Party Review: Sensation Black

Hel is losgebarsten in de ArenA
Eindelijk is het dan zover. Het evenement begint!

22.00-23.25: Benny Rodrigues

Benny stond al klaar achter zijn draaitafels, maar voordat hij kon beginnen met draaien was er eerst nog een geweldig show-element. Een aantal mannen kwam het podium op lopen en begonnen met houten stokken te slaan op vaten. Ook werd het metaal 'bewerkt' met slijptollen, heel gaaf om te zien Zonde dat het nog zo licht was in de ArenA, maar daar valt vrij weinig aan te doen. Na dit show-element was het dan toch echt de beurt aan Benny Rodrigues. Zijn intro was al meteen meesterlijk; hij begon namelijk zijn set met: Let There Be House van Mr. Jack. Ergens rond de twintigste minuut van zijn set gebruikte Benny King of the bongo van Manu Chao. Zeer grappig om die nou ook eens tegen te komen in een set. Benny sloot zijn set ook meesterlijk af met We Come One van Faithless. Ja en voordat je het weet zat zijn tijd er alweer op. Heerlijke binnenkomer van Benny Rodrigues!

Benny Rodrigues


23.25-0.50: Michel de Heij

Ja en toen was het de beurt aan Michel de Heij om de ArenA uit zijn dak te laten gaan. Ondertussen was het in de ArenA al compleet donker en waren de lichteffecten dus heel mooi te zien. Michel draaide een heerlijk techno set die denk ik iedereen wel kon waarderen. Tijdens zijn set kwam er een grote pop door het publiek heen wandelen, weer een stukje show-element. Sensation is niet alleen maar dance en dj's maar zeker ook een show.

0.50-02.15 Takkyu Ishino

Persoonlijk had ik echt werkelijk geen idee wat ik van deze man kon verwachten. Had nog nooit van hem gehoord en wist ook zeker niet wat hij zou kunnen draaien. Voor Sensation was ik al op zoek gegaan naar een set van deze beste man, maar verder dan het melodietje op zijn eigen site kwam ik niet. Dus de tijd zou het voor mij leren. Eindelijk was het dan zover: Takkyu Ishino startte zijn set van die nacht. In het begin had ik echt zoiets van, dit is compleet niets voor Sensation Black, maar ik was te snel met mijn oordeel. Hij mocht dan wel langzaam beginnen maar de beste man kon toch een prima set voor Black neerzetten. Tijdens zijn set kwamen er grote draken het publiek in lopen.

Takkyu Ishino

02.15-02.35: Megamix

Ja en ook Sensation Black moest er aan geloven, de Megamix. Ook wel het meest onpersoonlijke stukje van Sensation genoemd. Geen dj op het podium en een cdtje luisteren met ze allen. Mijn voetenn wilde geen stap meer verzetten dus ben ik gaan zitten op de tribune, met in mijn achterhoofd: "Ach, het is toch de Megamix maar!" FOUT! Bij deze Megamix kon ik niet blijven zitten, zelfs niet met pijn in mijn voeten en nog 4 dj's te gaan die nacht. Als je de mix al begint met: James Brown Is Dead gevolgd door: House Of God dan heb je het publiek alweer aan het dansen! Persoonlijk vond ik deze mix harder dan alle drie de eerste dj's bij elkaar. Deze mix gaf dan ook het niveau aan van de opvolgende dj's die nacht. Hardstyle was begonnen!

02.35-04.00: Luna

Het is gedaan met de techno voor die nacht. Luna is in the ArenA en iedereen gaat dat merken. Niets langzaam beginnen, meteen stampen met die handel. Heel de ArenA uit zijn voegen laten springen. De bekende tracks zoals: Go Go Go van Julian DJ & Davide Sonar en M.O.D.U.L.O van Jimmy The Sound kunnen zeker niet ontbreken in deze set. Ow wat was ik blij dat Luna zijn platentas weer voor Sensation terug had. Stil staan bij Luna was absoluut niet mogelijk.

04.00-05.25: Dana

Het kon natuurlijk ook niet anders of onze eigen Nederlandse Hardstyle Queen moest ook aanwezig zijn. In de set van Dana kon Here's Johnny van Deepack niet ontbreken. Tegen het einde van de set van Dana gooide ze opeens Pessa Pessa van Masoko Solo in de mix. Iets waar ik best raar van op keek. Maar het klonk zeker niet verkeerd. Dana had een redelijk goede hardstyle set neergezet die nacht, maar ik heb haar beter horen draaien.

05.25-06.30: Kai Tracid

Tegen de tijd dat het alweer aardig licht begon te worden in de ArenA was Kai Tracid aan de beurt met zijn set. Verder dan een cd van Tracid was ik nog nooit gekomen, maar op cd was het al mijn held. Kijken hoe hij kan draaien op Sensation Black. Hij begon zijn set redelijk langzaam maar daar kwam al redelijk snel verandering in. In zijn set kwam je natuurlijk zijn eigen: Trance & Acid en 4 Just 1 Day tegen. Hardstyle kon je deze set niet meer noemen. Meer hardere trance maar zeker geen hardstyle. Hij zou voor mij de perfecte afsluiter voor Sensation Black zijn geweest. Van mega hardstyle midden in de nacht naar de wat hardere trance tegen het einde. Maar de set van Tracid werd met 30 minuten ingekort, iets wat ik heel jammer vond. Maar ID&T had een heel ander einde van Sensation Black in gedachten...

kai Tracid


06.30-7.00: Darkraver

Het was Darkraver die Sensation Black afsloot met een mega set voor de hardstyle/hardcore liefhebbers. Voor de meeste bezoekers was dit een grote verrassing. Er waren wel geruchten maar waarom zou Darkraver nou draaien op Sensation Black? Maar niets is minder waar, hij stond daar en zijn set was meesterlijk! Zo maakte hij in zijn set gebruik van Let Your Mind (Bass Mix) van Dominium en So Happy Together van The Turtles. Wat zeker erg leuk was om te horen was het sampeltje van Hans Teeuwen in de set.


Conclusie:

Sensation Black was een dance-evenement wat totaal aan mijn verwachtingen heeft voldaan. De aankleding van de ArenA was ook zeker heel mooi gedaan. Enige nadeel vond ik dat het podium redelijk hoog was, als je dichtbij het podium stond kon je de dj niet zien staan. Verder was alles wel heel mooi te volgen via 6 grote beeldschermen in de zaal zelf. Die waren ook zeker belangrijk voor bepaalde show-elementen. Helaas hadden we op Black net zo pech als op White wat betreft de teslacoil die niet wilden werken. Het had zeker heel mooi geweest als dat gewerkt had. Maar veiligheid gaat voor alles. Het vuur op het podium was ook zeer mooi om naar te kijken, net zoals de oorverdovende vuurwerk klappen.

Verder waren de wachtrijen bij de bars vrij kort. Waar ik echter een beetje raar van stond te kijken was dat er boven in de vipruimte meer werd gevraagd voor een drankje dan op de vloer beneden. Verder was in het in de Vip-lounge ongelooflijk warm, zelfs warmer dan in de ArenA. Dat kwam waarschijnlijk door de kleine ruimte waar gewoon heel veel mensen in zaten. Het aantal vips daar was dan ook erg hoog. Zo kwam ik daar bijvoorbeeld een Gordon, Danny de Munk, Kai Tracid, MC Ruffian, Seth van MTV, Showtek, Luna en nog veel meer tegen. Af en toe had ik het idee alsof er meer celebs rondliepen dan gewone feestgangers.

Ik heb me zeer goed vermaakt daar; de sfeer op de dansvloer was redelijk goed. Ik heb dan ook eigenlijk geen vechtpartij gezien die nacht. Op deze manier zal ik er volgend jaar gewoon weer bij zijn.

The world's leading dance event will shock the nation again!