CD Review: Will Young - From now on

Eigenlijk verwachtte ik het ergste van deze CD. Als debuutalbum van een Idols winnaar verwacht je een gladjes geproduceerde CD voor de massa. Natuurlijk zullen duizenden gillende meiden deze CD ook kopen, maar naar mijn mening kopen ze dan toch nog redelijk wat goeds. Will Young bewijst op zijn debuutalbum "From Now On" dat hij wel degelijk meer in zijn mars heeft.

In vergelijking met het album van Gareth Gates, wat ik toch wel een beetje het gehalte "dezelfde gladde nummers met een andere tekst" vond hebben, is de CD van Will Young verrassend. Veel rustige nummers, zelfs een beetje loungy en jazzy, met op sommige momenten zelfs neigingen naar George Michael's "Listen without prejudice". De titelsong is bij mij favoriet en zouden ze zo op single uit mogen brengen. Het nummer "Side by Side" doet denken aan Ronan Keating en soms lijkt het alsof de engelse band The Beautiful South voorbij komt. En er zijn nummers die zo uit een musical zouden kunnen komen zoals "Evergreen" en "Cruel to be kind". En dan natuurlijk de single "You and I" en de nieuwe single "Light my fire", welke ik niet eens de sterkste nummers op de CD vind. Een beetje raar ook om iemand die gay is "you're the only girl that I need" te horen zingen. Kom er toch gewoon voor uit! Maar de schijn wordt opgehouden om in Amerika door te breken, zo gaan de geruchten.

Oordeel niet voordat je het gehoord hebt... bij het woord "Idols" hebben veel mensen al een negatieve gedachte, maar luister eerst eens, voordat je je mening geeft. Deze CD is namelijk helemaal zo slecht niet. Ik denk dat Will Young de enige Idols winnaar is tot op heden in Europa, die de potentie heeft om een topartiest te worden en waar je wellicht over 5 jaar nog wat van zal horen...


Tracklist
1. Evergreen
2. Anything Is Possible
3. Light My Fire
4. Lover Won't You Stay
5. Lovestruck
6. The Long & Winding Road
7. You & I
8. Side By Side
9. What's In Goodbye
10. Cruel To Be Kind
11. Over You
12. From Now On
13. Fine Line

TitelFrom Now On
ArtiestWill Young
LabelBMG
Releasedatum18 april 2003
Lengte52:34
GenrePop