Game Review: Roadkill

Verhaal

De hoofdpersoon in dit spel is op weg naar Paradise City. Op een gegven moment komt hij bij het plaatsje Lava City, een post-apocalyptische stad waar de hel is uitgebroken. De stad wordt geregeerd door gangs en overal zijn rellen en worden mensen neergeschoten. In dit stadje moet je opdrachten uitvoeren voor iemand die eruit ziet als de zanger van The Prodigy in de clip "FireStarter". Deze missies variëren van het ophalen en afleveren van een auto tot het neerschieten van bepaalde mensen en het slopen van gebouwen.

Beeld/ Geluid

De graphics in dit spel zijn niet bijzonder, maar doen gewoon hun werk. Niets bijzonders, wel erg sfeervol. Er lopen veel mensen over de straten (wel veel dezelfde mannetjes en vrouwtjes) en er is genoeg te beleven; je kan veel kapot schieten, dingen omver rijden, opblazen, etc. Enorm interactief dus. Ook is de stad is erg groot en hij doet zeker niet onder voor GTA.
Wél komen er de standaard 3D game foutjes in voor: wielen die wegzakken in de grond, characters die door de muur lopen en gebouwen die ineens verdwijnen. Ik snap niet dat deze schoonheidsfoutjes met de huidige generatie consoles nog steeds voorkomen.

Roadkill werkt, net als in GTA, met een autoradio waarop je verschillende zenders kan beluisteren. Deze varieren van een metal zender (66.6 FM) tot een erotische zender waarop je de meest hilarische dingen te horen krijgt. Er komen daar bellers in de uitzending die problemen hebben met een te kleine penis, een te grote vagina en mensen die een prostituee willen bestellen. Je ligt echt dubbel. De officiële tracklisting is als volgt:

Artiest Titel
Rick Springfield Jessie's Girl
Blue Oyster Cult (Don't Fear) The Reaper
Blue Oyster Cult Burnin' For You
Foghat Slow Ride
Leo Sayer When I Need You
Judas Priest Heading Out To The Highway
Foreigner Hot Blooded
Foreigner Waiting For A Girl Like You
April Wine I Like To Rock
April Wine Sign Of The Gipsy Queen
King Kobra Redline To Your Heart
King Kobra Street Machine
Judas Priest You've Got Another Thing Comin'