FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 2 februari 2004

Dinsdag onderhandelingen Jos

H3mm1k en super-mario wisten ons vandaag het volgende te melden:
Huub Rothengatter en Raymond Vermeulen zullen dinsdag nogmaals namens Jos Verstappen een eenjarige verbintenis met Jordan proberen af te sluiten.

Opmerkelijk is dat Michel Perridon zelf de onderhandelingen niet meer voert en Huub Rothengatter weer onderhandelt. Dat schijnt te maken te hebben met het vorige contract. Uiteindelijk heeft Jos Verstappen het door Jordan aangeboden contract afgewezen op advies van Huub Rothengatter. De sponsoren waren tevreden met de afspraken, maar steunden Jos Verstappen wel in het afwijzen van het contract.

Trust is al wel akkoord met een sponsorovereenkomst, maar slechts als Verstappen mag rijden. "Geen Jos, geen Trust", verklaarde Perridon. Daarmee zijn de geruchten dat Trust Jordan ook zonder Jos Verstappen als rijder zou sponsoren uit de wereld.

Dat de onderhandelingen opnieuw zijn opgestart geeft hoop, maar betekent volgens Perridon niet dat er automatisch een contract zal worden ondertekend. Al een aantal malen waren Jordan en Jos Verstappen dicht bij een overeenkomst, maar de onderhandelingen bleven doorslepen. In principe kunnen de onderhandelingen doorgaan tot het inleveren van de rijderslijst bij de FIA, begin maart. Voor zowel team als rijder lijkt het gunstiger om sneller tot een akkoord te komen, zodat er op volle sterkte kan worden getest.

Zoon Al Gore veroordeeld tot "afkicken"

ZwartKijker herschreef voor ons het volgende bericht:

Al GoreDe 21-jarige zoon van de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore, Albert Gore III is in Maryland veroordeeld tot het volgen van een speciaal afkickprogramma, nadat hij was aangeklaagd wegens het in bezit hebben van marihuana.

Gore jr. werd op 19 december 2003 in Bethesda gearresteerd nadat een politieagent hem had aangehouden voor het rijden in een auto zonder zijn voorlichten aan te hebben. De agent rook de sterke marihuanageur en merkte op dat de ramen van de auto, ondanks de vrieskou, open stonden. Een korte inspectie van de wagen leverde een hoop marihuana op.
Wanneer de Harvard-student dit speciale traject zal gaan doorlopen en erin slaagt om af te kicken zullen alle verdere aanklachten met betrekking tot dit misdrijf ingetrokken worden. Ook Yann V. Kumin en Marc G. Hordon, die op hetzelfde moment als Gore werden "gepakt" zullen hetzelfde traject ondergaan.

De jonge Gore had geen commentaar na afloop van de zitting. Zijn moeder, Tipper Gore, zei slechts dat het 'een privť-aangelegenheid' betrof.

Albert Gore III
Albert Gore III

IsraŽl: bot is niet van Ron Arad

Het bot dat Hezbollah vorige maand in het geheim aan IsraŽl overdroeg, is niet van de vermiste luchtmachtnavigator Ron Arad. Vorige week heeft IsraŽl 430 gevangenen vrijgelaten in ruil voor een ontvoerde IsraŽlische zakenman en het stoffelijk overschot van drie militairen.

De drie IsraŽlische soldaten, Adi Avitan, Benyamin Avraham en Omar Sawaid werden op 7 oktober 2000 ontvoerd toen zij patrouilleerden aan de IsraŽlische zijde van de grens met Libanon. Hezbollah-leden hadden zich vermomd als personeel van de Unifil, het VN-legertje dat in het zuiden van Libanon is gestationeerd, en ze maakten gebruik van auto's van de VN. De Hezbollah bracht hen naar een onbekende plaats. Op 2 november 2001 verklaarde de hoofdrabbijn van het IsraŽlische leger op grond van ontvangen informatie dat de ontvoerde soldaten niet langer in leven waren en dat zij beschouwd moeten worden als gesneuveld wat dus ook het geval blijkt te zijn.

Arad werd op 16 oktober 1986 in zijn F-4 boven Libanon neergeschoten. De piloot kon in veiligheid worden gebracht met een reddingsoperatie waarbij hij zich aan de onderkant van een helikopter moest vasthouden. Arad werd gevangen genomen door de Libanese Amalbeweging. Het hoofd van de veiligheid van Amal, Mustafa Dirani, hield hem persoonlijk gevangen en "verkocht" hem later aan de Iraanse Revolutionaire Garde.

De IsraŽlische autoriteiten denken dat de Hezbollah het bot heeft gegeven op aandringen van Iran, dat met het gebaar goede sier zou willen maken, aldus de bronnen. IsraŽl gaat ervan uit dat Arad, die in 1986 boven Libanon werd neergeschoten nog wordt vastgehouden door Iran.

Ahmed Aboutaleb opvolger Rob Oudkerk

Ahmed Aboutaleb volgt de afgetreden Rob Oudkerk op als wethouder van Onderwijs en Sociale Zaken in Amsterdam. Dat is zojuist bekend geworden.

De 42-jarige Aboutaleb, afkomstig uit Marokko en sinds zijn vijftiende in Nederland, is momenteel directeur Maatschappelijke, Economische en Culturele ontwikkeling bij de gemeente Amsterdam. Hij gold als de belangrijkste adviseur van Oudkerk en hoeft zich daarom nauwelijks in te werken in de functie van wethouder.

De Marokkaanse PvdA'er heeft al een lange staat van dienst met functies. Voordat hij naar de hoofdstad kwam was Aboutaleb directeur van Forum, het Intituut voor Multiculturele Ontwikkeling. Daarvoor werkte hij onder meer bij het CBS en de SER. Tevens was hij voorlichter van de voormalige staatssecretaris Hans Simons en minister Hedy d'Ancona. Hij is al jaren PvdA-lid.

Column: Durf jij te leven zonder labeltjes?

Ik was nogal een ziekelijk kind. Mijn ouders en ik hebben ziekenhuizen platgelopen, specialisten aangeklampt en homeopaten bezocht. Maar tussen mijn allergieaanvallen door was ik een gewone jongen, net als iedereen, die lekker buitenspeelde. Ik voetbalde gewoon na schooltijd met vrienden, ging gewoon 's zomers met ze naar het strand en in de vakantie gingen we bollenpellen. Van labeltjes plakken hadden we nog nooit gehoord.

Op zoek naar nieuwe webloggers

Op zoek naar nieuwe webloggers
We zijn weer eens op zoek naar bloggers die ons team komen versterken. Het is alweer een tijdje geleden dat de FOKweblog nieuwe mensen nodig had. Er hebben ons inmiddels een paar collega's verlaten. Dus... grijp je kans!

Wat zoeken we precies
* 1: We zijn op zoek naar webloggers.
Kom jij in de verste uithoeken van het internet. Vind je altijd alles als eerste en wil je graag je steentje bijdragen aan FOK? Dan ben je als weblogger bij ons aan het juiste adres.
We verwachten dat je ongeveer 5 blogs of meer per week post. Verder is het niet de bedoeling dat je alle links van andere weblogs jat! Natuurlijk zijn er ook nog andere werkzaamheden als funnyshit, potd of bijvoorbeeld de poll.

* 2: We zoeken ook wwkw'rs
Je zal wel denken: WTF is dat? Nou het staat voor "wat we kwijt willen".
Het is de bedoeling dat je leuke verhalen gaat posten. Heb jij je hoofd vol met rare spinsels en wil je deze graag op papier zetten en tonen aan de rest van het internet dan denken wij dat je bij ons aan het goede adres bent.
Natuurlijk kun je als wwkwr ook andere dingen op de blog doen maar het gaat voornamelijk om je verhalen.
We verwachten ongeveer 1 a 2 stukjes per maand en vergeet niet een voorbeeld schrijfsel bij je email te plakken.

Wat krijg je van ons
Aandacht
Zoals je wel weet krijg je geen salaris, auto van de zaak of laptop! Het is allemaal op vrijwillige basis! Natuurlijk draag je wel de verantwoordelijkheden die FOK crew heet...

Als je je best doet en je proefperiode goed doorloopt krijg je een "tagje" en heb je recht op je eigen Łber @fok.nl adres.

Ok, ik doe een poging
Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar Flat_erik@fok.nl. Zet in je mail een redelijk uitgebreide beschrijving van jezelf, je interesses qua bloggen/wwkw'n en omschrijf waarom je ons team wilt komen versterken. Zet er in hoe vaak je een blog/wwkw kunt plaatsen en hoe lang je vooraf denkt dit vol te kunnen houden (vergeet een voorbeeld wwkw niet).
Als je bijvoorbeeld over twee maanden een half jaar naar Kuala Lumpur gaat, kun je je beter niet aanmelden. Zet tenslotte duidelijk je huidige username in je mail.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot 15 feb. 2004 1800 uur. Zet trouwens wel even in de titel van de email dat het om "Sollicitatie Weblogcrew" gaat, anders is er een kans dat je email, samen met de porno en de spam, voor junk wordt aangezien.

LOTR-ster geliefd bij extreem-rechts

Gimli is de strijdvaardige dwerg uit de Lord of the Rings-trilogie: voor velen bekend. Deze rol wordt gespeeld door de acteur John Rhys-Davies. De Engelsman blijkt nu in opspraak geraakt te zijn, omdat de extreem-rechtse British National Party (BNP) uitspraken van hem gebruikt om de eigen politieke ideeŽn in de schijnwerpers te zetten. Dat meldt de krant The Observer vandaag.

Rhys-Davies is niet alleen bekend van Rings-trilogie. Hij speelde eerder al in de bekende Indiana Jones-films en in de James Bond-prent 'The Living Daylights'. In vraaggesprekken waarschuwde Rhys-Davies dat Europa een demografische catastrofe tegemoet zal komen, omdat islamitische immigranten over zo'n twintig tot dertig jaar talrijker zouden zijn dan de autochtone bevolkingen.

"Als dat wil zeggen dat de westerse beschaving plaats moet maken voor een andere beschaving, met andere culturele waarden, dan moeten we daar nog eens goed over nadenken, want verdomme, ik ben voor een lelieblanke mannelijke cultuur", zo zei Rhys-Davies.


John Rhys-Davies als Gimli

Viertal in bushokje wordt geramd door auto

In het Overijsselse Genemuiden zijn maandag vier personen ernstig gewond geraakt toen een auto het bushokje ramde waarin ze stonden te wachten op de bus. De slachtoffers van 17, 18, 22 en 23 jaar zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Op de Nieuwe Weg in Genemuiden raakte de auto rond 17:00 uur in een slip en botste op het bushokje waarin drie vrouwen en een man stonden te wachten. De 20-jarige man die de auto bestuurde, is door de politie meegenomen naar het politiebureau.

Man doet aangifte tegen Zaanse politie

Een 20-jarige man van Marokkaanse afkomst uit Amsterdam heeft vandaag aangifte gedaan tegen de Zaanse politie. Volgens de man is hij in de nacht van vrijdag op zaterdag door twee politiemannen mishandeld in een politiecel te Zaandam, terwijl twee agenten buiten de wacht hielden.

Door de klappen zou hij gewond zijn geraakt aan zijn rechteroog, de rechterzijde van zijn gezicht en delen van zijn lichaam. Tevens zouden twee tanden uit zijn mond zijn geslagen. Er zouden ook racistische opmerkingen naar hem zijn gemaakt.

De politie zegt dat de man zeer vervelend gedrag vertoonde in een ophoudkamer, waarna over en weer klappen zijn gevallen. Toen hij vervolgens geboeid werd overgebracht naar het hoofdbureau gedroeg hij zich zo wild, dat hij voorover viel en letsel in zijn gezicht opliep, aldus een woordvoerder. Het Bureau Interne Onderzoeken van de politie in de Zaanstreek onderzoekt de zaak.

De man zegt opgepakt te zijn omdat hij met een vriend werd geweigerd bij een discotheek. Toen hij in discussie ging met de portier, zou een politievrouw te paard hem met een knuppel meerdere malen op het hoofd hebben geslagen. De lezing van de politie is dat hij werd aangehouden, wegens het vertonen van lastig gedrag bij een uitgaansgelegenheid.

Prinselijk paar bedankt volk

ZwartKijker herschreef en submitte het volgende bericht:

Prins Willem-Alexander en prinses MŠxima zullen woensdagavond via de televisie en de website www.koninklijkhuis.nl hun dank betuigen voor de vele cadeaus, post en felicitaties die zij ontvingen na de geboorte van prinses Catharina-Amalia. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst maandagavond bekend.

NOS-actueel zendt het dankwoord 'Voor Amalia' om 20.35 uur uit via Nederland 2. De opnames zijn gemaakt op paleis Noordeinde en Villa Eikenhorst. Op de koninklijke website kunnen bezoekers een dankbrief lezen. Daarnaast zal er een foto op de website gepubliceerd worden, die door bezoekers kan worden gedownload en gebruikt mag worden voor privť-doeleinden.

Dochter van MŠxima en Willem-Alexander

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (foto: RVD)

Sponsort Trust Jordan?

MavRick wist ons vandaag het volgende te melden:
De nieuwe EJ14 heeft vandaag een succesvolle shakedown gehad.

Nick Heidfeld heeft vandaag voor het eerst in de nieuwe Jordan gereden. Het hele team was tevreden over de auto en over de feedback van Heidfeld. Het was moeilijk om het exacte gedrag van de auto te bepalen omdat het circuit nog nat was. Iedereen bij Jordan heeft 24 uur gewerkt om de auto af te krijgen en de EJ14 kwam aan om 07.00 's morgens op het circuit. De nieuwe auto wordt aan een zwaardere test onderworpen op woensdag en donderdag.

Heel opvallend is dat op de auto een groot logo van Trust staat. Het is nog niet bekend of dit iets te maken heeft met een eventueel contract van Jos Verstappen bij Jordan.

Klik hier voor de foto van de nieuwe Jordan:
http://itv-f1.fp.sandpiper.net/media/imagelibrary/19652_2.jpg

'Integratie in Nederland wel totaal mislukt'

pberends had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De commissie-Blok, die onlangs stelde dat de integratie van minderheden in Nederland geheel of gedeeltelijk geslaagd is, heeft tegenover een Franse commissie het tegendeel beweerd, zo meldt het NRC Handelsblad.

Toen de Franse commissie, die onlangs een verbod op hoofddoekjes op scholen adviseerde, een studiebezoek aan Nederland bracht, kreeg ze van leden van de commissie-Blok te horen dat de integratie in ons land volledig mislukt is. In november spraken de Fransen met onder andere de voorzitter van de Integratie- commissie VVD-Kamerlid Blok, minister Van der Hoeven, hoge ambtenaren, oud-politici en minderhedenorganisaties. De Fransen zeggen dat allen spraken van een ''totale mislukking''.

Waarom de commissie-Blok, die de integratie dus geheel of gedeeltelijk geslaagd noemde, later een andere conclusie heeft getrokken, is onduidelijk.

Opvallend is dat de Fransen de toenemende aanwezigheid en druk van moslimfundamentalisten in Nederland schokkend noemen. De gettovorming, de 'zwarte scholen' en de demografische ontwikkeling, die maakt dat in 2010 in vrijwel alle grote steden van Nederland de moslimbevolking in de meerderheid zal zijn, baart hen zorgen. Maar ook de Nederlanders die zij spraken noemden dit een voorbeeld van de totale integratie-mislukking.

Pakje boter
Het Franse commissielid Costa-Lascoux zegt in een interview met het NRC onder meer dat Franse moslims tegen haar hebben verklaard Nederland als een pakje boter te zien. Nederland is volgens haar het voor moslimfundamentalisme kwetsbaarste land van Europa. ''Moslims zijn zeer internationaal georiŽnteerd. Ze hebben overal familie zitten en kennen precies de verschillen in wetgeving tussen de diverse West-Europese landen. Nederland is een zeer open samenleving. Het is niet het enige dat het land aantrekkelijk maakt voor fundamentalisten die van Europa een islamitisch continent willen maken. Een land waar moslims in vrijwel alle grote steden in 2010 in de meerderheid zijn is in het licht van dat streven uiteraard buitengewoon interessant. De politieke islam is zich zeer bewust van dit gegeven''.

Costa-Lascoux zegt verder dat de situatie in Nederland een grote rol heeft gepeeld bij het advies om in Frankrijk de hoofddoek te verbieden

Mogelijke maximumprijzen voor energie

Als op de eerste dag van juli de energiemarkt vrij komt, dan wil een meerderheid van de Kamer dat er maximumprijzen komen voor stroom en gas.

Het CDA zal deze week aangeven ook voor een maximumprijs op gas en stroom te zijn. Het nieuwe wetsontwerp werd afgelopen week gepresenteerd en toen bleek al dat de PvdA, GroenLinks en de SP voor het wetsvoorstel waren.

Minister Brinkhorst van Economie verzet zich echter hevig, omdat hij vindt dat de DTe, die toezicht houdt op de energiebedrijven, kan ingrijpen als de prijzen te hard stijgen. Vanaf ťťn juli kan elke kleinverbruiker zijn eigen leverancier voor gas en elektriciteit kiezen.

Brinkhorst denkt echter dat wanneer er maximumprijzen worden toegepast, de energiebedrijven minder geld overhebben om te investeren in energie en dat daardoor Nederland wel eens met een 'ondercapaciteit' te kampen zou kunnen krijgen. Bovendien treden er volgens de minister van Economie prijsverhogende werkingen op, omdat de ervaring leert dat bedrijven vaak net onder de maximumgrens hun producten aanbieden.

Bejaarde verkracht in Leiden

Afgelopen zaterdag is een hoogbejaarde vrouw in haar eigen woning aan het Jacques Urlusplein in Leiden verkracht door een tot nu toe nog onbekende man.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil, in het belang van het onderzoek, nog geen nadere informatie geven. Wel is bekend dat het om een 93-jarige vrouw gaat, en het voorval heeft plaatsgevonden tussen elf uur 's avonds en twee uur 's nachts. De politie Hollands-Midden heeft 25 rechercheurs aangesteld om de zaak te onderzoeken.

[update] FOK!Radio van 2 februari

Fok! RadioUpdate 22:53 uur

In de studio waren QuietGuy en Sop. Terug luisteren of nog niet gehoord? Klik hieronder:

Klik hier om te luisteren

Originele bericht

Het is de eerste maandag van februari en dat wil natuurlijk zeggen dat FOK!Radio vanavond weer te horen is. Nolius zit een kilometertje of 1200 verderop, dus hoor je vanavond SunChaser die de presentatie samen zal doen met Martijn.

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

In de studio vanavond moderator QuietGuy van het subforum Digital Corner en nieuwsposter Sop. Van hen hoor je wat ze zoals op en buiten FOK! allemaal uitspoken.

Nieuw is een gedicht van Brabantse Vleermuis. Aangezien Candlelight al een tijdje niet meer bestaat, gaat hij zijn dichtkunsten op FOK!Radio vertonen.

Uiteraard gaat Yvonne ook weer met ons roddelen. Meer over het forum hoor je weer van Knut. Hij neemt de afgelopen week op het forum op geheel eigen manier met je door. Natuurlijk hoor je ook weer de column 'SunChaser gaat offtopic'.

En we draaien veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht via dit topic op het forum aangevuld met de muziek van ActionRadio. De aangevraagde plaatjes waarbij een leuke motivatie gegeven is, hebben voorrang.

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActionRadio. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden. Heb je al Winamp? Download dan ook de plug-in 'mp3 pro'. Met deze plugin hoor je de uitzendingen in top kwaliteit!

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (24 kbps, lage kwaliteit)
Stream 3 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl
Kom je niet op een van deze servers? Dan zitten deze helaas vol. Toch kun je de uitzending nog horen want deze komt achteraf op de Frontpage te staan.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via een speciaal topic op het forum. Je kunt ook radio@fok.nl toevoegen aan je MSN of naar hetzelfde adres een mail sturen. Oude uitzendingen terug luisteren kan via deze pagina! Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

FOK! Radio heeft een geheel vernieuwde eigen pagina! Deze kun je hier vinden!

Rode kool voor Arne Slot

Arne Slot heeft een ongebruikelijke methode om snel te herstellen van zijn enkelblessure.

De middenvelder van NAC Breda viel in de wedstrijd tegen Willem II uit met een blessure aan zijn enkel, waarna deze aardig dik is geworden. De oplossing is simpel: Rode kool op de enkel en het vocht trekt uit het gewricht. Althans, als we Arne Slot mogen geloven. De origine van deze methode legt de voormalig speler van FC Zwolle ook uit:

"Ik kom uit het oosten van het land en daar hebben we zo onze eigen ideetjes. Ik heb net bij de groenteboer een rode kool gehaald. Die bladeren leg ik erop en als het goed is trekken die het vocht uit de enkel. Het is een beproefd recept, hoor. Iedereen moet wel lachen als ik zulke dingen vertel, maar ik geloof erin en het werkt."

Ali Boussaboun, die in hetzelfde duel geblesseerd het veld moest verlaten, blijkt het kapsel van zijn knie en de knieschijf te hebben beschadigd en een binnenband is opgerekt. Hoe lang Boussaboun niet zal kunnen spelen is nog niet bekend, wellicht dat teamgenoot Slot ook voor deze kwetsuur een passende groente kan aanbevelen.

Fledderus verhuurd aan Telstar

tolgashakur wist ons vandaag het volgende te melden:
Mark Jan Fledderus komt per direct uit voor Stormvogels/Telstar.

Mark Jan Fledderus speelt de rest van het seizoen voor Stormvogels/Telstar. De 21-jarige verdedigende middenvelder staat onder contract bij SC Heerenveen, maar wordt door Telstar gehuurd tot het einde van de competitie.

Fledderus kwam in 2001 over van Emmen, maar kwam in Friesland weinig aan spelen toe. Zijn contract loopt komende zomer af.

167 kippenboutjes in 32 minuten

Sandman2k3 herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor onze dank!

De 36-jarige Amerikaanse Sonya Thomas heeft zaterdag in Philadelphia de meeste kippenboutjes opgegeten en daarmee de 'Wing Bowl' gewonnen. De Amerikaanse, bijgenaamd 'The Black Widow', weegt slechts 46 kilo, maar desondanks at ze in 32 minuten 167 kippenboutjes weg.

De gehele wedstrijd duurde drie uur. In verschillende ronden vielen deelnemers af, waarna de twee finalisten uiteindelijk overbleven. Dit is overigens niet de enige discipline waar de Amerikaanse in uitblinkt. Ze bezit ook records bij onder andere eieren, hamburgers en fruitcake eten.

Mogelijk vogelgriep bij mensen in Duitsland

dutchielady en broes hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Duitsland zijn mogelijk twee gevallen van vogelgriep geconstateerd. In een kliniek in het Duitse Hamburg zijn twee vrouwen opgenomen die mogelijk besmet zijn met het virus. Dit is vandaag door Duitse hulpverleners medegedeeld.

Gisteren werd al bekend dat de vogelgriep mogelijk gemuteerd is, waardoor het ook bij mensen overdraagbaar is. Dat vermoeden ontstond nadat twee zussen uit het Vietnamese Hanoi overleden met symptonen van de ziekte, zonder dat ze in aanraking waren gekomen met pluimvee.

Intussen breidt het virus zich in AziŽ verder uit. Zo is in Thailand een 58-jarige vrouw overleden, waarvan zeker was ze aan het vogelgriepvirus H5N1 is bezweken. In Vietnam is eveneens een 18-jarige jongen overleden door de ziekte. Intussen zijn er achttien anderen mogelijk met het virus besmet geraakt.

Proces tegen Bikker stopgezet

ZwartKijker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bikker De rechtbank in het Duitse Hagen heeft de rechtszaak tegen Hebertus Bikker stopgezet. Volgens de rechtbank is Bikker niet meer in staat zijn verdediging actief te voeren. De advocaat van Bikker had vorige maand al gevraagd om stopzetting.

Bikker (89) wordt ervan verdacht verzetsman Jan Houtman te hebben doodgeschoten. Hij was destijds bewaker in het kamp Erica en werkte voor de SS. Eerder was het proces tegen Bikker ook al geschorst vanwege zijn zwakke gezondheid.

Nieuwe BAR verbreekt ronderecord

Na nog geen dag testen verpulverde de nieuwe BAR het ronderecord in Barcelona.

Jenson Button reed vanmorgen in de nieuwe BAR 006 een nieuwe ronderecord. Het oude record stond ook al op zijn naam, maar vandaag reed hij er bijna een seconde onder. De nieuwe tijd is 1.13.867.

De nieuwe BAR lijkt er dus klaar voor om hoge ogen te gooien in het nieuwe seizoen. Testtijden zeggen normaal niet veel, maar de basissnelheid van de nieuwe auto lijkt er te zijn. Volgens Geoff Willis, de technische man bij BAR, heeft de nieuwe auto drie keer zoveel kilometers achter de rug als vorig jaar omstreeks deze tijd.

BAR geeft al aan dat de andere teams rekening moeten houden met hun en dat hun aspiraties hoog zijn.

Dennis: Montoya lijkt op Senna

Ron Dennis laat weer eens blijken dat hij graag met Montoya wil samenwerken door hem te vergelijken met Aytron Senna.

Mclaren-teambaas Ron Dennis laat weer eens duidelijk merken dat hij Montoya zo snel mogelijk wil inlijven. Hij zal hier nog minstens een seizoen voor moeten wachten, aangezien Montoya nog een 1-jarig contract heeft lopen bij Williams.

Dennis zegt in een interview dat Juan Pablo Montoya een typisch Zuid-Amerikaans stijl heeft. Hij doet hem denken aan Senna, met wie McLaren grote successen boekte.

"Het zou een goede zet zijn van Montoya om voor Mclaren te kiezen. Wij weten hoe we het beste uit hem kunnen krijgen. Natuurlijk zal de tijd het ons leren. We concentreren ons nu alleen maar op het winnen van de wereldtitel in 2004, aldus Ron Dennis."

Man scheurt met 170 km/uur door Arnhem

Een inwoner van Arnhem heeft gisteravond zijn rijbewijs in moeten leveren, wegens forse overschrijding van de maximale toegestane snelheid. De 35-jarige Arnhemmer scheurde met een snelheid van 170 km/uur door de stad op een weg waar maar 80 km/uur toegestaan is.

Toevallig surveillerende agenten merkten de snelheidsduivel op. Een politiewoordvoerder zei dat het hen veel moeite kostte om de man te bereiken. Toen de agenten de man wilden achtervolgen, gaf hij nog eens plankgas. Na een wilde rit door het centrum kon de politie de man net buiten de stad laten stoppen. Justitie zal nu beslissen wat de snelheidsduivel te wachten staat.

Van Gaal was tegen aankopen

Louis van Gaal heeft na zijn aanstelling bij Ajax direct een stempel op het beleid gedrukt.

Hoewel Van Gaal liever voorlopig op de achtergrond werkt, komen er toch berichten naar buiten over zijn invloed. Ajax was al lang bezig met Uche als nieuwe rechtsbuiten, maar Van Gaal trok direct een streep door die naam. "Met aankopen als die van Uche gooi je de deur dicht voor het talent uit de eigen opleiding.", aldus Van Gaal.

Ook een extra spits na de blessure van Ibrahimovic zag Van Gaal niet zitten. Een talent uit Jong Ajax of de A1, zoals nu Babel, moet kunnen doorstromen als er gaten in het eerste elftal vallen. Koeman past het beleid ook meteen toe en gaf na de wedstrijd van gisteren aan: "Ik ga niet meer met spelers schuiven en husselen. De jeugd die je nu brengt, daar is zichtbaar mee gewerkt op specifieke posities. Als ik vandaag Babel opstel als diepe spits, weet hij precies wat hij moet doen en hoe hij moet bewegen. Het blijkt telkens weer dat aankopen een flinke tijd nodig hebben om de specifieke Ajax-manier van voetballen te doorgronden. Onze eigen jeugd heeft dat probleem niet. Die moet slechts wennen aan het spelen op een hoger niveau."

''Neanderthalers waren geen mensen''

Britse en Amerikaanse wetenschappers hebben aangetoond dat de Neanderthaler geen familie, of zelfs geen verre familie van de moderne mens is.

Wetenschappers hebben dit aangetoond met een, zij het omstreden, theorie. Uit een nieuwe driedimensionale schedelvergelijking blijkt dat er zodanig verschillen zijn tussen beide rassen, dat familiebanden voor onmogelijk worden gehouden.

De onderzoekers presenteerden hun conclusies in het Amerikaanse blad 'Proceeding of the National Academy of Sciences'. Voor het onderzoek is een speciaal computerprogramma ontwikkeld dat afbeeldingen maakte van duizenden verschillende schedels, zodat de verschillen goed en duidelijk in beeld konden worden gebracht.

Het nieuwe onderzoek toont aan dat de uitkomsten van oudere studies, die verklaarden dat Neanderthalers verantwoordelijk waren voor de opkomst van de Homo sapiens, niet correct zijn. Het verschil lijkt klein, maar volgens Dr. Katerina Harvati van de Universiteit van New York "blijft het verschil alsnog enorm groot en zijn de verschillen tussen de vroegere mens, de Cro Magnon, en de huidige mens vele malen kleiner."

Professor antropologie John Hawsk, werkzaam aan de universiteit van Wisconsin, is het niet eens met de conclusies. "Het wekt wel de suggestie dat beide rassen dingen delen. Het verschil in tijd waarin beide soorten leven kan het grote verschil veroorzaken, dat wil nog niet zeggen dat familiebanden onmogelijk zijn."

Sharon wil einde aan nederzettingen Gazastrook

Als het aan de IsraŽlische premier Ariel Sharon ligt, dan worden er op korte termijn zeker zeventien joodse nederzettingen in de bezette Gazastrook ontruimd. Dit zei hij tijdens een vraaggesprek met de krant Haaretz.

Sharon: "Ik heb opdracht gegeven plannen uit te werken voor de evacuatie van zeventien nederzettingen in de Gazastrook." De premier voegde eraan toe dat er mogelijk in de toekomst geen enkele jood meer in de Gazastrook zal wonen.

"Ik ben van plan een evacuatie - sorry, een herplaatsing - te realiseren van nederzettingen die ons problemen bezorgen en van plekken waar we in een uiteindelijk akkoord toch niet op zouden staan", zo zei Sharon. Het zou volgens hem hierbij gaan om ongeveer 7500 mensen. Sharon gaf aan wel de steun van de Amerikanen voor zijn plan te verwachten.

Nederlandse auto's krijgen nieuw kenteken

bianca1978 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tussen 2005 en 2006 zullen waarschijnlijk alle mogelijke combinaties voor kentekens binnen het huidige systeem gebruikt zijn. Daarom krijgen Nederlandse personenauto's een nieuw kenteken. Volgens een woordvoerder van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) maakt een combinatie van twee cijfers, drie letters en dan weer een cijfer een goede kans.

Verschillende mogelijkheden voor andere codes worden door de RDW onderzocht. Uit dat onderzoek is een kenteken met in het midden drie letters als "ťťn van de betere" naar voren gekomen, aldus de RDW-woordvoerder. Voor dit onderzoek zijn onder andere Bovag en de politie gevraagd naar hun mening over een dergelijk kenteken.

De RDW heeft onder meer gezocht naar een kenteken dat voor autobezitters makkelijk te onthouden en voor de politie snel en eenvoudig op te sporen is. Wanneer nieuwe auto's het kenteken krijgen, is nog niet bekend. De woordvoerder meldde dat de RDW dat moment altijd zelf bepaalt. Daarbij zou de dienst niet wachten tot alle oude combinaties op zijn. Anders zou de automarkt onder druk kunnen komen te staan omdat kopers van nieuwe auto's bewust met hun aankoop wachten tot het nieuwe kenteken uitgegeven is.

''Te weinig allochtone leraren en tekort liefde''

In de Volkskrant vertelt de 25 jaar geleden uit Turkije naar ons land gekomen Vmbo-leraar Mustafa OkÁuoglu, waarom allochtone leerlingen volgens hem zoveel ellende veroorzaken. De docent stelt dat autochtone leraren te weinig bergijpen van allochtonen leerlingen, en dat allochtonen op hun beurt hun kinderen niet met genoeg liefde opvoeden.

OkÁuoglu is docent ťn schoolbegeleider aan een 100% zwarte vmbo-school in de Schilderwijk te Den Haag; het Johan de Wittcollege. Directeur van die school is voormalig ChristenUnie-leider Kars Veling. De leraar meent dat de verharding van de samenleving, de normvervaging maar ook de achterstand die de migrantenkinderen vanaf hun geboorte in een houdgreep houdt, de belangrijkste reden zijn dat ze zo lastig en moeilijk te hanteren zijn.

''Ze hebben vaak een grote mond, zonder dat ze veel van Nederland weten. Ze weten niet goed hoe de mensen hier met elkaar omgaan . Thuis leren de kinderen het niet. Dus zou op scholen het vak 'Inburgeren' ingevoerd moeten worden. Les in integratie, in omgang met elkaar'', zo meent OkÁuoglu.

Ook vindt hij dat er te weinig allochtone leraren in het onderwijs zijn. Vaak heeft hij gezien hoe Nederlandse collega's zich onbewust en ongewild de woede van allochtonen leerlingen op de hals haalden. ''Nederlanders zeggen in een discussie makkelijk: maak dat je moeder wijs. Dat kan niet. Moeders van migrantenkinderen zijn heilig, je mag er niet op die manier over praten. Zo'n opmerking begrijpen kinderen totaal verkeerd'', zo geeft hij als voorbeeld. Volgens hem staan allochtone leerkrachten, hulpverleners en beleidsmedewerkers te trappelen om aan de slag te gaan, maar komen ze niet aan de bak.

OkÁuoglu wil niet alleen meer allochtone docenten, ook heel belangrijk vindt hij het dat hulpverleners hun intrek nemen in probleemscholen: maatschappelijk werkers, psychologen en jeugdzorg. Maar ook opvang op school, gezinscoaches en leesles thuis. Want gemiddeld heeft een kind na de basisschool een taalschat van 25.000 woorden. Migrantenkinderen hebben er veel minder; in de Haagse Schilderwijk zo'n 6.000 woorden. ''Dat is een enorme achterstand, die je niet meer inhaalt, die tot grote frustraties leidt. Ze hebben thuis niks om te lezen, geen boek, geen blad, helemaal niks.''

Vanwege de taalachterstand pleit OkÁuoglu dan ook voor voorlezen thuis, samen met de ouders. ''De kinderen hebben ook achterstand in liefde. Je kind liefhebben, liefde geven, het met je meenemen naar een muziekvoorstelling of het toneel, iets doen met je kinderen als deel van de opvoeding, dat is veel migranten vreemd.''

Keroppi keurt bijna diertjes

Keroppi keurt bijna diertjes

Toen een vriendin van mij vroeg of ik zin had om mee te doen met een huisdieren keuring op de kleindierenexpo was ik gelijk enthousiast. Zij zit namelijk in 1 van de vele verenigingen van Diergeneeskunde en ze zouden op deze beurs naast het verkopen van referaten ook nog eens de cavia's en konijnen die mensen van huis hadden meegesleept keuren.

Ik zag het al helemaal voor me, een beetje in een witte jas dierenartsje spelen. Maarja, eerlijk is eerlijk, we zijn pas 2e jaars, wat inhoudt dat we tot nu toe vooral theoretisch zijn bezig geweest. Maar ook dat was geen probleem, er ging namelijk nog een 4e jaars mee, en die had toch wel al de nodige klinische expertise.

Voor de gelegenheid moest ik natuurlijk wel een fonendoscoop hebben. Fonendoscoop? Ja ik heb ook jarenlang gedacht dat die dingen stethoscopen genoemd worden. Of er behalve de naam verder nog een verschil is tussen die 2 weet ik niet, wie het wel weet mag het zeggen!

De grote dag brak aan en na een stevig ontbijt pakte ik me in tegen de kou en de regen en stapte monter op mijn fiets. Sneller dan ik had verwacht verschenen de Utrechtse Veemarkt hallen (hoe toepasselijk) in mijn gezichtsveld. Maar iets zien betekent niet dat je er ook kunt komen. Dit soort hallen worden gebouwd op vrachtwagens en auto's, maar niet op fietsers.
Ik circelde wat rond, maar nergens de gelegenheid om over te steken. Het leek wel een Fata Morgana, je kunt het zien, maar je zult het nooit bereiken.

Onder het mom: "Nood breekt wetten" besloot ik toch maar wat lichtelijk illegale acties uit te voeren om alsnog (ongeschonden) de overkant te bereiken. Daar aangekomen was het zelfs nog een enorme klus om de ingang te vinden. Na een tijdje arriveerde het andere meisje, eveneens luid mopperend over de belabberde bereikbaarheid voor fietsers. Nu het secretariaat zien te vinden zoadat we ons naar binnen konden kletsen.
Het verhaal over de vereniging waar we namens kwamen maakte weinig indruk, tot dat we het toverwoord "diergeneeskunde" lieten vallen. Het hek ging onmiddellijk open en we werden doorverwezen naar de catering voor gratis thee.

Toen de jongen arriveerde kregen we het slechte nieuws te horen. De keuring was afgelast aangezien niemand z'n konijn/cavia had meegesleept. GROM

Dan maar rondkijken, voor het beeld van de kijkers thuis: Daar stonden we dan in een enorme hal met konijnen, cavia's siervogels en kippen tot zover het oog reikte. Maar vooral konijnen, gesorteerd op ras.
Omdat konijnen fokken nou eenmaal geen hippe hobby is, bestond het publiek vooral uit oude mannetjes. Inclusief geruite pet.

We begonnen wat langs de hokken te dwalen om te kijken wat dat nou inhoudt, zo'n "miss konijn verkiezing". Van de door de keurmeesters opgeschreven dingen op de kaartjes staken we al een hoop op, en wat we niet begrepen dat was zo gevraagd.
Want, zoals eerder vermeld, was het merendeel van de mensen een exact negatief van ons.

zij: man, oud
wij: vrouw, jong

Dus als wij met onze nieuwsgierige neusjes weer eens vroegen wat nou werd bedoeld met "heeft wam" kregen we een alleraardigste uitleg met daarnaast nog een hoop extra info.
Wat een beetje charme al niet kan doen!

Dat bleek ook toen we later weer even op de stand moesten passen. We raakten in gesprek met een Groninger die ons nog even wist te melden dat "als jullie 2 muisjes op zolder waren, dan sloeg ik de kat dood"
Kijk! die kenden we nog niet.
Veel sneller dan verwacht was de dag al weer om.

Geen dieren gekeurd, maar wel een hoop geleerd!

Lichaam gevonden langs A15 bij Sliedrecht

ZwartKijker stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht:

Maandagochtend is langs de A15 ter hoogte van Sliedrecht het stoffelijk overschot van een nog onbekend persoon gevonden. Het lichaam lag in de buurt van een bouwterrein bij de afslag Sliedrecht-West, zo meldde een politiewoordvoerder.

Of er sprake is van een misdrijf, is nog niet bekend. In het belang van het onderzoek wil de politie nog geen informatie geven omtrent de identiteit van het slachtoffer.

VVD nu groter dan CDA in peiling

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een recente peiling van Maurice de Hond, uitgevoerd onder 5.000 stemgerechtenden, blijkt dat de VVD groter zou zijn dan het CDA; 31 zetels tegen 30. Nu heeft de VVD er 28 in de Kamer, tegen 44 voor het CDA.

De PvdA zou veruit de grootste partij worden, met 48 zetels (nu 42). De SP en de ChristenUnie zijn ook winnaars. De partij van Marijnissen kan rekenen op 14 zetels (nu 9) en de ChristenUnie zou van 3 naar 6 zetels stijgen. GroenLinks wint ťťn zetel en gaat naar negen.

De LPF zou halveren tot 4 zetels en D66 blijft op 6 staan; de SGP behoudt beide zetels.

De VVD dankt de winst voornamelijk aan CDA-kiezers die overlopen. Ook de PvdA haalt een deel van de winst bij het CDA, evenals de ChristenUnie.

Acht jaar cel voor hoofddader zaak-Steegmans

De 19-jarige Khalid L. uit Venlo is vandaag door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De man mishandelde op 22 oktober 2002 bij een supermarkt in Venlo de 22-jarige Renť Steegmans, waarna deze overleed. De student had Khalid L. en een vriend aangesproken op hun gedrag toen zij op een scooter met hoge snelheid bijna een vrouw aanreden.

De opgelegde straf komt overeen met de straf die de rechtbank van Roermond in april vorig jaar oplegde en door advocaat-generaal Rutgers juist werd bevonden. De advocaat van Khalid L. vond die eis te hoog, omdat volgens haar geen opzet in het spel was toen Steegmans dodelijk werd mishandeld. De advocaat-generaal weerlegde dit door te stellen dat de eis "een vergelding is voor het respectloze gedrag van L."

De gebeurtenis veroorzaakte destijds grote maatschappelijke opschudding in Nederland. Enkele dagen na de dood van Steegmans werd een stille tocht in Venlo georganiseerd.

D66 zit niet op de VVD te wachten

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

D66 zit totaal niet te wachten op samenwerking met de VVD. D66-partijleider Boris Dittrich zegt vandaag in De Volkskrant dat van een dubbellidmaatschap of een fusie geen sprake kan zijn: Wij zitten volstrekt niet op de VVD te wachten.''

Deze week pleitten de VVD-staatssecretarissen Schultz en Rutte voor samenwerking met D66 en in de toekomst zelfs mogelijk een fusie. Voormalig VVD-leider Ed Nijpels opperde mogelijkheid van een dubbellidmaatschap om de toenadering tot elkaar te vergemakkelijken. VVD-fractievoorzitter Jozias Van Aartsen is al jaren voorstander van een fusie tussen beide partijen.

Leden van de Tweede-Kamerfractie van D66 zien de toenadering van de rechtsliberalen eveneens niet zitten. Kamerlid Van der Laan: ''Wij zijn een milieupartij, de VVD een asfaltpartij. Wij zijn sociaal-liberaal, zij zijn conservatief-liberaal, wij zijn pro-europees, zij zijn euro-sceptisch. En zo kan ik nog wel even doorgaan. De verschillen zijn echt enorm. We kunnen ze niet verbieden avances te maken, maar ik denk niet dat D66 er veel tijd aan hoeft te besteden.''.

Bioscoop ontruimd tijdens 'Shouf shouf habibi'

Acteurs van de film 'Shouf shouf habibi' Gistermiddag is een zaal van de Catharijnebioscoop in Utrecht door de politie ontruimd omdat een grote groep jonge bezoekers voor ongeregeldheden zorgden. Tijdens de voorstelling van de film 'Shouf shouf habibi' werd met flesjes, blikjes en popcorn gegooid en werden andere bezoekers uitgedaagd. De groep relschoppers bestond uit zo'n 60 man.

Volgens de politie was het merendeel van de 450 bezoekers vanwege het islamitisch offerfeest en het karakter van de film van Marokkaanse afkomst en in leeftijd variŽrend van 12 tot 20 jaar. Er werden zes mensen in de leeftijd van 13 tot 16 jaar aangehouden. Na de ontruiming bleef het buiten de bioscoop onrustig, maar de zaak escaleerde niet.

Chinees doodt scheldende papegaai

Een Chinese man heeft zijn papegaai gedood nadat het arme dier er niet in slaagde eenvoudige begroetingen te leren, maar kennelijk minder moeite had met scheldwoorden. Li Yong, de eigenaar, vertelde dat hij de vogel acht maanden geleden had gekocht en met veel moeite had geprobeerd hem woordjes als "Hallo" en "Tot ziens" te leren. Tevergeefs.

Gefrustreerd over de halsstarrige vogel schold hij op een dag het dier uit voor "Idioot", waarop de papegaai prompt de belediging herhaalde en dat sindsdien bleef doen. Het gescheld werd de papegaai fataal toen de man er niet meer tegen kon en het beest uiteindelijk ombracht. Of het optreden van de man nog consequenties zal hebben, is niet bekend.

Het incident speelde zich af in de centraal gelegen Chinese provincie Henan. Losstaand van dit voorval, lijkt het er momenteel op dat na uitbraken in Vietnam, Zuid-Korea en Japan ook China getroffen is door de vogelpest.

Aktie voor elektronische aangifte op Linux/Mac

FF en Quietguy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Macfreak.nl heeft een petitie online gezet waarin Mac-OS en Linux gebruikers kunnen aangeven dat zij ook de mogelijkheid willen om met hun besturingssysteem elektronisch belastingaangifte te kunnen doen. Op dit moment is het elektronisch aangifte doen alleen voorbehouden aan mensen met het Windows besturingssysteem.

Momenteel hebben ruim 4.000 mensen de petitie van MacFreak ondertekend. Bij een eerdere actie van Mac-gebruikers in 1997 verklaarde de belastingdienst dat er 50.000 mensen interesse moesten hebben, voordat er aan een Mac-versie werd begonnen. Momenteel hebben er ruim 2.500 mensen voor een Mac-versie getekend en ongeveer 1.500 voor een Linux-versie.

De discussie over een elektronisch aangifte-biljet voor diverse besturingssystemen werd aangewakkerd door kamervragen van Andrť Rouvoet, van de ChristenUnie, aan staatssecretaris van FinanciŽn, Joop Wijn.

-
De petitie is hier in te vullen.

Koningin kan op 30 april joint komen roken

kamstra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als koningin Beatrix op 30 april een bezoek brengt aan Groningen, kan ze samen met haar familie een goede joint komen roken in De Vliegende Hollander. Eigenaar Buissink van de coffeeshop heeft de koningin namelijk per brief uitgenodigd om zijn zaak met een bezoekje te vereren.

In de brief verzoekt hij de koningin om met het protocol te breken en gewoon naar zijn zaak te komen. Bij de brief heeft hij een paar tegoedbonnen voor wat joints gedaan. Buissink rekent er echter niet te veel op dat de koningin even langs komt.

Williams en Button houden contact

Jenson Button wil ook in de toekomst goed contact onderhouden met Frank Williams.

Button wil iedereen duidelijk maken dat het niet gaat over contracten maar puur vriendschappelijke contacten.

"Dat we via de telefoon over contracten zouden spreken is niet waar. Ik praat gewoon met Frank omdat hij een vriend is. Hij heeft me mijn eerste kans in de F1 gegeven en ik ga heus niet stoppen om af en toe eens met hem te praten om roddels te vermijden", aldus Button.

Nadat bekend is gemaakt dat Juan Pablo Montoya naar McLaren verkast in 2005 wordt Button in verband gebracht met het team van Frank Williams.

Pizzonia terug bij Williams

Na een korte uitstap bij Jaguar is Pizzonia weer terug als testcoureur bij Williams.

Antonio Pizzonia is per direct weer in dienst getreden bij Williams. Pizzonia zal aankomend seizoen de officiŽle testcoureur van Williams, Marc Gene, zo veel mogelijk moeten ondersteunen. De Braziliaan was in 2002 ook al testcoureur bij Williams. Afgelopen jaar kreeg hij een kans als coureur bij Jaguar, maar werd daar na teleurstellende prestaties halverwege het seizoen aan de kant gezet.

"Ik ben blij om weer terug te zijn bij Williams. Ik heb het gevoel dat ik iets kan bijdragen om betere resultaten te halen. Het zou echt geweldig zijn als ik een handje kan helpen om dit jaar de titel binnen te halen, aldus de Braziliaan." Pizzonia zegt verder dat hij in 2005 graag weer een race stoeltje wilt bemachtigen.

Bernie: "Jullie hebben genoeg"

F1-baas Bernie Ecclestone heeft het helemaal gehad met dat F1-team steeds weer om geld komen vragen.

Bernie is van mening dat de teams nu genoeg hebben ontvangen aan de opbrengsten van de sport. De teams moeten er zelf voor zorgen dat ze een toereikend budget hebben. "Het probleem is dat een team altijd alles wil uitgeven wat het bezit. Er zijn teams die meer dan 100 mensen meenemen voor een gewone testsessie. Dat is gekkenwerk," zegt Ecclestone in La Gazzetta dello Sport.

Niet alleen de grote teams krijgen kritiek van Bernie, ook de kleine noodlijdende teams krijgen de wind van voren.

"Jordanen Minardi moeten eens ophouden met schooien. Ze moeten zich eerst eens goed afvragen waar ze mee bezig zijn. Kijk naar Frank Williams. Die zat enkele jaren geleden in een veel slechtere situatie, maar die wist zich wel te redden en nog grote successen te boeken. Waarom kan Jordan dat bijvoorbeeld niet?"

MyDoom legt website SCO plat

Nerdie, DaCode en MarcoF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het virus MyDoom is sinds gisteren bezig met het uitvoeren van een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval op de website van Unix-fabrikant SCO. Volgens het anti-virus bedrijf F-Secure is dit de grootste DDoS aanval in de geschiedenis. De website van SCO is dan ook niet meer te bereiken op het reguliere adres. Inmiddels heeft SCO een alternatieve website opgezet die ondermeer informatie geeft over het virus. Een leuk detail is dat er op de hoofdpagina iemand te zien is met een Apple notebook, terwijl de producten van SCO hier niet op werken.

MyDoom werd op 26 januari voor het eerst gezien op het internet. Sinds die tijd zijn er naar schatting meer dan 1 miljoen computers besmet met het virus, waarmee het de snelst verspreidende worm allertijden is.

Vanaf morgen zal de B-variant van MyDoom een DDoS aanval gaan uitvoeren op de website van Microsoft. Deze variant heeft in de broncode een verborgen boodschap zitten. "Ik doe alleen maar mijn werk, niks persoonlijks, sorry". Boze tongen beweren al jaren dat een groot aantal virussen afkomstig is van anti-virusbedrijven. Zo zouden zij ervoor zorgen dat ze nieuwe producten aan de man kunnen brengen en dat klanten regelmatig hun virusscanner updaten. De gevonden boodschap in de broncode zou hiervoor een bewijs kunnen zijn.

Ophef over blote borst Janet Jackson

Janet Jackson en Just Timberlake tijdens de halftimeshowJanet Jackson en Justin Timberlake hebben in de pauze van de Superbowl voor een rel gezorgd. Tijdens een optreden, dat door het Amerikaanse tv-station CBS werd uitgezonden, trok Timberlake een stuk van Jacksons leren topje af. Hierdoor kregen ongeveer een miljard kijkers Janets blote borst te zien.

CBS is zeer boos over het voorval, en zegt na de veelbekeken halftime-show veel boze telefoontjes ontvangen te hebben. Ook de American Football-bond NFL kon er niet om lachen. Vice-voorzitter Joe Browne liet weten dat MTV, die de productie verzorgde, niet nog eens zal worden gevraagd.

Timberlake en Jackson voerden tijdens de show een flirterig duet op, waarin ook Kid Rock, Nelly en P. Diddy optraden. Timberlakes laatste zin in het lied was "Gonna get you naked by the end of this song". De zanger hield na afloop vol dat het niet de bedoeling was om de borst van Janet te laten zien. Janets tepel leek echter zedig bedekt. Toch veranderde TV-station CBS vlug van camera, waardoor het hele incident amper ťťn seconde in beeld was. "Het spijt me als iemand aanstoot heeft genomen aan het defect in de garderobe'', zo besloot Timberlake.

"Shovel beschermt varkens tegen stress"

Varken Voor veel dieren is de maandelijkse test van het landelijke waarschuwingssignaal een moment om niet naar uit te zien. De dieren, die het geluid niet herkennen, schieten door de sirene in de stress en worden horendol. Varkensboer Pieter van den Burg uit Oostwold (Groningen) heeft een oplossing bedacht om de zeugen uit zijn stal rustig te houden. Afgelopen keren kwam het regelmatig voor dat zijn varkens elkaar plat drukten of vielen.

Vanmiddag om 12:00 uur zal de Groninger met zijn shovel voor de ingang van de stal aan het werk gaan, om zo met de motor het geluid van het luchtalarm te overstemmen. "het motorgeluid van de shovel moet zo hard zijn dat ze al aan het lawaai gewend zijn", zegt de boer. Andere boeren proberen hun dieren rustig te houden door de radio hard aan te zetten, maar van den Burg ziet meer heil in grof geschut.

De varkenshouder heeft de gemeente Scheemda al gevraagd of het alarm misschien een beetje zachter mag, maar vooralsnog heeft de gemeente dit verzoek niet gehonoreerd. Volgens de hulpverleningsinstanties zal het volume in de toekomst alleen maar toenemen.

Kezman: "Kleinere club kan"

Mateja Kezman heeft aangegeven nu ook kleinere Europese clubs te gaan overwegen voor een transfer.

Voor de winterstop gaf Kezman nog aan alleen bij PSV te willen vertrekken voor een Europese topclub. Nu de transfermarkt zwak is en ook Kezman inziet dat een transfer niet meer zo makkelijk is, herziet hij zijn doelen.

"Misschien moet ik naar een kleinere club in Europa gaan, als een nieuwe stap om bij een grote club als Manchester United of Barcelona terecht te komen. Ik snap dat ik daar niet zo gemakkelijk terechtkom. Ik heb twee jaar niet gescoord in de Champions League en PSV plaatste zich nooit voor de tweede ronde.", vertelde Kezman tegen het Algemeen Dagblad.

Hij is boos dat voorzitter Harry van Raaij belangstelling van clubs voor Kezman ontkende: "PSV weet dat die uitspraken niet waar zijn. Veel clubs hebben naar mij geÔnformeerd, het heeft alleen nergens toe geleid. Ik vond het ook teleurstellend dat zelfs werd gesuggereerd dat ik de belangstelling zou hebben verzonnen om weg te komen. Het werd nota bene door manager Frank Arnesen bevestigd. Waarom zegt de voorzitter dan zoiets?"

Volgens Kezman is een vertrek het beste voor hem en voor PSV: "Ik heb met PSV alles bereikt. Topscorer, landstitel, beste speler van de competitie. Het is tijd voor een andere uitdaging. Anders wordt het steeds moeilijker om hier gemotiveerd te blijven." Duidelijk is wel, ook na het bericht van vorige week, dat Kezman Eindhoven wil verlaten.

Duitsers drinken minder bier

Ondanks een uitzonderlijk warme zomer hebben de inwoners van Duitsland het afgelopen jaar 3,4 procent minder bier gedronken dan in 2002. In 2003 dronken de Duitsers 9,32 miljard liter bier, terwijl dat een jaar eerder nog 9,65 miljard liter was. De bierexport naar andere EU-lidstaten nam wel toe, met 11 procent.

De consumptie van het Duitse bier loopt trouwens al jaren terug, terwijl Duitsland toch altijd gold als het bierland bij uitstek.

In de tweede helft van vorig jaar werd de teruglopende trend versterkt door de introductie van statiegeld op blikjes, waar de meeste bierdrinkers niet blij mee zijn.

AZ wil meer Willem II-spelers

AZ wil naast Denny Landzaat meer Willem II-spelers graag contracteren.

Kew Jaliens en Joris Mathijsen hebben bij Willem II deze zomer een aflopend contract en zijn nu met AZ in onderhandeling om deze zomer de overstap naar Alkmaar te maken. Bij AZ komen ze naast Landzaat ook andere oude bekenden, trainer Co Adriaanse en technisch manager Martin van Geel, tegen. Willem II zou de spelers ook graag willen behouden, maar mist het geld om ze goede contracten aan te bieden.

"We hebben belangstelling en hopen deze week tot een akkoord te komen." vertelde de woordvoerder van AZ. Kew Jaliens ziet AZ wel zitten: "AZ en Lille hebben serieuze belangstelling. Gevoelsmatig wil ik Nederland blijven. De kans dat ik voor AZ ga spelen is heel reŽel. Daar weet ik dat ik met een trainer ga werken die van mij een betere speler zal maken."

Ecclestone negatief over Europa

Bernie Ecclestone is erg ongunstig gestemd over de toekomst van de F1 in Europa.

In een interview met de Italiaanse krant Gazetta dello Sport heeft Bernie Ecclestone weer eens laten blijken veel Europese races in de toekomst te willen schrappen. De Grand Prix van Silverstone zal na Grand Prix van San Marino de volgende zijn die zal verdwijnen.

Ecclestone zegt over Silverstone: "Het circuit van Silverstone is als een oud huis waarvan wordt gezegd dat het maar een paar reparaties nodig heeft. Eigenlijk heeft het een totale reconstructie nodig, maar de huidige eigenaren zijn niet van plan dat te financieren."

In 2005 zal de Grand Prix van turkije er komen, daarna komt India en in 2009 moet er een Grand Prix van Zuid-Korea komen. Dat zal waarschijnlijk races in Europa kosten. Ecclestone denkt wel dat er meer races in een seizoen mogelijk zijn, als het aantal testdagen van teams wordt teruggebracht, maar ziet tegelijkertijd weinig toekomst in Europa.

"In de komende tien jaar zal Europa afdalen naar het economisch niveau van de Derde Wereld. Het heeft geen kans om te kunnen concurreren met Zuid-Korea, India en China.", vertelde Ecclestone.

Jongen van acht schiet op schoolgebouw

BuDDaZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagmorgen heeft een 8-jarige jongen een school beschoten in Dunedin, in het zuiden van Nieuw-Zeeland. Het ventje schoot vanuit zijn slaapkamer raam zeker vier keer. Zijn kogels raakten speeltoestellen op het schoolplein, en ťťn kogel scheerde rakelings langs een lerares. De jongen had voor het schieten op de school ook al huizen in de omgeving beschoten, daarbij raakte ook niemand gewond.

Toen de gealarmeerde politie bij het huis van de jongen aankwam, was de 8-jarige zelf al naar school vertrokken. Het geweer had hij in zijn kamer verstopt, maar naast zijn bed lagen lege hulzen van de kogels

Het is nog onduidelijk hoe de jongen aan het wapen kwam, maar mogelijk heeft hij leren schieten tijdens een weekeinde logeren bij familieleden.

E-mailactie van SP in Doesburg

Afgelopen weekeind is de SP-fractie in de Doesburgse raad een e-mailactie gestart. Vrijdagmiddag had de raad unaniem besloten liever zelfstandig verder te gaan dan te fuseren met Zevenaar en Angerlo. Om dit standpunt kracht bij te zetten, werden huis-aan-huis folders verspreid waarin de SP oproept om een e-mailactie tegen Den Haag op touw te zetten.

Behalve de e-mailactie zullen de het college en de raad van Doesburg ook nog een petitie in Den Haag indienen. De SP hoopt met de e-mailactie veel mensen te mobiliseren, volgens SP-wethouder Bouman is het kort dag voor de beslissing valt. Morgen wordt de kwestie namelijk in stemming gebracht, dan zal blijken of Doesburg op zal gaan in het verband met Zevenaar en Angerlo.

Opnieuw vlucht afgelast door angst aanslag

Zondag heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental Airlines uit angst voor een terreuraanslag een vlucht van Washington naar Houston geschrapt.

Een woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid verklaarde niet te willen ingaan welke informatie aan de afgelasting vooraf ging. Wel werd gezegd dat de annulering niets te maken had met een dreiging tegen de finale van het american football, de Super Bowl. Die wedstrijd werd zondagavond in de Texaanse stad gespeeld.

Antwerpen geplaagd door overvallers

Sinds kort slaan slaan overvallers bijna dagelijks hun slag in en rond Antwerpen. Er zijn sinds 1 januari al zo`n 30 overvallen gepleegd. Deze sterke toename leidt tot bezorgdheid van winkeliers en klanten.

Een restaurant in Kontich bij Antwerpen was afgelopen nacht het doelwit van overvallers. In het restaurant losten de criminelen een schot, ze namen ook de portemonnees van enkele klanten af. Een klant raakte gewond door rondvliegend glas.

Enkele supermarktketens hebben al extra bewaking ingezet tegen de overvallers; ze hebben bewakers met honden ingezet in hun strijd tegen de criminaliteit. Afgelopen vrijdag zijn justitie, politie en gemeentebestuur bijeen gekomen om maatregelen tegen de toegenomen criminaliteit te bespreken. Concrete plannen zijn echter nog niet naar buiten gekomen.

[update] Weer voorwerp door voorruit trein

VEMP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagochtend heeft de stoptrein tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe een nog onbekend voorwerp door de voorruit gekregen. Railbeheerder ProRail verklaarde bij monde van een woordvoerder dat de machinist met de schrik vrij kwam. ProRail zei het vermoeden te hebben dat de trein is bekogeld. Langs het spoor is een stuk hout aangetroffen. Door het politieonderzoek ligt het treinverkeer op het traject in beide richtingen stil.

Afgelopen zaterdag vond een soortgelijk incident plaats. Toen ging een betonnen paal, die aan een viaduct was vastgebonden, door de voorruit van de stoptrein tussen Boxmeer en Nijmegen.

Update 12.02
De Nederlandse Spoorwegen hebben verklaard dat de trein mogelijk niet is bekogeld. Het is mogelijk dat een steen omhoog is gespat en daarbij tegen het raam is gekomen.

Winnaars De Skibox 2004

Vorige week vroegen we jullie een originele, leuke of maffe titel te verzinnen voor een niet-bestaande apres-ski hit. We zagen weer veel ranzigheden aan ons voorbij komen. De winnaars van De Skibox 2004 zijn echter geworden:

bromaster
Met je cyste op de piste
Rewimo
Hips hips hips, ik zit hier in het gips
American_Nightmare
't Is altijd warm op FOK! (door Danny & The Crewmembers)
bas.assink
Oma de Apres-Ski Trut
flight_643
Ik heb sneeeeeeeuw in m'n onderbroek!!!! (op de melodie van "Het is stil aan de overkant")

Allemaal van harte! De CD komt in de loop van deze week naar jullie toe. Over de uitslag is geen discussie mogelijk.

Beperkingen bekoren Montoya

De beperkingen die de nieuwe regels de F1-teams opleggen, kunnen Juan Pablo Montoya wel bekoren.

Komend seizoen zijn het gebruik van launch-control en een volautomatische versnellingsbak weer verboden. Veel coureurs juichen dit toe, omdat het zorgt dat rijders meer hun echte racekwaliteiten kunnen laten zien. Zo juicht ook Juan Pablo Montoya het toe dat er meer een beroep wordt gedaan op de rijderskwaliteiten.

"Je moet nu bij starts volledige controle hebben over je koppeling.", aldus Montoya. Hij vervolgt over de nieuwe manuele versnellingsbakken: "De eerste vijf tot tien rondjes waren ontzettend wennen omdat ik gewend was om een automatische bak te hebben. Het is zeker dat deze reglementswijzigingen de situatie heel interessant zullen maken."

Google dreigt met rechtszaak tegen Booble

Quietguy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Google dreigt met een rechtszaak als de pornozoekmachine Booble.com hun website niet uit de lucht haalt. Dat heeft Google middels een e-mail aan Booble duidelijk gemaakt. In de e-mail stelt Google dat de naam Booble verwarrende gelijkenis toont met de naam gedeponeerde merknaam Google. Ook wordt aangestipt dat de 'look and feel' van de site sterke overeenkomsten met Google heeft.

Booble en Google logo
De logo's van beide partijen

Juridische experts melden dat Google een goede kans heeft om een eventuele rechtszaak te winnen. Vergelijkbare zaken in het verleden tonen dat aan. Booble geeft aan niet van plan te zijn om aan de eisen van Google tegemoet te komen.

Vrouw gestalkt door 'De Badmuts'

Een vrouw uit Goor is maandenlang lastig gevallen door haar overbuurman. Dit liet de Telegraaf vandaag weten.

Ferdi D., die vanwege zijn kale hoofd 'De Badmuts' wordt genoemd, belde de vrouw ongeveer zestig keer per dag op en stuurde haar sms-jes met seksuele voorstellen. Bij een inval van de politie in de woning van de man werd pornografisch materiaal aangetroffen, waaronder beelden van jonge meisjes.

Het slachtoffer werd vanuit een door de man ingerichte uitkijkpost bespied. Pas toen de stalker in een sms-je dreigde de auto van de vrouw in brand te steken trok ze aan de bel bij de politie. Hierop achterhaalden zij de identiteit van de man door het natrekken van het 06-nummer waarmee de sms-jes werden verstuurd. Tegen de 38-jarige stalker is een straf van dertig maanden geŽist, waarvan tien voorwaardelijk.

Nerd noemt zoon versie 2.0

In de Verenigde Staten vernoemen veel vaders hun eerste zoon naar zichzelf en geven het kind de toevoeging 'junior' of 'de tweede'. Jon Blake Cusack uit Holland, Michigan bedacht echter een veel originelere manier om de namen van hem en zijn nieuwgeboren zoon uit elkaar te houden: Jon Blake Cusack 2.0

De kersverse moeder, Jamie Cusack, was in eerste instantie niet erg gelukkig met het idee, maar na het gezeur van haar echtgenoot maanden te hebben aangehoord heeft zij toch met het idee ingestemd. "Ik heb de inrichting van de babykamer uitgekozen, dan mag hij de naam van de baby uitzoeken.", aldus de gelukkige moeder.

Direct na de geboorte heeft Jon 1.0 een e-mail naar al zijn vrienden en familie gestuurd om de nieuwe versie van hemzelf te promoten: "Ik heb in de e-mail geschreven dat veel van de functionaliteit van Jon 1.0 terug te vinden is in deze nieuwe versie, maar dat er nieuwe features van Jamie aan zijn toegevoegd."

Witschge herstart carriŤre

Richard Witschge heeft na maanden van inactiviteit toch nog een nieuwe club gevonden.

Nadat afgelopen zomer zijn aflopende contract bij Ajax niet werd verlengd, kwam Witschge op professioneel niveau niet meer aan voetballen toe. Hij had nog wel contacten bij NAC Breda en het Italiaanse Genoa, maar dat liep allebei op niets uit. Hij hield zijn conditie op peil en speelde af en toe een wedstrijd mee bij de amateurs van ADO'20, waar broer Rob Witschge hoofdtrainer is.

Nu vertrekt Richard Witschge naar Japan om daar nog een voor een mooi einde van zijn carriŤre te zorgen. Komende week vertrekt de middenvelder Japan, naar de club Oita Trinita. Daar moeten nog wel de laatste zaken worden geregeld, maar er wordt aangenomen dat het niet meer stuk loopt.

Schalke neemt optie op Kone

Schalke '04 is in de korte tijd dat Aruna Kone bij Roda JC speelt erg onder de indruk van hem geraakt.

De aanvaller uit Ivoorkust heeft, nadat hij een half jaar geleden overkwam van Lierse SK, indruk gemaakt in de Nederlandse competitie. Ook afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen AZ stal hij de show met twee doelpunten en een bal op de paal. Ook bij Schalke '04 is dat niet onopgemerkt gebleven. Een voorwaarde die ze aan de verhuur van Van Hoogdalem stelden, is dat ze bij een bod op Kone op de hoogte worden gehouden. Op die manier kunnen ze direct een tegenbod uitbrengen en Kone wegkapen voor de neus van andere clubs.

Bush lanceert Irak-onderzoek

IrakDe Amerikaanse regering zal deze week een onafhankelijk onderzoek aankondigen naar de informatie afkomstig van veiligheidsdiensten in de aanloop naar de oorlog in Irak. Medewerkers van de regering lieten weten dat hierbij tevens eventuele foute inschattingen omtrent de vermeende massavernietigingswapens zullen worden onderzocht. President Bush had eerder aangegeven tegen een dergelijk onderzoek te zijn, maar stond de laatste tijd onder steeds groter wordende druk vanuit het Congres.

Vorige week nog zei David Kay, voormalig hoofd van de Amerikaanse wapeninspecteurs, dat het erop leek dat Irak geen onconventionele wapens bezat. De onderzoekscommissie zal uit negen mensen bestaan, waaronder zowel Democraten en Republikeinen als experts van buiten de regering. Het team zal een jaar de tijd krijgen om alles te onderzoeken.

Afgelopen vrijdag verklaarde Bush dat ook hij wilde weten waarom de informatie vooraf wees op chemische en biologische wapens in Irak, terwijl ze in werkelijkheid niet zijn gevonden. "Ik wil dat de Amerikaanse burgers weten, dat ook ik wil weten hoe het echt zit", vertelde hij de journalisten. Sommige analisten zeggen dat het Witte Huis hiermee lijkt te erkennen dat er wellicht geen wapens in Irak zullen worden gevonden. Eerdere verzoeken om een dergelijk onderzoek had Bush tot nu toe afgewezen.

Vanwege de Amerikaanse presidentsverkiezingen dit jaar ligt het onderwerp extra gevoelig. Het onderzoek, waar om die reden door de Democraten bijzonder op werd aangedrongen, zal echter pas over een jaar met resultaten komen en lijkt daarmee over de verkiezingen heen te zijn getild. Bovendien lijkt de kwestie van de massavernietigingswapens bij een groot deel van de Amerikaanse bevolking geen echte rol van betekenis te spelen en zien zij in de verdrijving van Saddam voldoende rechtvaardiging voor de oorlog.

Superbowl: Uitslag Patriots - Panthers

De 38e Superbowl is in Houston gewonnen door de New England Patriots. Na de meest zinderende finale in jaren won het team nipt van de Carolina Panthers (32-29). De Patriots veroverde de Superbowl al eens eerder in 2002.

De Patriots hadden in het eerste kwart een overwicht, maar konden dat niet in munt omzetten door een uitstekende verdediging van de Panthers. Nadat de ban gebroken was in het tweede kwart door een touchdown van Deion Branch (7-0), kwamen de Panthers door een perfecte alles of niets pass weer snel terug (7-7). Steve Smith ving de 39 yard pass van Jake Delhomme over zijn hoofd en liep de endzone in. David Givens bracht de Patriots toch nog naar een voorsprong bij rust (14-7).

In de tweede helft was het derde kwart wederom scoreloos. In het vierde kwart leek Patriots zijn voorsprong na het uitbouwen tot 21-10 weg te gooien. De Panters kwamen in no time voor (21-22). Uiteindelijk bleek New England over de langste adem te beschikken. Met vier seconden op de klok scoorde Adam Vinatieri net als twee jaar eerder tegen St Louis de beslissende fieldgoal (32-29).

Quarterback Tom Brady van New England Patriots werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler. Hij was eenmaal eerder meest waardevolle speler.

Tom Brady met de Superbowl troffee
Tom Brady met de Superbowl troffee


Uitslag Superbowl XXXVIII
Patriots - Panthers (32-29)

Scoreverloop:
TD Deion Branch NE 7-0 (5 yd pass)
TD Steve Smith Car 7-7 (39 yd pass)
TD David Givens NE 14-7 (5 yd pass)
FG John Kasay Car 14-10 (50 yd)

TD Antowain Smith NE 21-10 (2 yd run)
TD DeShaun Foster Car 21-16 (33 yd run, mislukte 2 punt conversie)
TD Muhsin Muhammad Car 21-22 (85 yd pass, mislukte 2 punt conversie)
TD Mike Vrabel NE 29-22 (1 yd pass)
TD Ricky Proehl Car 29-29 (12 yd pass)
FG Adam Vinatieri NE 32-29 (41 yd)

Pakistaanse atoomgeleerde bekent lekken

Abdul KhanDe Pakistaanse wetenschapper Abdul Khan en vier anderen hebben bekend nucleaire geheimen aan Iran, Noord-Korea en LibiŽ te hebben gelekt, dit meldde een functionaris van de Pakistaanse regering zondag. Khan werd zaterdag ontslagen door de Pakistaanse regering en zes andere wetenschappers werden opgepakt.

Abdul Qadeer Khan stal in de jaren zeventig in Almelo belangrijke gegevens voor de verrijking van uranium. Dit was het begin van de bouw van een atoombom in Pakistan, hij wordt dan dan ook gezien als de 'vader' van de Pakistaanse atoombom.

In Pakistan riepen islamitische groepen al eerder op tot een algemene staking, aanstaande vrijdag. Zij zien Khan als een held en vinden het ontslag onterecht.

RŲntgenfoto's zijn kankerverwekkend

De rŲntgenstraling die tandartsen en ziekenhuizen gebruiken, is zeer kankerverwekkend en veroorzaakt elk jaar bij zevenhonderd mensen in Groot-BrittanniŽ kanker. Dat hebben wetenschappers gisteren gezegd.

Wetenschappers van de Oxford University en het Britse Cancer Research hebben de risico's onder andere bepaald uit het aantal rŲntgenbestralingen uitgevoerd in Groot-BrittanniŽ en andere landen en door te kijken naar de kankerstatistieken onder overlevenden van Hiroshima en Nagasaki. Zes van de duizend gevallen van kanker, tot een leeftijd van 75 jaar, bleken veroorzaakt te zijn door tandarts- en ziekenhuisrŲntgenfoto's. Een uitgebreider verslag is hier te lezen.

Groot-BrittanniŽ had nog het laagste risico om kanker te krijgen van medische rŲntgenstraling. Met name in Nederland, Duitsland, ScandinaviŽ en Japan is de rŲntgenstraling zeer risicovol. Het onderzoek is gepubliceerd in het medisch magazine The Lancet.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokťmon Scarlet & Violet: The Teal Mask
©FOK.nl e.a.