Preview: VPRO lanceert digitale tv-kanalen

3VOOR12 won recent de Prix Europa, een prijs voor de beste Europese internetsite, en won in eigen land de Pop Pers Prijs. Helaas is ook de portal ‘On Stage’ alleen nog te zien via UPC. ‘Central’ is naast bij UPC ook via het digitale pakket van Essent te ontvangen.

Voor meer info: www.3VOOR12.nl

/Geschiedenis

Vanaf 6 februari komt er een nieuw kanaal bij, namelijk /Geschiedenis (Slash Geschiedenis), dat de VPRO in samenwerking met de NPS en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid opzet.
Zoals de naam al zegt, zal hier geschiedenis aan bod komen in het breedste zin van het woord. Zeven dagen per week, 24 uur per dag komen belangrijke perioden en gebeurtenissen voorbij door middel van docu’s, impressies, interviews en reconstructies.

 3VOOR12
/Geschiedenis is 24 uur per dag, 7 dagen in de week terugblikken.


De basis zijn de rijke archieven van de Nederlandse omroepen. Daarnaast wordt er samengewerkt met instellingen en organisaties die zich bezighouden met geschiedenis. Verder kun je zowel naar tv kijken als oude radiofragmenten beluisteren, die weer zijn aangevuld met beelden. Kijkers die oud materiaal hebben kunnen dat voordragen voor opname in het geschiedeniskanaal.

Meer weten? Kijk dan op /geschiedenis

Wil je meer weten over de mogelijkheden en de komende themakanalen? Dan kun je kijken op vpro.nl/themakanalen. Heb je geen toegang tot het tv-kanaal, dan kun je ook op de internetsites het een en ander kunnen bekijken. 3VOOR12 is bovendien via de mobiele telefoon te bekijken. Heb je vragen omtrent digitale televisie, kijk dan op de speciale FAQ-pagina.