Gadget Review: MPIO FY200 MP3 Speler

Uiterlijk

Eenmaal uit de doos gehaald valt op dat de FY200 enorm klein is. Dat kun je ook al zien aan de specificaties, maar als je het ding in je handen hebt merk je pas hoe klein dat is! Het scherm is helder (je kan kiezen tussen oranje of groen als achtergrondkleur). De aan/uit knop zit voorop en de menu en volume knop aan de zijkant. In het begin vond ik dit wat vreemd, maar het werkt perfect zo. Er zitten twee aansluitingen op; line-in/-out en een USB aansluiting. Het ontwerp is simpel maar effectief, zonder poespas.
Wat er wél vreemd uitziet zijn de bijgeleverde oordopjes. Het is een "necklace style earphone" wat inhoudt dat je hem om je nek doet, en de FY200 daar dan aanhangt. Uit diezelfde necklace komen dan ook de oordopjes. Ziet er erg raar uit in het begin, en ze raken wat sneller in de knoop als je niet voorzichtig bent, maar het is erg handig in gebruik als je het eenmaal doorhebt.

Software

Net als bij de andere MP3 spelers van MPIO werkt ook de FY200 met de bijgeleverde MPIO Manager 2 software om je MP3 speler te vullen met MP3'tjes en om je firmware te upgraden. Dit alles werkt zeer gemakkelijk en snel. Het enige dat je hoeft te doen is het programma te installeren, de FY200 aan te sluiten (wordt meteen herkend in WinXP) en je kan beginnen met het overzetten van je favoriete muziek.



Je kan in totaal 128 MB aan muziek en andere data (de FY200 is ook te gebruiken als opslagmedium) opslaan. Dit is ongeveer twee uur aan muziek, afhankelijk natuurlijk van de kwaliteit die je kiest. De 128 MB is niet uit te breiden met een extra Memory Card, en dus blijft het bij 128 MB. Dit is waarschijnlijk gedaan om hem zo klein mogelijk te houden.