FOK! vergelijkt noise reduction hoofdtelefoons

Met een prijskaartje van zo'n 150 euro bevindt Logitech zich in het midden van de range van deze test. Voor dit geld ontvang je echter absoluut een uitstekende hoofdtelefoon.

Tijdens de test in het vliegtuig scoorde de Logitech uitstekend. Het spectrum van ruis dat werd onderdrukt was zeer breed en het zorgde voor enorme rust. Wie goed luistert kan een heel zacht tikkend geluidje herkennen tijdens de ruisonderdrukking, maar deze is zeker niet storend en valt niet op tijdens normaal gebruik. Tijdens de test in het vliegtuig werd een prototype gebruikt van de Logitech Noise Canceling Headphones. Bij de definitieve versie die we na de vlucht kregen toegestuurd was dit tikkend geluid niet meer te horen, dus dit is hoogstwaarschijnlijk opgelost. In een rustige omgeving produceert de Logitech hoofdtelefoon uiteindelijk zelfs het minste bijgeluid van allemaal!

Het uiterlijk van de hoofdtelefoon is een tikje saai maar wel uiterst functioneel. Ook bij deze hoofdtelefoon vinden we een stevige knop en net als alle grote hoofdtelefoons is ook deze set uitgerust met vliegtuigstekker en verwisselbare draden. De opbergmap van de Logitech is van stevig materiaal en is redelijk fors uitgevallen. In de opbergmap zit extra ruimte voor de vliegtuigstekker, een reservebatterij en draden en eventueel een eigen visitekaartje. Het mapje heeft bovendien een zeer handig handvat dat om een uitschuifhandvat van een zogenaamde vliegtuigtas past.

De muziekkwaliteit van de Logitech hoofdtelefoon is goed. Hoewel er duidelijk verschil hoorbaar is met de Bose, is de kwaliteit voor de gemiddelde muziekfan waarschijnlijk meer dan voldoende; helder en scherp geluid in alle toonhoogtes.

Het draagcomfort van de Logitech is uitstekend. Voorzien van zachte diepe oorschelpen en een zeer slim gevormde buigzame boog, is deze hoofdtelefoon prima te dragen gedurende een lange vlucht.

Logitech Noise Cancelling Headphones (150 euro)

Score: