaren. Nu na het seizoen moet het team concluderen dat het een andere seizoen werd dan gedacht. Plotseling bleken BAR en Renault het beter te doen dan verwacht.

Frank Williams vertelde: "Iedereen weet dat het een moeilijk en teleurstellend seizoen voor het team is geweest. We dachten een significante stap voorwaarts te hebben gezet met de wintertests, maar we hadden klaarblijkelijk andere teams onderschat, namelijk Renault en BAR, die een voorsprong op ons pakten."

Gelukkig had het team op het eind nog een beloning voor het harde werken: "Met wat operationele herstructurering en veel hard werk door alle betrokkenen verbeterde de auto aanzienlijk en constant gedurende de tweede helft van het jaar. Het produkt daarvan was uiteindelijk de overwinning op Interlagos, die ongetwijfeld erg belangrijk was en een passende beloning vormde voor al het harde werk."

Nijenuis en Thomas niet naar Berlijn

Beorn Nijenhuis en Annamarie Thomas zullen niet meedoen aan de wereldbekerwedstrijden volgende week in Berlijn.

Nijenuis, die zich vooral wil richten op de Wereld Beker-sprint wil zichzelf niet te veel belasten. Een week later, in Heerenveen, zal hij wel van de partij zijn. Wie zijn vervanger wordt, is nog niet bekend.

Thomas meldde zich ook af voor Berlijn. De schaatser kwam zondag niet in actie op de 1500 meter wegens een rugblessure. Zij zal in Berlijn worden vervangen door Wieteke Cramer.

Ooijer aan Oranje selectie toegevoegd

Bondscoach Marco van Basten heeft Andre Ooijer van PSV aan zijn selectie voor de interland met Andorra toegevoegd.

Ooijer zal Ajacied Nigel de Jong vervangen, die vandaag uitviel tijdens het competitieduel Ajax-Feyenoord. De Jong kan door een hoofdwond komende week niet in actie komen.

Ooijer was voor het laatst in het thuisduel met Tsjechië in actie in het Oranje shirt. De verdediger speelde al vijftien interlands in zijn carriere.

Rafael van de Vaart heeft zich eveneens afgemeld bij de bondscoach. Hij kampt met een knieblessure naar aanleiding van het gebeurde in de gespeelde klassieker. Hij wordt vooralsnog niet vervangen.

Chocolade verbetert seksleven van vrouwen

Scootmobiel en EdwinB-RDam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Vrouwen die veel chocolade eten hebben een beter seksleven dan vrouwen die dat niet doen. Dat blijkt uit onderzoek van Urologen van het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan. Chocolade-eters hebben meer behoefte aan seksuele contacten en halen daar dan ook meer bevrediging uit.

Het onderzoek is gedaan onder 161 vrouwen. Daaruit blijkt dat snoepgewoonten en het seksleven een verband hebben met elkaar. Op een Londens congres van het Europese Genootschap voor Seksuele Geneeskunde zullen de Italiaanse onderzoekers hun bevindingen binnenkort presenteren.

Vrouwen die dagelijks chocolade eten hebben een grotere seksuele honger dan vrouwen die deze snoeplust niet hebben. Daarbij heeft het snoepgoed een positieve fysiologische impact op de seksuele beleving, aldus dr. Andrea Salonia, die het onderzoek leidde. Volgens hem worden vrouwen met een van nature laag libido na het eten van chocolade ook levenslustiger.

IJshockers niet naar Spelen

De Nederlandse heren ijshockeyploeg is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Turijn. In het Poolse Nowy Targ werd het cruciale duel tegen het gastland met 0-5 verloren.

Na twee zeges hield Oranje goede hoop op verdere kwalificatiestrijd naar de Olympische Spelen van Turijn. Polen deed het echter minstens zo goed in de voorgaande duels.

Zondag liet de Poolse ploeg over verschil geen twijfel bestaan. Het team dat over enkele NHL beroeps kan beschikken (o.a. Mariusz Czerkawski (New York Islanders), Krzysztof Oliwa (New Jersey Devils) kende weinig moeite met Oranje. Met periodestanden van 0-2, 0-2 en 0-1 had Nederland weinig in te brengen. De Polen gaan verder naar de tweede ronde.

Veel mensen in stille tocht voor Maja Bradaric

Icoon Binnenlands nieuwsDe stille tocht die vanmiddag ter nagedachtenis aan Maja Bradaric in Nijmegen werd gehouden, heeft ongeveer vijfhonderd mensen op de been gebracht. De 16-jarige scholiere werd in de nacht van 17 op 18 november vorig jaar met een touw gewurgd en daarna in brand gestoken. Het verkoolde lichaam werd later in de uiterwaarden bij Bemmel aangetroffen.

Vriendinnen van Maja hadden de tocht georganiseerd en werden daarbij geholpen door de Stichting tegen Zinloos Geweld. Op de Grote Markt in Nijmegen werden bloemen bij een foto van Maja gelegd en werden waxinelichtjes aangestoken. De ouders van de vermoorde scholiere liepen voorop in de stoet. Ze worden nog dagelijks geconfronteerd met de moord en vinden de straffen die de daders - Goran M., Ferdi Ö. en Goran P. - hebben opgelegd gekregen veel te laag. "Wij hebben levenslang, dus waarom zij niet?", aldus de moeder van Maja.

Aanstaande vrijdag dient het hoger beroep tegen Goran M. (19) en Goran P. (17), die respectievelijk tot straffen van acht jaar cel en tbs en drie jaar jeugddetentie werden veroordeeld. De behandeling van het hoger beroep tegen de derde verdachte, Ferdi Ö, is uitgesteld tot volgend jaar februari om een nieuw psychiatrisch en psychologisch onderzoek te laten uitvoeren. Het ware motief voor de gruwelijke moord is nooit boven water gekomen.


Maja Bradaric


--
- Samenvatting van feiten in deze zaak
- Openbaar Ministerie: dossier zaak-Maja Bradaric

'Balkenende legt het af tegen Wim Kok'

Icoon politiek binnenland nieuwsDe Nederlander is weinig overtuigd van het leiderschap van minister-president Jan Peter Balkenende. Dat blijkt uit een onderzoek van peilinggoeroe Maurice de Hond. De premier moet het als meest geschikte leider afleggen tegen zijn voorganger Wim Kok, en blijft ex-premiers als Lubbers en Van Agt maar net voor.

De Hond onderzocht wie van de laatste vijf premiers onder de huidige omstandigheden het beste premier kon zijn. Wim Kok blijkt daarbij met 38 procent verreweg de voorkeur te genieten, voor Balkenende (12 procent), Lubbers (11 procent), Den Uyl (10 procent) en Van Agt (8 procent). Zelfs kiezers die zeggen op de VVD of de Groep Wilders te stemmen hebben een voorkeur voor Kok. Een keuze tussen Balkenende en oppositieleider Wouter Bos valt overigens eveneens negatief voor de premier uit, 50 procent kiest voor Bos en 39 procent voor Balkenende.

Peiling: Wilders en PvdA stijgen
De nieuwste wekelijkse opiniepeiling van Maurice de Hond laat opnieuw een winst zien voor de Groep Wilders, die van 18 naar 20 zetels stijgt. De VVD zakt een zetel, en houdt er 16 over, de laagste score van de liberalen sinds het aantreden van Hans Wiegel in 1972. De LPF levert de laatste zetel die het in de peiling van vorige week nog had ook in, en staat op 0.

De PvdA stijgt, van 52 naar 56 zetels. De partij is daarmee fors groter dan de tweede partij in de peiling, het CDA. Deze verliest een zetel en houdt er 27 over. De drie coalitiepartijen staan in de peiling van Maurice de Hond op 46 zetels, minder dan eenderde van het totaal.

-
Zie ook: Volledige peilingresultaten

Overzicht HCE (week 46)

De twaalfde speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 46)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00ADO Den HaagRBC Roosendaal5 - 1
.
za19.30PSVWillem II1 - 0
za19.30NAC BredaAZ0 - 3
za19.30sc Heerenveen Vitesse0 - 3
za20.00NECFC Twente 0 - 2
.
zo12.30AjaxFeyenoord1 - 1
zo14.30FC UtrechtRoda JC1 - 1
zo14.30FC GroningenFC Den Bosch3 - 1
zo14.30RKC WaalwijkDe Graafschap2 - 2

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1PSV12102032315
2AZ12831273011
3Feyenoord12822263413
4AFC Ajax12642222515
5Vitesse12624202116
6SC Heerenveen12624202020
7FC Utrecht12534181917
8Willem II12525171921
9NAC Breda12525172232
10FC Groningen12444162020
11Roda JC12435152022
12RKC Waalwijk12354141516
13FC Twente12426141517
14NEC12336121316
15ADO Den Haag12318101723
16FC Den Bosch1222881033
17RBC Roosendaal1221971433
18De Graafschap1205751328

Moslims lynchen man wegens schenden koran

Icoon Buitenlands nieuwsIn Nigeria hebben extremistische moslims een man gelyncht, die een versie van de koran als toiletpapier zou hebben gebruikt. Zonder enige vorm van verweer werd de christelijke man vrijdag om het leven gebracht, zo meldden ooggetuigen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De moord vond plaats in de buurt van de Nigeriaanse stad Kano. In het gebied van deze stad zijn regelmatig religieuze conflicten. Door twisten tussen moslims en christenen zijn daar de afgelopen jaren al honderden mensen omgekomen.

Nigeria is de afgelopen tijd het toonbeeld geweest van zowel religieuze als ethnische spanningen. Het christelijke zuiden leeft op gespannen voet de moslims uit het noorden. Ook het gebrek van gezag door de staat zorgt ervoor dat conflicten er aan de orde van de dag zijn.

-
Zie hier voor meer info over geschiedenis van de conflicten in Nigeria.

Willem van Oranje in opmars

Vlak voor de grote finale maandagavond lijkt Pim Fortuyn nog niet zeker te zijn van de titel 'De Grootste Nederlander'. Willem van Oranje is namelijk aan een eindsprint begonnen, zo maakte de KRO vandaag bekend. Sinds de zaterdag uitgezonden verkiezingsspecial over de vader des vaderlands, is hij opgeklommen naar de tweede plaats. Willem Drees staat op de derde positie.

Tot nu toe zijn zo'n 370.000 stemmen uitgebracht op de tien kandidaten. De finale van de verkiezing wordt morgen rond 21 uur uitgezonden op Nederland 1.

Uitslagen HCE (14/11/04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Ajax - Feyenoord (1-1)
27' Rosales 1-0
44' Kuijt 1-1

Geel: Escudé, Sneijder, Boukhari (allen Aja), Goor (Fey)

FC Utrecht - Roda JC (1-1)
43' Sergio 0-1
66' Van den Bergh 1-1

Geel: Schut (Utr), Sonko, Koné, Luijpers (allen Rod)

RKC Waalwijk - De Graafschap (2-2)
10' Janssen 1-0
26' Van Beukering 1-1
58' Takak 2-1
81' Loval 2-2

Geel: Van Diemen (RKC), Bot (Gra)

FC Groningen - FC Den Bosch (3-1)
22' Van den Ouweland 0-1
55' Salmon 1-1
58' Buijs 2-1
75' Florén 3-1

Rood: Bizimana (Gro/84')
Geel: Buijs (Gro), Beekmans, Uneken, Schulp, Biyadat, Powel (allen Gra)

Bekijk de huidige stand

Romme imponeert op 5 kilometer

Gianni Romme heet op imponerende wijze de vijf kilometer gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden in Hamar.

De Nederlander verbeterde in het Vikingskipet het oude baanrecord naar 6.19.06. (oude toptijd 6.19,94) Daarmee was hij anderhalf seconde sneller dan de nummer twee, de Noor Oystein Grödum (6.20,88). Derde werd Bob de Jong in 6.22.04.

Carl Verheijen eindigde als vierde in een tijd van 6.22,54. Sven Kramer maakte een prima debuut met zijn zesde plek in een tijd van 6.28,87. Tom Prinsen had een mindere dag, en bereikte na 6.37,47 de finish.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 46)

SubheaderDe twaalfde speelronde van de Holland Casino Eredivisie zit er op. Hieronder vind je de uitslagen van het afgelopen weekeinde en de nieuwe tussenstand.Uitslagen
Vrijdag 12 november
ADO Den Haag - RBC Roosendaal (5-1)

zaterdag 13 november
PSV - Willem II (1-0)
NAC Breda - AZ (0-3)
sc Heerenveen - Vitesse (0-3)
NEC - FC Twente (0-2)

Zondag 14 november
Ajax - Feyenoord (1-1)
FC Utrecht - Roda JC (1-1)
RKC Waalwijk - De Graafschap (2-2)
FC Groningen - FC Den Bosch (3-1)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 1210203231-5
2. AZ 128312730-11
3. Feyenoord128222634-13
4. Ajax126422225-15
5. Vitesse 126242021-16
6. sc Heerenveen 126242020-20
7. FC Utrecht125341819-17
8. Willem II 125251719-21
9. NAC Breda125251722-32
10. FC Groningen 124441620-20
11. Roda JC 124351520-22
12. RKC Waalwijk123541415-16
13.FC Twente124261415-17
14. NEC123361213-16
15. ADO Den Haag123181017-23
16. FC Den Bosch12228810-33
17. RBC Roosendaal 12219714-33
18. De Graafschap 12057513-28

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Ralph Nader eist hertelling stemmen

Icoon US verkiezingen 2Ralph Nader, de onafhankelijke presidentskandidaat van de jongste Amerikaanse presidentsverkiezingen, eist een hertelling van de stemmen. De 70-jarige Nader wil er zeker van zijn dat iedere stem geteld is. Hij spreekt naar eigen zeggen uit naam van duizenden kiezers en advocaten, die klaagbrieven, over onregelmatigheden tijdens de stembusgang, naar zijn campagnebureau hebben gestuurd.

Nader wil een hertelling in de staten Ohio, Florida, North-Carolina en New Hampshire. Hij eiste eerder al dat de onderminister van Ohio, die de stembusgang aldaar in goede banen moest leiden, zou aftreden. ''Wanneer mensen vier of vijf uur lang in de rij moeten staan om te gaan stemmen en daarna te horen krijgen dat ze nog eens vijf uur moeten wachten, waardoor ze niet kunnen stemmen omdat ze naar hun werk moeten of hun kind van de crèche moeten halen, dan is dat een schending van de grondwet'', aldus Nader over Ohio.

Subheader
Voormalige onafhankelijke presidentskandidaat Ralph Nader

Onderzoek naar dood Toetanchamon

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Egyptische regering heeft opdracht gegeven tot een onderzoek naar de doodsoorzaak van Toetanchamon. De farao stierf meer dan 3000 jaar geleden, maar zijn dood houdt archeologen nog steeds bezig. De zogenoemde kindfarao was namelijk nog geen twintig jaar oud toen hij stierf en had bovendien een verwonding aan zijn schedel.

Wetenschappers hebben van de minister van Cultuur toestemming gekregen om de mummie van Toetanchamon uit zijn graf in het Dal der Koningen bij Luxor te halen en over te brengen naar Caïro, een vrij uitzonderlijke gebeurtenis. In de Egyptische hoofdstad zal onder andere een DNA-test worden uitgevoerd op de koninklijke resten.

Toetanchamon was de stiefzoon van de omstreden koningin Nefertiti en regeerde in de achttiende dynastie. In 1922 werd zijn mummie ontdekt door de Britse archeoloog Howard Carter. De in de tombe aangetroffen schatten, zoals het beroemde dodenmasker, liggen in het Nationaal Museum in Caïro, maar de mummie ligt nog altijd in het graf.


Het dodenmasker van Toetanchamon

Slippende auto verhindert diefstal

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De diefstal van een flinke hoeveelheid kleding uit een kledingzaak aan de Hessenbergweg in Amsterdam Zuid-Oost is gisteravond mislukt door een slippende auto. De vluchtauto van de dieven raakte namelijk in de modder vast waardoor er voor de criminelen niets anders opzat dan hun vers gestolen buit achter te laten.

De dieven hadden een raam van de kledingzaak ingeslagen en een gehuurde auto volgeladen met kleding. Bij vertrek raakte de wagen echter in een slip en kwam in de modder vast te zitten. Het lukte de inbrekers niet de auto te bevrijden, waarna ze te voet op de vlucht sloegen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

'Vlaams Belang niet softer dan Blok'

In het politieke praatprogramma Buitenhof op Nederland 3 heeft Vlaams Blok-voorman Filip Dewinter vanmiddag gezegd dat hij niet van plan is zijn standpunten over immigratie aan te passen. Ook niet nu het Blok door een gerechtelijk vonnis over racisme is opgeheven. Het Blok, die als nieuwe partij doorgaat onder de naam 'Vlaams Belang' blijft ''een eigen-volk-eerst-partij''. ''Die succesformule van het verleden willen we niet zomaar overboord zetten'', aldus Dewinter.

De Vlaamse politicus zei absoluut geen zachtere standpunten in te gaan nemen. ''Een vrouw die een hoofddoekje draagt, tekent het contract voor haar eigen terugkeer'', zei DeWinter. Hij noemde de islam ''het paard van Troje voor de radicale islam en dat is het paard van Troje voor islamterrorisme.'' Volgend DeWinter tonen de recentelijke gebeurtenissen in Nederland aan dat hij gelijk heeft. Verder betoogde DeWinter dat hij op één lijn ligt met het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders: ''Wilders' standpunten over immigratie sluiten bijna naadloos aan bij die van het Vlaams Blok.''

''Fascisten''
Buiten de studio van Buitenhof in Amsterdam stond een groep van twintig personen te demonstreren tegen DeWinter en VVD-minister Verdonk, die ook haar opwachting in de uitzending maakte. Organisator Anton Luccioni zei: ''We wilden deze optredens niet zomaar voorbij laten gaan. Verdonk en Dewinter zijn fascisten. Verdonk voert in Nederland het beleid uit dat Filip Dewinter graag in België zou zien''. Hij verwijt de makers van Buitenhof dat ze geen tegengeluid laat horen.

Overigens verkeerden de demonstranten in de veronderstelling dat DeWinter in persoon in Amsterdam aanwezig was, maar hij sprak echter via een satellietverbinding vanuit Antwerpen. Daar hief de partijraad vanochtend het Blok definitief op. Meteen daarna richtte men het Vlaams Belang op.

© VRT Nieuws
De nieuwe naam en het nieuwe logo werden op het partijcongres bekendgemaakt

[upd] Verdonk: godslastering geen probleem

Icoon politiek binnenland nieuws Minister Verdonk van Integratie en Vreemdelingenzaken heeft met verbazing kennis genomen van de uitlatingen van collega minister Donner van Justitie. Die stelde dat smadelijke godslastering te weinig wordt vervolgd. In het tv-programma Buitenhof zei Verdonk dat Donner hiermee in feite het lagere tolerantieniveau van islamitische gelovigen zou belonen.

Volgens Verdonk zijn er natuurlijk grenzen aan het beledigen van gelovigen, alhoewel ze niet van mening is dat hier het probleem ligt. Ze stelt dat de vrijheid van meningsuiting voorop moet staan.

Volgens Donner mag je mensen niet tot in het diepst van hun overtuiging en op grove wijze beledigen. Op het congres nam het CDA een resolutie aan die iedereen oproept tot eendracht. In de resolutie staat dat agressieve, beledigende meningsuitingen heilloos polariserend kunnen werken.

Update 15:15
PvdA-Tweede-Kamerlid Aleid Wolfsen vindt de kritiek van Verdonk op Donners aandacht voor smalende godslastering ''weinig constructief''. Volgens de PvdA'er heeft Donner terecht op de wetsartikelen gewezen.

Wolfsen omschrijft de uitlatingen van Donner als ''godsdienstneutraal''. Niet een godsdienst maar de wet moet de norm zijn, en voor de wet is iedere godsdienst gelijk; En Donner heeft het over toetsing aan de wet, aldus het Kamerlid. Hij vindt dat de kritiek van Verdonk, dat ''de moslimgemeenschap een laag tolerantievermogen heeft'' Donners uitlatingen geen recht doet.

Wolfsen was voor hij Kamerlid werd onder meer werkzaam als vice-president van de Arrondissementsrechtbank in Haarlem.

Smalende godslastering
Eerder onderzocht het Openbaar Ministerie of VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali aangeklaagd kon worden voor smalende godslastering of voor belediging. Dit naar aanleiding van veel klachten die moslims tegen haar indienden. Dat liep echter op niets uit omdat de uitlatingen van Hirsi Ali over de profeet Mohammed gingen. Mohammed kan echter niet worden vereenzelvigd met Allah, waardoor godslastering sowieso al afviel. Belediging kon ook niet, omdat Mohammed en zijn directe nakomelingen al lang overleden zijn. Indirecte belediging bestaat juridisch gezien niet. Bovendien is de profeet Mohammed een historisch figuur.

Het meest bekende proces over smalende godslastering dateert uit 1966, toen auteur Gerard van het Reve werd aangeklaagd omdat hij zich voorstelde seks te hebben met God als een dier. In zijn boek 'Nader tot U' schreef hij een passage waarin de ik-figuur de liefde bedrijft met God in de gedaante van een ezel. Het proces (Ezelsproces genaamd) werd tot aan de Hoge raad gevoerd en leidde in 1968 tot vrijspraak.

In de jaren 50 al werd de schrijver W.F Hermans aangeklaagd wegens het beledigen van katholieken. In zijn boek 'Ik heb altijd gelijk' schreef hij: ''De katholieken! Dat is het meest schunnige, belazerde, onderkruiperige, besodemieterde deel van ons volk! Maar die naaien erop los! Die planten zich voort! Als konijnen, ratten, vlooien, luizen. Die emigreren niet! Die blijven wel zitten in Brabant en Limburg met puisten op hun wangen en rotte kiezen van het ouwels vreten...... De katholieken zijn de vijanden van dit land, altijd geweest.'' Hermans werd vrijgesproken.

-
Smalende Godslastering is strafbaar gesteld in de artikelen 147 en 147A van ons Wetboek van Strafrecht. Belediging en smaad van personen en/of groepen vallen onder andere artikelen

Van der Vaart geblesseerd

Rafael van der Vaart zal naar alle waarschijnlijkheid niet mee kunnen doen in de WK-kwalificatiewedstrijd aankomende woensdag van het Nederlands elftal tegen Andorra.

Van der Vaart raakte in de competitietopper tegen Feyenoord geblesseerd aan zijn knie en moest vroegtijdig worden gewisseld.

Zijn ploeggenoot bij Ajax, Nigel de Jong, moet zich ook waarschijnlijk afmelden. Hij hield een fikse hoofdwond over aan een botsing met Christian Gyan.

Vivendi weigert eerdere unlock Half Life 2

Half-Life 2 ligt alweer een paar dagen volop in de schappen, maar mensen die het spel reeds aanschaffen zullen tóch tot dinsdag geduld moeten hebben. In een mailtje dat halflife-2.nl ontving van Doug Lombardi van Valve wordt bevestigd dat Vivendi een vervroegde unlock van het spel tegengaat. "Eerder unlocken zou contractbreuk zijn," zo luidt het oordeel van publisher Vivendi.

De volledige mail:

"[...]
Half-Life 2 For Sale?

If you have purchased a copy of Half-Life 2, we are sorry you are still waiting to play. This is not Valve's choice. Vivendi is insisting that the game has not yet been released, and has threatened that Valve would be in violation of its contract if we activate the Half-Life 2 Steam authentication servers at this time.

Thanks for your patience and we will update you when we have more news to share.
[...]"


Uit de mail kan worden opgemaakt dat wat betreft Valve het spel al unlocked had mogen worden.

De beweegredenen van Vivendi zijn wat dat betreft wel logisch: omdat de game officieel pas dinsdag gereleased mag worden, zou het financieel nogal stom zijn om de authenticatieservers al wel te activeren, daar de game dan wel via steam gekocht en gespeeld kan worden, maar nog niet in de overgrote meerderheid van de winkels te krijgen is. Hierdoor zouden de mensen die écht op de game zitten te wachten de game via steam kopen (steam-versie wordt uitgegeven door ValvE), terwijl de winkelversie minder zou verkopen (uitgegeven door Vivendi).

Rodriguez wint WB-wedstrijd over 1500 meter

De Amerikaanse Jennifer Rodriguez heeft de wereldbekerwedstrijd over 1500 meter op haar naam geschreven.

Ze noteerde op het ijs van Hamar een tijd van 1.57,02, daar was ze 0,33 seconde sneller mee dan de Canadese Cindy Klassen. De Italiaanse Chiara Simionato pakte het brons.

De Nederlanders eindigden buiten de beste tien schaatsters. Barbara de Loor gaf haar trainingsmaatje Anni Friesinger goed tegenstand en moest op de streep slecht 0,08 seconde toegeven op de Duitse: 1.59,49 om 1.59,41, ze eindigde daarmee als elfde.

Renate Groenewold (1.59,58), Marianne Timmer (1.59,98) en Frédérique Ankoné (2.00,24) finishten respectievelijk als twaalfde, dertiende en veertiende. Annamarie Thomas meldde zich vlak voor de start af wegens een rugblessure.

Voetbal: Uitslag Ajax-Feyenoord

SubheaderDe honderdste aflevering van de klassieker Ajax-Feyenoord is onbeslist geeindigd. De ploegen hielden elkaar in de Amsterdam ArenA op 1-1.

Na een lange fase van aftasten kreeg Ajax het betere van het spel. Rafael van der Vaart kreeg de eerste kans. Toch was het Rosales die nog voor het verstrijken van het halve uur Ajax op voorsprong bracht. De thuisclub keek daarna uit op meer, maar zag Dirk Kuijt vlak voor rust met een volley toeslaan.

In de tweede helft viel Ajax aan en legde Feyenoord zich toe op de counter. Met kansen over en weer wilde de bal niet meer vallen. Beide ploegen berustten in het gelijke spel.

PSV en AZ lachen met de uitslag het hardst dit weekend. Beide ploegen wisten zaterdag te winnen en zien de puntenvoorsprong oplopen. PSV staat nu vijf punten voor op AZ, heeft zes punten voor op Feyenoord en tien op Ajax.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Adriaanse boos op Perez

AZ-Trainer Co Adriaanse heeft na de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen NAC Breda zijn ongenoegen uitgesproken over het gedrag van zijn speler Kenneth Perez.

De Deense clubtopscorer, met acht doelpunten, schold zijn ploeggenoot Stein Huysegems tijdens de wedstrijd uit nadat deze Perez over het hoofd zag en zelf op het doel schoot.

"Een speler kan best emotioneel reageren, maar dat hoeft niet zo theatraal als Perez dat deed en dat heb ik hem ook duidelijk gemaakt", aldus Adriaanse.

Uitslag Ajax-Feyenoord

De honderdste versie van de klassieker Ajax-Feyenoord kreeg geen winnaar. In Amsterdam werd het 1-1.

Ajax - Feyenoord (1-1)
27' Rosales 1-0
44' Kuijt 1-1

Geel: Escudé, Sneijder, Boukhari (allen Aja), Goor (Fey)

Ajax: Vonk, Trabelsi, Escudé, Grygera, De Jong (Heitinga/34), Pienaar (Sneijder/17), Galasek, Van der Vaart (Boukhari/68), Maxwell, Anastasiou, Rosales

Feyenoord: Babos, Gyan, Saïdi, Paauwe, Mtiliga, Ghaly (Loovens/86), Ono, Castelen, Kalou (Buffel/81), Kuijt, Goor

Amerikaans leger ontwikkelt eigen 'internet'

Scootmobiel, core en andromeda1968 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het Pentagon is, in samenwerking met de Amerikaanse geheime dienst NSA, al zes jaar bezig met het opzetten van een eigen 'internet'. Dit computernetwerk, dat luistert naar de naam 'Global Information Grid' (GIG), moet in de komende tien jaar worden voltooid. Daarna zal er nog zeker tien jaar nodig zijn om het systeem te perfectioneren. De totale kosten voor deze digitale krijgsmachtondersteuning zal naar verwachting zo'n 200 miljard euro bedragen. Volgens de New York Times zijn zes weken geleden de eerste netwerkverbindingen gelegd.

GIG moet volgens z'n ontwikkelaars "de oorlog van de toekomst grondig veranderen" en alle aangesloten legereenheden toelaten "vanuit Gods perspectief naar het slagveld te kunnen kijken". Het netwerk zal alle militairen die betrokken zijn bij operationele acties een exact beeld kunnen gaan geven van de posities en bewegingen van vijandelijke troepen. Hiermee moeten de nu nog vaak gescheiden informatiestromen van militaire en geheime inlichtingendiensten worden samengebracht tot één overzichtelijke database van gegevens, waarmee het dan mogelijk wordt dat "mariniers in een Humvee, in een ver land, middenin een stortbui hun laptops openen, beelden van een spionagesatelliet opvragen en het binnen seconden gedownload hebben"., aldus Peter Teets, een luchtmachtcommadant die een toelichting gaf op dit systeem.

In het verleden zijn er al twee keer eerder pogingen ondernomen om één informatienetwerk voor het leger te bouwen. Veertig jaar geleden al ontwikkelden wetenschappers van het Pentagon een systeem dat uiteindelijk mede er toe leidde tot het ontstaan van het huidige internet. Daarna werd er nog een 25 miljard dollar kostende opvolger ontwikkeld, die in 2003 gereed kwam, maar deze bleek bij de ingebruikname al weer hopeloos verouderd te zijn.

De dood van mijn moeder

Er was van te voren natuurlijk lang over gesproken. Met de directe familie, met de artsen. Nu was haar leven nog draaglijk, maar de pijnen namen snel toe en de verspreiding van de kanker in haar lichaam was te ver om nadere behandeling zelfs maar te overwegen. ‘Ik wil niet meer, ik ben mezelf en anderen alleen maar tot last, mijn leven is voorbij’. Helder, rustig, en weloverwogen zei ze dat, en bleef ze dat zeggen.

AIVD adviseerde radicale moskee niet te sluiten

Glowlogs had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het is aan de Algemene Inlichtingen en VeiligheidsDienst (AIVD) te danken dat de radicale El-Tawheed moskee in Amsterdam Oud-West nog altijd open is. Uit onderzoek kwam het advies van de AIVD naar voren aan burgemeester Cohen om het gebedshuis niet te sluiten. Vorig jaar pleitte een meerderheid in de Tweede Kamer nog voor de sluiting van de moskee.

De moskee zou zelf genoeg hebben gedaan om extremistische elementen uit te bannen. Dit zou gebeurd zijn na maatschappelijke en politieke druk. Volgens de veiligheidsdienst zou het sluiten van de radicale moskee kunnen leiden tot een nieuwe ondergrondse beweging.

Salafistische invloed maakte El-Tawheed moskee radicaal
De imams in de El-Tawheed moskee en de moskee zelf zijn al enkele jaren omstreden. Onder meer vanwege het preken van haat, maar vooral vanwege de radicale islamitische stroming die zij aanhangen: het salafisme. Niet alleen de preken van imams vallen eronder, maar ook de verspreiding van literatuur.

Het salafisme streeft met name naar het herstel van de "zuivere islam", dit wil zeggen de islam zoals gepraktiseerd door de Profeet Mohammed en zijn eerste volgelingen. Het hedendaagse salafisme verschaft zicht op een nieuwe identiteit als 'zuivere moslim' en propageert daarvoor een eenvoudig recept. Het stelt namelijk dat men 'zuiver moslim' kan worden door al het 'onislamitische' uit het eigen leven uit te bannen en in bepaalde gevallen zelfs te bestrijden. Volgens de AIVD gedijt deze intolerante stroming nog altijd in diverse moskeeën en islamitische stichtingen.

De salafistische invloed komt grotendeels uit Saudi-Arabië, waar het als de officiële staatleer wordt beschouwd. Traditioneel kent dit land deze vorm van de islam, die gemakkelijk kan leiden tot radicale, intolerante opvattingen en anti-Westerse sentimenten. Toch signaleert de AIVD dat salafistische geestelijken zich op bepaalde punten gematigder opstellen dan ze voorheen deden, veelal door druk van buitenaf. Eerder rees al de vraag bij de AIVD of deze trend zal doorzetten.

Jarenlang was het zo dat middels het sturen van imams, het doorsluizen van geld via 'liefdadigheidsfondsen' werd geprobeerd in Nederland het salafisme aan de man te brengen. De AIVD heeft concrete bewijzen dat het Saudische ministerie van Islamitische Zaken geld aan deze personen en instellingen geeft, in het kader van de 'zendingsactiviteiten'. Een bekende extremistische islamitische organisatie was die van al-Haramain. Deze organisatie is niet alleen met de moskee verweven, maar ook met islamitische basisscholen en andere liefdadigheidsinstellingen.

In de El-Tawheed moskee werd dikwijls haat gepredikt. Daarnaast stelde de AIVD herhaaldelijk vast dat ze rekrutreerden voor de heilge islamitische oorlog, de Jihad. In de moskee werden gedurende vele jaren radicale (sterk anti-integratieve) opvattingen uitgedragen. Ook kwam het gebedshuis eerder dit jaar onder vuur te liggen door het uitbrengen van omstreden lectuur, waarin werd opgeroepen tot vrouwenbesnijdenis en het doden van homo's.

Red Orchestra 3.1 trailer

Er is een nieuwe trailer van de UT2004 mod Red Orchestra verschenen, welke ongeveer vier minuten lang duurt. In de trailer worden onder andere de nieuwe voertuigen getoond en daarnaast krijg je een goede impressie van de sfeer van de mod. Je vindt enkele downloadlocaties van de trailer als je naar de volgende pagina gaat.


De makers beschrijven hun mod als volgt:

"[...]
Choose your allegiance and prepare for the most intense PC multiplayer combat experience. Red Orchestra puts you on the front lines of the Eastern conflict of World War II. Take up arms with your Soviet comrades, or fall in line with the German army and battle over the precious lands of the European theatre.

Fight your way through crumbling cities, resonating with the deafening sounds of battle. Immerse yourself in breathtaking recreations of real-world inspired locales. Communicate strategies with your team members.

Game Features as of version 2.0:

* Realistically recreated World War II European environments
* Historically-inspired battle scenes and conditions
* Huge arsenal of weapons including rifles, sub-machine guns, MGs, and explosives
* Multiple weapon features including iron sights, bayonet attaching, bashing, stabbing or deploying an MG
* 3D locational sound
* Voice bindings in English, German, and Russian
* Rag doll physics for chillingly realistic death animations
* Unique multiplayer game types
* Ambient war effects, rain, and fog
* All new Unit and Character types
* High-detail player models with authentic uniforms
* All new player animations with facial animation, secondary animation, and 3rd person weapon animation
[...]"


De mod zal vanaf maandag te downloaden zijn.

Premier bij suikerfeest Eindhovense moskee

Icoon politiek binnenland nieuwsPremier Jan Peter Balkenende is zondagochtend aanwezig geweest bij de viering van het suikerfeest in de Eindhovense Fatih Moskee. Balkenende was daartoe uitgenodigd door het Eindhovense raadslid Kaya Turan Kocak van het CDA. Met het suikerfeest sluiten moslims de vastenmaand Ramadan af.

De minister-president gebruikte zijn bezoek om zijn betrokkenheid met de moslims te tonen. Zowel in Eindhoven als in het nabijgelegen Uden waren moslimscholen de afgelopen week het doelwit van aanslagen. In een toespraak voor de ongeveer tweehonderd moskeegangers riep Balkenende op tot een blijvende dialoog tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland.

BBC neemt musical op in Auschwitz

Icoon Media nieuws
De Britse omroep BBC gaat in het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau in het Zuid-Poolse Oświęcim een musical opnemen die wordt opgedragen aan de joodse slachtoffers van de holocaust, de uitroeiing door de nazi's.

De musical wordt volgend jaar januari op televisie uitgezonden. De BBC zal samenwerken met de Poolse omroep TVP. Het is op 27 januari 2005 zestig jaar geleden dat het concentratiekamp door het Russische Rode Leger werd bevrijd. August Kowalczyk zat destijds ook in Auschwitz gevangen en is één van de Poolse acteurs die bij de musical zijn betrokken. Hij legt uit: "Het gaat om een muzikale reflectie over de holocaust en de gebeurtenissen in Auschwitz. De muziek zal voornamelijk klassiek zijn, maar er worden ook enkele moderne composities gebruikt."


Het einde van spoorlijn in Birkenau met uitzicht op de ingang van het kamp


De geschiedenis van Auschwitz-Birkenau
Het stadje Oświęcim en het nabijgelegen Brzezinka (Birkenau) werden vanaf 1940 het toneel van één van de grootste massamoorden uit de geschiedenis. Het totale complex werd het grootste vernietigingskamp uit zijn tijd. Auschwitz-Birkenau bestond uit drie hoofdkampen: Auschwitz I, Auschwitz II (Birkenau) en Auschwitz III (Monowitz). Daarnaast waren er 39 satelliet-werkkampen. Pas op 31 mei 1944 hadden de geallieerden de beschikking over gedetailleerde luchtopnames van alle kampen toen een vliegtuig van de Britse luchtmacht bij toeval luchtfoto's van de kampen maakte. Luchtaanvallen op de kampen, uitgevoerd door Amerikaanse bommenwerpers, hadden niet het gewenste effect: de kampen bleven intact. Uiteindelijk werden 7.500 gevangenen door het Rode leger bevrijd. Vluchtende nazi's hadden in november 1944 de gaskamers van kamp Birkenau opgeblazen om sporen van de gruweldaden voor de oprukkende Russen te verbergen. In Auschwitz-Birkenau vonden uiteindelijk 1,2 tot 1,5 miljoen mensen door vergassing, een pistoolschot, honger of ziekte de dood. Van hen waren 900.000 tot 1,1 miljoen mensen van joodse afkomst.


Resten van één van de door vluchtende nazi's opgeblazen crematoria in Birkenau


--
- Officiële website museum Auschwitz-Birkenau
- Wikipedia over Auschwitz-Birkenau
- Foto-album concentratiekamp Auschwitz

Mega Man X8 screens

Mega Man is ondertussen al weer toe aan zijn 8e X avontuur en wij hebben voor jullie een aantal screens.

In Mega Man X8 zijn er drie speelbare characters (Mega Man X, Zero en Axl) waarvan je er twee tegelijk mee kan nemen op je avontuur. Tijdens het spelen kan je wisselen tussen deze twee wanneer je maar wilt.

In X8 neem je het (weer) op tegen Sigma. De mensheid is (weer) bezig om reploids te maken om te koloniseren en dit keer is Sigma (weer) van plan om de reploids tegen de mensheid te keren.

Verder zal je ook in dze Mega Man het bekende systeem hebben van level, gigantische eindbazen, steeds sterkere wapens. De levels kunnen in willekeurige volgorde gespeeld worden en het spel bevat meerdere eindes en verborgen items

Meer screens vind je HIER.

Aymar beste hockeyster van 2004


De Argentijnse Luciana Aymar is tot de beste hockeyster van de wereld in 2004 gekozen. In 2001 won ze de titel ook al. Aymar volgt de Nederlandse Mijntje Donners op, die na de Olympische Spelen in Athene stopte met hockey.

Onder de tien genomineerden waren ook twee Nederlandse internationals, Maartje Scheepstra en Janneke Schopman. De uiteindelijke keuze werd tijdens de Champions Trophy in het Argentijnse Rosario gemaakt door de hockeysters zelf.

Als talent van het jaar werd eveneens een Argentijnse gekozen, Soledad Garcia, de in 2002 ook al de beste speelster onder de 23 jaar was. De Nederlandse Miek van Geenhuizen was in deze categorie een van de vijf genomineerden.

'Criminele Antillianen moeten uitgezet worden'

Guusje ter HorstDe Nijmeegse burgemeester Guusje ter Horst (PvdA) vindt het onvermijdelijk dat criminele Antillianen Nederland worden uitgezet. Veel Antilliaanse migranten zijn nog niet rijp voor de Nederlandse samenleving, zo betoogde Ter Horst tijdens een bijeenkomst in Amsterdam. In Nijmegen is zeker 30 tot 40% van de Antillianen crimineel actief.

Ter Horst vindt dat Nederland de Antilliaanse criminelen geen acceptabel alternatief kan bieden. De enige oplossing zou volgens de PvdA-bestuurder uitzetting zijn.


''Instroom eenzijdig indammen''
Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie zei eerder deze week dat Nederland desnoods eenzijdig maatregelen gaat nemen om de instroom van Antilliaanse probleemjongeren in te dammen. De minister zei dit nadat de speciale Nederlands-Antilliaanse commissie die advies zou uitbrengen aan de minister faalde. De commissie kon het onderling niet eens worden over de aanpak van Antilliaanse probleemjeugd.

De Antilliaanse minister-president Etienne Ys reageerde hier gisteren op door te zeggen dat het instellen van een toelatingsregeling tot Nederland voor Antilliaanse jongeren volgens hem niet kan. ''Het is zowel discriminatoir als juridisch onmogelijk om koninkrijksgenoten de toegang tot Nederland te ontzeggen. Maar veel belangrijker is dat het de werkelijke problemen niet oplost'', aldus Ys.

Antillianen hebben als burgers van het Koninkrijk der Nederlanden het recht zich ook in Nederland vestigen

Steeds meer Britten poetsen hondengebit

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Groot-Brittannië heeft de verkoop van tandenborstels voor honden vorig jaar een hoogtepunt bereikt. In 2003 werden alleen al bij de supermarktketen Tesco 2,4 miljoen exemplaren verkocht, zo meldt The Daily Telegraph zaterdag.

In sommige filialen werden zelfs meer tandenborstels voor honden dan voor mensen aangeschaft. De toegenomen belangstelling voor de borstels zou te danken zijn aan beroemdheden als ex-Spice Girl Geri Halliwell en Paris Hilton. Hen is niets te dol wat hun huisdieren aangaat. Geri behangt haar hondje Harry met diamanten, terwijl Paris haar Tinkerbell kleedt in een kittig roze pakje van Chanel.

Volgens dierenartsen is goede gebitshygiëne bij honden geen overbodige luxe. Ernstige, soms zelfs dodelijke infecties zouden er door voorkomen kunnen worden. Ook zou de adem van veel honden wel een opfrissertje kunnen gebruiken.

Popeye wordt 75 jaar

Het Museum of Television and Radio in New York heeft een speciale tentoonstelling ingericht over tekenfilmheld Popeye. De spinazie-etende zeeman viert dit jaar zijn 75e verjaardag.

'Well, Blow Me Down!: 75 Years of Popeye' bevat vijf flat-screen televisies die non-stop de Popeye-klassiekers laten zien. Daarnaast zijn vele memorabilia, zoals de originele pijp van Popeye, te zien. "Er zijn maar weinig tekenfilm-karakters die zo oud zijn, en nog steeds bij iedereen bekend zijn," zo zegt curator Barry Monusch. "Het is behoorlijk indrukwekkend om zo lang van de partij te zijn, en zo herkenbaar te blijven."

Popeye maakte zijn debuut in 1929 met een kleine rol in de strip 'Thimble Theater'. Hierna brak hij meteen door, waarna zijn geestelijk vader E.C. Segar hem in twee jaar een grote ster maakte. Zijn roem werd zelfs zo groot, dat de consumptie van spinazie in Amerika in de jaren dertig met 33 procent toenam.[upd] Dode bij brand illegale houseparty Amsterdam

In een Amsterdamse loods aan de H.J. Wenckebachweg is zondagochtend brand uitgebroken tijdens een illegaal housefeest. Het vuur ontstond rond 8.00 uur toen het feest nog bezig was, al waren de meesten al naar huis gegaan. Er zijn meerdere slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht, waaronder jongeren met ademhalingsproblemen.

Volgens getuigen onstond de brand achterin de loods. Er waren toen nog enkele honderden jongeren aanwezig. De brandweer was snel ter plaatse, maar kreeg het vuur niet onder controle. Momenteel zijn de hulpdiensten nog steeds druk bezig in de loods in Amsterdam-Oost. De rook is in hele omgeving duidelijk te zien.

Update 10:46 uur
Volgens de Amsterdamse zender AT5 is er één jongere is omgekomen tijdens de brand. De vlammenzee is nog steeds niet onder controle.

Update 12:03 uur
Het is bevestigd dat er één iemand om het leven is gekomen. Inmiddels is het sein "brand meester" gegeven.

Brand
De rook is in heel de omgeving te zien.


Brand
De loods gaat in vlammen op.

Man en 5 kinderen in uitgebrande auto België

Ambrosius had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De Belgische politie heeft zondagochtend in Merchtem een uitgebrande auto gevonden met daarin de lijken van zes mensen van Congolese afkomst. Volgens de burgemeester van Merchtem gaat het om vijf kinderen en hun vader uit Molenbeek. Het is uitgesloten dat het om zelfmoord gaat, omdat de auto van buitenaf met brandstof is overgoten en is aangestoken.

De politie heeft de moeder van de kinderen en haar broer meegenomen voor ondervraging, en is nog op zoek naar een andere man die zich in de omgeving van de auto verdacht gedragen zou hebben. Het gaat vermoedelijk om een familiedrama, maar de aanleiding is nog onbekend. De vijf kinderen zouden tussen de vier en de zeventien jaar oud zijn.

Viervoudige vrouwenmoord in België was uit jaloezie

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De 35-jarige man die afgelopen vrijdag in België vier vrouwen vermoordde zegt tot zijn daad te zijn gekomen uit jaloezie. De inwoner van Gent van Turkse afkomst verdacht zijn 23-jarige echtgenote Theslime ervan een buitenechtelijke relatie te hebben.

De man, Osman Calli, bond donderdag al zijn vrouw en zijn 19-jarige zus vast op een stoel. Hij mishandelde hen een dag lang alvorens hij hen afmaakte. Volgens Calli gaf zijn vrouw tijdens de mishandelingen toe dat ze ooit eens een man in huis had binnengelaten. Zelfs dat kon volgens de jarloerse Calli niet door de beugel. Onbewogen, zelfs trots verklaarde de aangehouden dader voor de Belgische televisiecamera dat hij zijn ''plicht als vader'' had gedaan.

Calli is geen onbekende bij de Belgische justitie. Zo ontvoerde hij tot driemaal toe zijn zoontje Nico, dat hij samen met zijn ex-vrouw Wendy had. Halverwege de jaren negentig had hij een relatie met de vrouw. Ze werd zwanger en hij nam haar mee naar Turkije om haar te laten trouwen met zijn broer. Terug in België werd dat huwelijk ontbonden. Het zoontje, dat geboren werd in 1996, werd aan de moeder toegewezen, tot woede van Calli.

Zijn ex-vrouw behoort ook tot de vier slachtoffers. Nadat hij zijn vrouw en zus had vermoord reed hij namelijk naar het huis van zijn Belgische ex-partner in Nieuwerkerken bij Aalst. De nieuwe partner van zijn ex schoot hij daar neer waarna hij zijn ex-partner en de moeder van haar nieuwe vriend doodschoot.

Digitaal excuus van Amerikanen

macromarkt had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de inmiddels zeer populaire internetsite sorryeverybody.com bieden duizenden Amerikanen hun excuses aan. Ze betuigen hun spijt aan de wereld over de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen. De site is opgezet door een 20-jarige student uit Californië. Ruim 2200 mensen hebben al een foto ingestuurd waarop ze persoonlijk om vergeving vragen voor de herverkiezing van Bush. De site is inmiddels al door 27 miljoen mensen bezocht.

Uit de rest van de wereld komen intussen reacties binnen op de site. Op apologiesaccepted.com hebben tientallen mensen vanaf alle uithoeken van de wereld het excuses geaccepteerd.

Crisis bij Valencia duurt voort


De problemen bij de Spaanse club Valencia duren voort. De landskampioen wist zaterdag thuis niet te winnen van Real Zaragoza (0-0) en moet het nu al tien wedstrijden doen zonder een overwinning.

In de extra tijd dacht de club alsnog te scoren, maar het doelpunt van Rubén Baraja werd wegens buitenspel afgekeurd.

Zo matig als Valencia speelt, zo onverwacht sterk spelen een aantal andere ploegen. Espanyol wist met 2-1 thuis te winnen van Racing Santander, waardoor ze naar de tweede plaats stegen in de Primera División, achter Barcelona.

Sevilla verloor onverwachts de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Numancia, die in de slotfase van de wedstrijd een 1-0 achterstand omzette in een 2-1 overwinning. De held van de wedstrijd was Antonio José Gonzalez, die vlak voor tijd vanaf zestig meter scoorde en zo de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Ook Levante liet drie punten liggen, Deportivo La Coruña was thuis met 1-0 te sterk, door een penalty van Diego Tristán. Zondag komen koploper Barcelona en het naar de derde plaats gezakte Real Madrid nog in actie.

Rapper Ol' Dirty Bastard dood na hartaanval

ALPacino, dancemania, HellRaver en Nood-kloon hadden ons via de submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsRapartiest Ol' Dirty Bastard (ODB) is zaterdag na een hartaanval plotseling overleden. De 35-jarige ODB, één van de oprichters van het rapcollectief Wu-Tang Clan, was in een opnamestudio in New York toen hij last kreeg van een ernstige pijn in de borst. Artsen kwamen te laat om hem te redden.

ODB, wiens echte naam Russell Jones is, was even getalenteerd als berucht. In 2001 werd hij veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens drugsbezit en het ontlopen van een door de rechtbank opgelegd rehabilitatieprogramma. In het verleden was hij ook betrokken bij schietpartijen en winkeldiefstal. In de gevangenis zou ODB een mislukte zelfmoordpoging hebben gedaan. Na zijn vrijlating werkte de artiest aan een come-back album, die vrijwel klaar was.

De Wu-Tang Clan, een invloedrijk rapcollectief, brak in 1993 door met het debuutalbum 'Enter the Wu-Tang: 36 Chambers'. Behalve gezamenlijk timmerden de afzonderlijke leden ook individueel aan de weg. In 1998 scoorde Ol' Dirty Bastard een nummer één hit met 'Ghetto Supastar (That Is What You Are)', een samenwerkingsverband met Pras en Mya. Hij werkte later onder meer samen met Kelis en Mariah Carey.

Moeder Cherry Jones hoorde het nieuws over de dood van haar zoon over de telefoon. "Het grote publiek kende hem als Ol' Dirty Bastard, maar voor mij was hij gewoon Rusty. De meest vriendelijke en goedgevige persoon op aarde", verklaarde zij tegenover de media. ODB zou minstens dertien kinderen bij verschillende vrouwen hebben. Tijdens zijn leven was hij herhaaldelijk verwikkeld in alimentatiezaken. Ol' Dirty Bastard zou maandag 36 jaar zijn geworden.

Ol\' Dirty Bastard
Ol' Dirty Bastard (1968 - 2004)

'AIVD-mol gaf boodschappen door via website'

macromarkt.nl en D-mike-E hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De Marokkaanse tolk van de AIVD, die verdacht wordt van het lekken van geheime AIVD-informatie aan terroristen, gebruikte mogelijk een website om geheime informatie uit te wisselen of om geheime boodschappen door te geven. Dat meldt de zondageditie van De Telegraaf. Volgens eigen onderzoek van de krant gaf de 34-jarige Outman Ben A. de signalen door via foto's op de site chafarinastours.com. De Nederlandse site van het gelijknamige Marokkaanse reisbureau werd door A. op zijn huisadres in Nijmegen gehost.

Het is al langer bekend dat terroristen internet gebruiken voor het versturen van geheime tekens. Een techniek die daarvoor gebruikt kan worden is steganografie. Hierbij worden berichten of plaatjes in foto's versleuteld op zo'n manier dat dit op het eerste gezicht niet zichtbaar is. De plaatjes kunnen daardoor gewoon op een website geplaatst worden waar iedereen bij kan.

De Telegraaf onderwierp de site aan een test met een speciaal detectieprogramma dat ook door de FBI gebruikt wordt. Zeker twee van de foto's op de site werden door de software als 'zeer verdacht' aangeduid, wat volgens de krant 'zeer ongebruikelijk' is. De Telegraaf meldt ook dat Chafarinas Tours in Nederland niet erg rendabel geweest kan zijn, aangezien hun website maar enkele honderden bezoekers per jaar had.

A. werd in september aangehouden vanwege het lekken van onder andere observaties en verslagen van telefoontaps. Hij bleek, tegen de regels in, maar één keer gescreend te zijn, in plaats van de gebruikelijke twee keer. Toch werd hij 'ondanks twijfels over zijn achtergrond' aangenomen omdat er een tekort aan arabisten en islam-kenners binnen de AIVD was. Volgens De Telegraaf heeft A. voordat hij bij de AIVD ging werken ook voor de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) gewerkt.

KPN moet vertelde leugens publiceren

In de strijd in de telecommarkt is KPN verplicht gesteld op haar website een rectificatie te plaatsen met betrekking op een concurrent. KPN zou onwaarheden over het bedrijf verteld hebben.

De voorzieningenrechter heeft bij vonnis van 5 november 2004 bevolen dat de KPN recitificaties moet plaatsen over onjuiste mededelingen jegens Tele2. Zo schrijft KPN dat ze ten onrechte hebben medegedeeld dat KPN veelal goedkoper is dan Tele2. Ook geven ze toe dat het niet waar is dat de besparing met Tele2 gering zou zijn.

Bij prijsvergelijkingen blijkt KPN te hebben verzuimd Tele2 kortingsnummers in hun vergelijking te betrekken. Tevens geven ze toe dat ze onwaarheden hebben verteld over de dienstverlening door Tele2. De lokale regio van Tele2 blijkt even groot te zijn als die van KPN en zowel KPN als Tele2 berekenen alleen het starttarief zodra de verbinding tot stand komt. Ook nummerweergave blijkt toch mogelijk, en ADSL van KPN is wél mogelijk naast Tele2 preselect, aldus de rectificatie van KPN.

KPN lijkt zich in het nauw gedreven te voelen. Gespreksleverancier Tele2 bezit momenteel ruim een kwart van de vaste lijnen markt. Een nieuwe dienst van hen is dat met de vaste lijn voor 7,95 euro per maand 7 dagen per week, 24 uur per dag voor 0 cent per minuut naar alle vaste lijnen binnen Nederland gebeld kan worden. Alleen het starttarief van 4 cent per gesprek wordt berekend.

Heideman weer terug

Jan Maarten Heideman lijkt weer helemaal terug te zijn op zijn oude niveau. De schaatser, die begin dit seizoen een kleine hartoperatie onderging, won zaterdagavond de vijfde marathon in de strijd om de KNSB/Essent Cup.

In Groningen kwam hij voor Miel Rozendaal en Roel van Hest over de finish, Rozendaal blijft wel leider in het algemeen klassement. Bij de vrouwen won Carien Kleibeuker, Linda Verdouw en Jolanda Langeland eindigde als tweede en derde.

Davenport loopt halve finale mis

De Amerikaanse Lindsay Davenport heeft zich, ondanks een zege op haar landgenote Serena Williams, niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de WTA Masters in Los Angeles.


Davenport won met 3-6, 7-5, 6-1, maar Williams had aan één gewonnen set genoeg om zich te plaatsen bij de laatste vier. "Dit voelt niet eerlijk aan", zei Williams na afloop. "Ik zou eigenlijk naar huis moeten."

Na winst in de eerste set overleefde Williams twee breakpoints in de tweede set, maar op het derde breakpoint capituleerde ze. In de beslissende derde set was Davenport oppermachtig, maar het hielp de nummer één van de wereld niet, omdat in de andere wedstrijd Anastasia Myskina landgenote Jelena Dementieva versloeg.

In de zwarte groep waren Amelie Mauresmo en Maria Sjarapova al zeker van een plaats in de halve eindstrijd. Mauresmo werd groepswinnares door Sjarapova in de laatste poulewedstrijd te verslaan, 7-5 6-4.

In de halve finale speelt Mauresmo tegen Serena Williams en Myskina tegen Sjarapova. Als Mauresmo het toernooi wint neemt Mauresmo de eerste plaats op de wereldranglijst over van Davenport.

Nieuwe reeks "Wat is dit" - Seizoen 3

Maandag 15 november start het FOK!weblog team met een nieuwe reeks "Wat is dit" (WID).

De opzet is hetzelfde als de voorgaande delen (zie hier voor deel 2) en ook deze keer hebben we voor jullie spetterende prijzen

We wensen jullie allemaal veel suc6...

--- Hieronder staan de regels ---

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Landbouwkrediet-Colnago 2005

Met het verlies van sterrenners Yaroslav Popovych en Tom Steels moet het team een stapje terug doen. Landbouwkrediet zal zich nu gaan richten op het opleiden van jonge renners.

Met de komst van de ProTour en het vertrek van de beste renners naar grotere ploegen moet de ploeg als Continental team een stap terug doen. Daarom heeft het team andere doelen gesteld. Het wil in de komende jaren vooral jongere renners gaan opleiden.

Teammanager Gérard Bulens vertelde: "Van de oudere rijders blijft alleen Verstrepen in het team. Streel, Van Bondt, Dierckxsens en Durand kunnen we houden, ondanks dat we weten wat vooral de laatste twee voor ons publicitair doen. Dat is ook de reden waarom ik nee heb gezegd tegenen Svorada en enkele anderen die bij ons wilden tekenen. Als ik dat niet had gedaan, hoe had ik dan de jeugdstartegie kunnen onderbouwen."

Het team zal in ieder geval volgend jaar starten met Johan Verstrepen, die jonge renners als Lagutin, Maxime Monfort, James Vanlandschoot, Nico Sijmens, Mathieu Criquiélion, Gregory Habeaux, Sven Renders en Jean-Paul Simon moet helpen de weg te vinden. Ludovic Capelle, Tony Bracke, Bert De Waele, Glenn D'Hollander, Thierry De Groote en Geert Verheyen zullen waarschijnlijk bij het team blijven en de ploeg completeren.

FOK! zoekt meer gamers!

Het nieuwste FOK! onderdeel, FOK!games, is alweer een paar maanden gold. In korte tijd hebben we veel experience opgedaan, onze skills uitgebouwd en op die manier nu al een nieuw level bereikt. Een nieuw level waarin we wel wat backup kunnen gebruiken, want we groeien snel!

Nu even zonder game-termen: we doen het goed, we groeien snel en we kunnen daarom extra hulp gebruiken. Extra hulp in de vorm van redacteurs en columnisten. Heb je interesse?

Redacteur

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je een gamer bent. Of je het met een controller doet, of met een muis, dat maakt niet uit. Daarnaast moet je er ook nog eens leuk over kunnen vertellen, waarbij je mening verder moet gaan dan "Wow, dat is een vette game, want er zit veel bloed in". Het komt erop neer dat je een aantal nieuwsberichten moet posten (minimaal 5 per week) en minimaal één review in de maand moet schrijven.

Columnist

Ook hier geldt weer: je moet een gamer zijn. Bovendien heb je een uitgesproken mening over allerlei games-verwante onderwerpen en weet je je mening daarover goed te verwoorden. Minimaal één maal per maand schrijf je dan ook over wat er gebeurt in de game-scene en/of wat je bezig houdt.

Schuift dat?

Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als redactielid op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is een leuk en enthousiast team van mensen om mee samen te werken aan een hele leuke site, en dat is natuurlijk ook heel veel waard. Je krijgt wel een @fok.nl mailforwarder na je proeftijd en een Crew tagje bij je naam.

Klinkt goed! Waar moet ik me melden?

Via deze link waar je wat dingen over jezelf moet invullen. In het opmerkingenveld kun je invullen voor welke functie je interesse hebt, vergeet dit niet! Als we alle inzendingen hebben bekeken, maken we een eerste selectie die we vragen een proef review te schrijven.

Je kan je aanmelden tot zondag 14 november, 23:59. De uiteindelijke kandidaten worden gekozen door de Eindredacteurs, de Hoofdredacteur en het huidige redactie team.

De FOK!games crew.

Kutvrouwen

Ik - en met mij vele autochtone Nederlanders – hebben een verkeerd beeld van de islam en aanpalende culturen. Niet gaan sputteren; het is gewoon zo. Het is ook logisch, als je in een overwegend christelijk land geboren en opgegroeid bent. Je vangt wel eens wat op over de Koran, je leest wel eens wat over moslims en de cultuur in Verweggistan, maar je blijft een onwetende en je neigt tot generaliseren. En toch...

Duitsland kiest leeuw als WK-mascotte

In een uitzending van het populaire Duitse tv-programma 'Wetten daß...?' is zaterdagavond de mascotte voor het wereldkampioenschap voetbal in 2006 gepresenteerd. De leeuw Goleo VI zal samen met zijn vriendje Pille, een sprekende voetbal, de komende tijd het WK gaan promoten.

Goleo en Pille verschillen van hun geanimeerde voorgangers. De 2,3 meter hoge leeuw is een pop die levendigheid moet uitstralen en voor een komische noot moet zorgen. Gelijkenis met figuren uit de Muppet Show en Sesamstraat is niet toevallig, ook Goleo is ontworpen door de Jim Henson Company. Sidekick Pille is wel van Duitse makelarij.

De legendarische Duitse voetballer Franz Beckenbauer, tegenwoordig voorzitter van het WK-comitée, is enthousiast over de mascotte. "Het is een sympathiek figuur. Ik heb veel lol met hem gehad", verklaarde Beckenbauer. De Braziliaan Pelé, aanwezig bij de onthulling, meende dat Goleo weliswaar veel zelfvertrouwen had, maar voetbaltechnisch niet aan de Brazilianen kan tippen.


Goleo VI en en zijn vriendje Pille, de sprekende bal

Man bijt politieman en politiehond

supergirl81 had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een arrestatie in de Amerikaanse stad Kansas City heeft een man een politieman en een politiehond gebeten. De man, die werd aangehouden omdat hij zijn taxirit niet had betaald, beet de agent in zijn arm en de hond in zijn oor.

De arrestant sloeg in eerste instantie de agent David Magruder in zijn gezicht. Deze liet vervolgens "Soty" los, waarna de hond de man beet. Hierna beet de man terug en deed hij gelijk maar hetzelfde bij het baasje van de hond.

Het gevecht kon worden beëindigd toen andere agenten arriveerden en een stungun gebruikten om de bijtgrage man klein te krijgen. Het oor van de hond moest er door een dierenarts weer aangezet worden, het dier heeft een klein stukje verloren. Ook Magruder moest worden behandeld in het ziekenhuis.

De man is aangeklaagd voor stelen, zich verzetten tegen een aanhouding en het aanvallen van een politieagent.

Duitsland kiest leeuw als WK-mascotte

In een uitzending van het populaire Duitse tv-programma 'Wetten daß...?' is zaterdagavond de mascotte voor het wereldkampioenschap voetbal in 2006 gepresenteerd. Pikant detail voor Nederland; de Duitsers kozen voor een leeuw als symbool voor het voetbaltoernooi. Goleo VI zal samen met zijn vriendje Pille, een sprekende voetbal, de komende tijd het WK gaan promoten.

Goleo en Pille verschillen van hun geanimeerde voorgangers. De 2,3 meter hoge leeuw is een pop die levendigheid moet uitstralen en voor een komische noot moet zorgen. Gelijkenis met figuren uit de Muppet Show en Sesamstraat is niet toevallig, ook Goleo is ontworpen door de Jim Henson Company. Sidekick Pille is wel van Duitse makelarij.

De legendarische Duitse voetballer Franz Beckenbauer, tegenwoordig voorzitter van het WK-comité, is enthousiast over de mascotte. "Het is een sympathiek figuur. Ik heb veel lol met hem gehad", verklaarde Beckenbauer. De Braziliaan Pelé, aanwezig bij de onthulling, meende dat Goleo weliswaar veel zelfvertrouwen had, maar voetbaltechnisch niet aan de Brazilianen kan tippen.

Goleo VI en Pille
Goleo VI en en zijn vriendje Pille, de sprekende bal

Yoko Ono scoort nummer 1 homo-hit

Yoko Ono, de 71-jarige weduwe van John Lennon heeft het hem voor de tweede keer geflikt: een eigen nummer 1-hit. Vorig jaar stond ze nummer één met 'Walking on thin ice', ditmaal coverde zijn een nummer van John, genaamd 'Every Man Has A Woman Who Loves Him', van het 'Milk and Honey'-album, dat naar de hoogste regionen van de dancecharts ging. Het lied werd door de Basement Jaxx bewerkt tot dancenummer met een dubbele A-kant: 'Every Man Has A Man Who Loves Him' and 'Every Woman Has A Woman Who Loves Her'.

Het nummer is een regelrechte hit onder de homo-gemeenschap in de Verenigde Staten. Geen wonder, want Ono nam het nummer speciaal op om het homohuwelijk te promoten, dat momenteel ter discussie staat in het Land van Onbegrensde Mogelijkheden. Yoko heeft de smaak inmiddels goed te pakken. Haar volgende nummer wordt een danceversie van 'Give Peace A Chance'.

John & Yoko
Yoko scoort een hit met een oud nummer van haar man.

CDA-congres eist bescherming van minima

Op een partijcongres in Utrecht heeft een meerderheid van de aanwezigen zich uitgesproken voor een resolutie die de Tweede-Kamerfractie van de partij oproept om bij nieuwe bezuinigingen de rekening bij de hogere inkomens neer te leggen. Volgens de uitspraak raakt de solidariteit 'in het vergeetboek' en zet de tweedeling in de samenleving zich verder door. De aangenomen resolutie was tegen de zin van de partijtop.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen meende dat de uitspraak van het congres onrecht deed aan het vele werk van de Kamerleden en de ministers van zijn partij. Volgens Verhagen is er alles aan gedaan om minima en ouderen zoveel mogelijk te ontzien. Het signaal om de positie van de laagstbetaalden goed in het oog te houden onderschreef de politicus wel.

Een oproep tot een noodzakelijke discussie over de hypotheekrente-aftrek werd op verzoek van de partijtop van het CDA uit de resolutie geschrapt. De aanwezige leden spraken zich wel op een ander punt tegen de fractie uit. Het congres riep op tot behoud van de kortdurende WW-uitkering. Verhagen had wat dit betreft liever gewacht op het standpunt van de vakbonden en de werkgevers, die zich voor april volgend jaar hierover zullen uitspreken.

Screenshots FIFA Street

Binnenkort komt EA eens met een andere FIFA versie, namelijk FIFA Street. In deze game zal je nu eens niet voetballen in stadions, maar (zoals de naam al zegt) op de straat en op verharde veldjes.

Bij FiFA Street zullen de regels wat versoepeld zijn en zal de nadruk vooral op de trucjes en combo's liggen. Door trucjes te doen kan je namelijk punten scoren en met deze punten kan je later speciale acties uitvoeren.
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.