FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 24 april 2003

CNN: Tariq Aziz in Amerikaanse handen

IrakJarenlang was Tariq Aziz hét gezicht van het regime in Irak. Na de val was hij spoorloos, maar nu blijkt hij in Amerikaanse handen te zijn.


De voormalige Iraakse vice-premier Tariq Aziz is in Amerikaanse handen. Dat meldt CNN zojuist op basis van bevestigde berichten. Nummer 43 op de lijst van gezochte Iraki's heeft zich zelf overgegeven aan de troepen van de VS. Hij werd sinds de val van het Saddam-regime gezocht.

Aziz was het gezicht van Irak op internationaal gebied. Na baantjes als minister van Informatie en minister van Buitenlandse Zaken is hij in 1991 tot vice-premier benoemd.

Met zijn overgave zijn er nu 12 personen van het beroemde kaartspel, de 55 meest gezochte hooggeplaatste Iraki's, in Amerikaanse handen.

Voetbal: Nikos Machlas in cel na vechtpartij

Ajax spits Nikos Machlas, momenteel verhuurd aan de Spaanse club Sevilla, heeft woensdag enkele uren doorgebracht in een Spaanse gevangenis. De Griek ging op de vuist met twee politieagenten.

Machlas zou te laat op de training komen, doordat hij met zijn auto in een file terecht kwam. Daarop besloot de spits om met zijn auto tegen het verkeer in te rijden. De politie hield Machlas aan, maar de Griek verzette zich hevig en deelde enkele klappen uit. Nikos Machlas moest voor het vergrijp enkele uren in de cel doorbrengen. Hij mocht in de vooravond weer naar huis.

Meer voetbalnieuws op FOK! Voetbalmanager

Festivalnieuws: Fields Of Rock, Pukkelpop, Graspop

Fields Of Rock
Donderdag zijn nieuwe namen bekend gemaakt voor het Fields of Rock festival, namelijk: Nile, Prong, Subway To Sally en Glassjaw. Eerder is al bevestigd dat grote bands als Metallica, Limp Bizkit, Marilyn Manson, Disturbed en Stone Sour op 15 juni in het Goffertpark in Nijmegen zullen spelen.

Pukkelpop
Beck heeft op hun site aangegeven op het Belgische festival Pukkelpop te spelen. Daarnaast meldt de site dat Foo Fighters, PJ Harvey, Suede en Starsailor eind augustus in Hasselt zullen optreden. De organisatie van Pukkelpop heeft dit alles nog niet bevestigd.

Graspop Metal Meeting
Op het tweedaagse metalfestival Graspop zullen dit jaar, zo is donderdag bekend geworden, Youth of Today, Destroyer 666 en Masterplan een optreden verzorgen. Vorige week werden al de bands Alice Cooper, Anthrax, Stone Sour en Arch Enemy bevestigd. Metalfans kunnen vier en vijf juli hun hart ophalen in Dessel in België.

Doden na instorten balkons in Maastricht

Aan de Daemslunet in de Maastrichtse wijk Ceramique zijn vanavond vijf balkons naar beneden gestort. Daarbij zijn twee mensen om het leven gekomen. De brandweer zoekt met speurhonden naar mogelijke andere slachtoffers.

Uit de flat, die is gebouwd in 2001, zijn twintig gezinnen geëvacueerd. Bewoners liepen geshockeerd langs de plek waar de 45 ton puin ligt. Volgens een bewoner hoorde hij op een bepaald moment een raar geluid. "Ik hoorde op een gegeven moment een raar geluid door de flat gaan. Alsof er een luchtballon werd gevuld met hete lucht." Hij keek naar buiten, zag dat de flat was gaan schuiven en ook dat er twee mensen op een neerstortend balkon stonden.

Er is inmiddels een groot onderzoek gestart naar het ongeluk. Deskundigen staan vooralsnog voor een raadsel. Het bovenste balkon heeft losgelaten en daarna de andere vier in haar val meegenomen. De omgekomen mensen stonden op hun balkon op de vierde verdieping.

De burgemeester van Maastricht heeft inmiddels zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Klik voor een grotere versie!

Met dank aan strolie75 voor de foto!

Motorrijder gelanceerd door bankstel op snelweg

Quartje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisterenochtend is een 38-jarige motorrijder uit Deventer op de A1 ter hoogte van de afslag Kootwijk gelanceerd door een bankstel. De man reed op de snelweg, toen er plotseling voor zijn neus een bank opdook.

Het lukte de motorrijder niet meer om het meubelstuk te ontwijken. Hij reed er vol tegenaan en werd vervolgens gelanceerd. Hoewel zijn motor zware schade opliep, raakte de man zelf niet ernstig gewond: hij liep alleen een gekneusde hand op.

De politie weet niet wie het bankstel heeft verloren.

NS: "Alle treindeuren gecontroleerd"

49Cents had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen week heeft de NS alle 672 deuren van de 150 gemoderniseerde Duitse Intercity-treinen gecontroleerd op het functioneren van de beveiligingssystemen. Begin april kwam de veiligheid van de treindeuren in opspraak na het verschijnen van een artikel in Metro.

In dat artikel was te lezen dat de deuren van rijdende intercity's open kunnen gaan bij een snelheid van 140 kilometer per uur. Aanvankelijk ontkende de NS dat het mogelijk was de deuren te openen tijdens de rit.

Bij 19 van de 672 deuren bleek een onderdeel van het beveiligingssysteem dat de deurkruk tijdens de rit onbedienbaar moet maken, defect te zijn. "Dit is direct gerepareerd", aldus de NS.

De beveiliging die zorgt dat de deuren met luchtdruk gesloten blijven, bleek wel in alle gevallen te functioneren. Volgens de NS konden de deuren niet zomaar geopend worden bij hogere snelheden.

Reporter Fox News gepakt met gestolen kunst

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een voormalig Fox News-reporter is opgepakt voor het binnensmokkelen van gestolen Iraakse kunst in de Verenigde Staten. Dat hebben functionarissen van de Amerikaanse regering gisteren bekend gemaakt.

De journalist had 15 schilderijen, een aantal vergulde geweren en nog een aantal andere objecten uit Irak bij zich en probeerde dat dus de VS binnen te smokkelen. De afgelopen weken zijn al vaker mensen aangehouden die probeerden gestolen Iraakse kunstschatten Amerika binnen te smokkelen. Gedacht wordt dat de vergulde geweren door een Amerikaanse militair uit Irak zijn gestolen.

"Saddam is gevlucht naar Wit-Rusland"

IrakDebka.com, doorgaans erg betrouwbaar en goed geïnformeerd, meldt dat Saddam Hoessein, samen met zijn zonen, familie en naaste relaties, op zaterdag 29 maart naar Minsk in Wit-Rusland is gevlucht.

Dit zou gebeurd zijn in twee gecharterde vliegtuigen vanaf Saddam International Airport. Ze zouden gevlogen zijn naar Belarus (Wit-Rusland) en uiteindelijk op 2 april in Minsk aangekomen zijn. Op het moment dat Saddam vluchtte waren de Amerikaanse troepen al in de buurt van Bagdad en het vliegveld.

Debka.com, van oorsprong een Israëlische website, publiceert voornamelijk informatie van internationale inlichtingendiensten. America Library of Congress, de belangrijkste bibliotheek van Amerika, heeft om geschiedenis van de Golfoorlog II vast te leggen alle artikelen van debka.com over Irak opgevraagd.

Met dank aan strictly die ons dit meldde via de newssubmit!

FC Utrecht beproeft Japanner

FC Utrecht heeft de Japanner Takafumi Ogura (29) op proef.

Ogura speelde 10 jaar geleden al eens in Nederland toen in de Eerste Divisie voor Excelsior. Hij maakte in totaal 15 doelpunten voor die club. In Japan speelde de aanvaller al meer dan 150 duels in de J-League. Onder meer 6 jaar voor Nagoya Grampus Eight, daarna bij JEF United, Tokyo Verdy en Consadole Sapporo. In 90 competitieduels scoorde Ogura 21 keer.

Verbouwing Hockenheim op komst

Op het circuit van Hockenheim in Duitsland zullen verbouwingen gaan plaatsvinden.

Na veranderingen aan het circuit het afgelopen jaar, zal er nu weer verbouwd gaan worden op het circuit van Hockenheim.

De Südtribüne zal groter worden gemaakt en er zal een nieuw Baden-Württemberg Centre worden gebouwd waarin de administratie en nieuwe klaslokalen voor het veiligheidspersoneel zullen worden gevestigd. Het totale kostenplaatje zal gaan komen op 11,5 miljoen euro.

De bouw van een nieuw media-centrum werd afgeblazen vanwege een tekortschietend budget.

Vluchtpoging lijkt op actiefilm

QuiBee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toen twee motorrijders van de politie in Utrecht een bromfiets wilden tegenhouden omdat de bestuurder zonder helm reed, negeerde de man uit Amersfoort het stopteken en ging er vandoor. De daaropvolgende achtervolging zou niet misstaan in een goede actiefilm.

De agenten zetten de achtervolging van de bromfiets in maar ze werden meerdere malen door de bestuurder de pas afgesneden. Eén van de agenten zag geen andere uitweg dan de bromfiets een trap te geven toen deze de twee agenten opnieuw wilde afsnijden. De bestuurder kwam daarbij ten val en vluchtte te voet verder.

Toen hem de weg versperd werd door de stadsmuur, klom hij over het zes meter hoge obstakel en sprong naar beneden. Daarna zwom de man de Scheltussingel op. Toen hij uit het water kwam vluchtte hij een brandgang in maar werd opgemerkt door de agenten.

Aan het einde van de brandgang klom de bestuurder over een schutting en drong langs een achterdeur een woning binnen. Hier liep hij naar de eerste verdieping en klom via een raam aan de voorzijde weer naar buiten. De inmiddels gearriveerde agenten konden hem daar uiteindelijk aanhouden.

De bromfiets, waar de man op het ogenblik van de feiten op reed, bleek gestolen in Amersfoort. De politie stelt nu een onderzoek naar diefstal in.

Overvaller tankstation "bang"

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 20-jarige overvaller die in januari van dit jaar het Shell Tankstation Ensing overviel, was nog banger dan de pompbediende zelf. Dat beweerde de overvaller alleszins gisteren voor de rechtbank in Zutphen. Bij de overval had Y.K. de pompbediende een mes op de keel gezet en geroepen dat hij snel de kassa moest open maken. In plaats van gevolg te geven aan de eis van de overvaller, drukte de pompbediende de alarmknop in. K. probeerde zelf nog de kassa open te maken, maar toen dat niet lukte vluchtte hij samen met zijn 16-jarige compagnon weg.

De officier van justitie tilde zeer zwaar aan de feiten en eiste een celstraf van 24 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk. Advocaat W.D.M. de Boer vond de eis overdreven. "K. heeft geen strafblad en is van goede wil zijn leven te beteren. Ik denk dat een werkstraf meer op zijn plaats is." pleitte hij.

Seksleven worm actiever dankzij kernramp Tsjernobyl

Dunk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kernramp, die in 1986 bij het Oekraïense plaatsje Tsjernobyl plaatsvond, heeft het seksleven van wormen radicaal veranderd. Wetenschappers hebben de reproductie van wormen rondom Tsjernobyl vergeleken met soortgenoten ergens anders.

Uit de resultaten blijkt dat er meer dan 25% van de wormen zich reproduceren op een seksuele manier (met een partner dus) in plaats van een aseksuele manier (zonder partner). Normaal gesproken reproduceren minder dan 5% van alle wormen zich op een seksuele manier.

De reden hiervoor is simpel: rondom Tsjernobyl is de radioactiviteit in de grond honderd maal hoger dan ergens anders. Hierdoor "willen" wormen hun meest radioactivie-resistente genen door geven aan hun nakomelingen, zodat deze een hogere overlevingskans krijgen. Inmiddels kunnen de meeste wormen al overleven in de radioactieve omgeving.

Drie studenten gearresteerd wegens illegale MP3-site

WaSTeiL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Australische en één Maleisische student zijn door de Australische politie gearresteerd omdat ze een site onderhielden waar gratis muziek en videoclips te downloaden waren. Veel van de muziekbestanden werden gehost op computers van de universiteit.

De muziekindustrie schat dat ze door de actie van de drie studenten tussen de 37 en de 44 miljoen dollar zijn misgelopen. De internetsite, MP3WMA Land, werd gemiddeld door enkele duizenden mensen per dag bezocht.

Michael Speck van de onderzoekseenheid van de Australische muziekindustrie spreekt van een "geweldig resultaat". "Dit is een duidelijke boodschap aan internetpiraten". De drie studenten hangt een straf tot maximaal vijf jaar of een boete van 37.000 dollar boven het hoofd.

Aaien van hond kan blindheid veroorzaken

Bazza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de komende uitgave van het wetenschappelijk blad "New Scientist" staat dat het aaien van honden, blindheid bij mensen kan veroorzaken. De hond moet wél besmet zijn met de zogenaamde spoelworm. Ook kunnen de longen en de lever worden aangetast. Tot nu toe was er van uitgegaan dat alleen contact met uitwerpselen van honden gevaarlijk is.

De spoelworm leeft in de darmen van een hond en is acht tot twaalf centimeter lang. Deze worm zorgt voor een enorme eiproductie; vrouwtjes zorgen voor gemiddeld 200.000 eitjes per dag. De eitjes worden vervolgens weer uitgepoept, maar een klein deel nestelt zich, via de bloedsomloop, in de rest van het hondenlichaam.

Na een onderzoek door Britse Wetenschappers werd er vastgesteld dat 18 van de 70 honden larven in hun vacht hebben. Door het aaien van de hond kunnen deze overgebracht worden op de mens. Er wordt aangeraden om honden regelmatig pillen te voeren die de spoelworm vernietigen.

"The Two Towers" 28 augustus te koop

Radar_Head had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf 26 augustus is het succesvolle vervolg op de eerste Lord of the Rings film te huur op DVD en video. 28 Augustus zal de film ook te koop zijn op zowel DVD als video.

The Two Towers was met een opbrengst van 21 miljoen euro (meer dan 3 miljoen bezoekers - Benelux) in de bioscoop nog succesvoller dan deel één: Fellowship of the Ring.

In november, een maand voordat de derde en laatste Lord of the Rings film "Return of the King" in de bios gaat draaien, zal een "Extended Cut" van The Two Towers op DVD uitgebracht worden (net als vorig jaar met deel één), deze versie zal 43 minuten extra film bevatten en nog veel meer extra's.

Bomaanslag in Israel

TheFruitNerd en Ariel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een zelfmoordaanslag op het station in de stad Kfar Saba nabij Tel Aviv zijn een bewaker en de zelfmoordenaar om het leven gekomen. Tien omstanders raakten gewond. De bom ging af toen de veiligheidsbeamte de Palestijn de toegang tot het station verbood.

De aanslag vond plaats tijdens de ochtendspits en is opgeëist door de al-Aqsa Martelaren Brigades.

De nieuwe Palestijnse premier Abu Mazen heeft beloofd hard te zullen optreden tegen terroristische groeperingen.

Alkmaar doet aangifte tegen Breekijzer

De gemeente Alkmaar heeft aangifte gedaan tegen SBS6 programma-maker Pieter Storms. Het Alkmaarse College is boos vanwege een invasie van de tv-ploeg van Storms Breekijzer, tijdens een collegevergadering eerder deze week.

Bij de politie is aangifte gedaan van lokaalvredebreuk, want op dit soort praktijken moet toch eens een reactie komen, vindt het college.

Storms was in Alkmaar om opheldering te krijgen over een geschil van de gemeente Alkmaar met een ontslagen medewerker. Toen Storms vond dat hij niet goed te woord werd gestaan liep hij regelrecht de collegevergadering binnen. ,,Een vertoning was het. Deze handelwijze is zeer afkeurenswaardig'', aldus een wethouder. Na overleg met de officier van justitie is besloten aangifte te doen. ,,Het college neemt het hoog op dat een televisieploeg willens en wetens strafbare feiten pleegt, ogenschijnlijk omdat het bewandelen van legale wegen geen beelden oplevert die geschikt genoeg zijn voor een programma dat uit geldelijk gewin wordt gemaakt.''

Een woordvoerder van Breekijzer zegt dat een voorlichter van de gemeente 'op eigen gezag' een gesprek met het college onmogelijk maakte. Storms is daarop zelf doorgelopen, 'op zoek naar een serieuze gesprekspartner'. En achtervolgd door 'een legertje beveiliging'. Zo kwam men dus de collegezaal binnen. Daarop vroeg de burgemeester de beveiligingsmensen om even buiten te wachten en heeft ze Storms te woord gestaan. ''We wachten de dagvaarding af. We hebben natuurlijk wel enige ervaring met dit soort akkefietjes. De enige manier om uitzending van beelden te voorkomen is een beroep op het portretrecht. Voor een publiek persoon als een burgemeester is dat toch wel erg lastig'', aldus de medewerker van Breekijzer.

Kip uitlaten mag niet!

millhill had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In IJmuiden is woensdag een Italiaanse toerist opgepakt toen hij zijn kip aan het uitlaten was.

De Italiaan was met een camper op reis door Europa en zijn kip hield hem hierbij gezelschap. Hij liet zijn huisdier dan ook geregeld uit. De politie dacht dat het om een grap ging, maar de Italiaan zei niets af te weten van de vogelpest die heerst in Nederland. De dierenarts heeft het dier laten inslapen. De toerist is echter van plan om een klacht in te dienen bij het Italiaanse consulaat in Amsterdam. Hij geloofde "het smoesje" over vogelpest namelijk niet!

Israel breidt illegale nederzettingen uit

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden en vertaalde het voor ons:

Ondanks internationale druk om een halt toe te roepen aan de illegale nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden, heeft de woordvoerder van het Israelische parlement, Reuven Rivlin, afgelopen dinsdag de eerste steen gelegd voor de bouw van meer woningen op de West Bank in een nederzetting, waarvan eerder door premier Ariel Sharon werd gezegd dat deze ontmanteld zou kunnen worden, als deel van een vredesplan.

Rivlin, nauw verwant aan Sharon, bezocht de illegale nederzetting "Shiloh", 10 kilometer ten noorden van Ramallah, om deel te nemen aan de inwijding van een aantal huizen die deel uitmaken van een nieuwe wijk, die zal uitgroeien tot een complete woonwijk.

RKC Waalwijk gered door gemeente

De gemeente Waalwijk heeft RKC Waalwijk een lening van 2,5 miljoen euro toegezegd, waarmee de club kan voortbestaan.

De gemeenteraad ging gister met 14 tegen 13 stemmen akkoord met het verstrekken van de lening. Er gaan geruchten dat 2 CDA-ers die tegen zouden hebben gestemd niet aanwezig waren bij de stemming. Indien de gemeente Waalwijk niet had bijgesprongen was het gedaan met de 'kleine club' van grote resultaten.
Eerder dit seizoen vorderde de gemeente nog tv-gelden van de club. Met het besluit komt RKC Waalwijk onder toezicht van de gemeente. Het is overigens de tweede keer dat Waalwijk haar professionele voetbalclub er door helpt, 3 jaar geleden kocht zij het Mandemakers Stadion van de club.

[Up]Record voor Van Nistelrooij

Met zijn doelpunt tegen Real Madrid gister behaalde Van Nistelrooij wederom een fraai record, dat van meeste doelpunten in het Champions League toernooi.

Van the Man kwam in 8 wedstrijden al tot 11 treffers. Vorig seizoen bleef Van Nistelrooij op 10 steken, waar in voorgaande jaren spelers als Jardel, Rivaldo, Rebrov, Del Piero, Sjevtsjenko en Raúl ook tot dat aantal kwamen. Zijn record is overigens nog niet veilig, want Raúl kwam gisteren met twee treffers naderbij, Raúl heeft er dit seizoen 9 gemaakt. Ook Inzaghi van AC Milan staat op 9 stuks.

24-4-2003
Na de kwartfinales voert Ruud van Nistelrooij de lijst met topscorers van de Champions League aan. Met zijn 12 doelpunten zet hij een nieuw aantalrecord. Filippo Inzaghi van AC Milan is echter nog in de race om dat record te verbeteren. De Italiaanse spits staat na gister op 10, twee treffers achter Van Nistelrooij, met dank aan Tomasson die een doeltreffende inzet van Inzaghi in blessuretijd het laatste 'eigen' tikje gaf. Crespo van Internazionale en Raul van Real Madrid volgen met 9 doelpunten. Ook Ronaldo van Real Madrid kan met nieuwe hattricks nog in de buurt komen.

En passant werd Van Nistelrooij ook de meest scorende Nederlander in de Champions League. In 34 wedstrijden kwam de spits tot 30 treffers, eentje meer dan Patrick Kluivert van Barcelona uit 68 wedstrijden.

BMW wedt op meer paarden

De P83, de sterkte V10-motor van BMW die achterin de Williams ligt, wordt op korte termijn alleen nog maar sterker, aldus de motorfabrikant.

Volgens motorsportdirecteur Dr. Mario Theissen zal BMW zich nu gaan bezighouden met het sneller maken van de P83. "Tot nu toe was ons doel om de motor betrouwbaar te krijgen", zegt de Duitser. "Nu gaan we beginnen met het verbeteren van de prestaties."

Theissen wilde ook nog iets kwijt over de motor van Renault. Als enige motorfabrikant in de Formule 1 bouwde Renault een motor waarin de cilinders wijder dan de standaard 90 graden uit elkaar staan. Ze deden dit om het zwaartepunt van de motor lager te krijgen. BMW blijft echter gewoon bij de hoek van 90 graden.

"Als je kijkt naar het zwaartepunt aan de ene kant, maar ook naar de prestaties aan de andere kant, denken we dat dit het beste is", aldus Theissen.

Verstappen: "Alles komt goed"

"Alles moet anders", zegt Jos Verstappen deze week in het Nederlandse F1-magazine RaceReport. Hij werkt hard om de Minardi te verbeteren, ook al weet hij dat dat niet zomaar gaat.

Na een lang gesprek tussen Verstappen en diens engineer Greg Wheeler enerzijds en de aërodynamici van Minardi anderzijds, blijkt dat beide partijen een andere visie hebben als het gaat om het verbeteren van de auto.

"Zij denken dat ze downforce vinden als de rijhoogte van de auto wordt aangepast", zegt Verstappen. "Op grond van mijn ervaring weet ik dat ze ongelijk hebben. Na vijf rondjes kan ik precies zeggen wat er mis is. Dat weten ze en daarom wordt er naar mij geluisterd. Daar ben ik blij om, want ik heb graag dat mensen met ideeën komen waarover ik mee kan denken", aldus de Nederlander.

Verstappen heeft het prima naar zijn zin bij Minardi. Niet voor niets wordt het kleinste team uit de F1 het gezelligste team van de hele pitstraat genoemd. Maar alleen gezelligheid is niet genoeg. "Misschien ben ik wel te fanatiek voor Minardi", zegt Jos. "Ik probeer iedereen in het team duidelijk te maken dat het wel degelijk beter kan, maar dat we daarvoor alles op alles moeten zetten."

Toch blijft Verstappen zoals altijd vertrouwen houden in de toekomst, of die nou bij Minardi ligt of bij een ander team.

"Ik weet zeker dat het goed komt."

Pizzonia eruit, Wurz erin?

De positie van Antonio Pizzonia bij het team van Jaguar staat flink onder druk. Zijn teamgenoot presteert opmerkelijk veel beter en dat zorgt voor veel speculatie.

Pizzonia begon zijn Formule 1-avontuur als testcoureur bij Williams. Voormalig Jaguar-baas Niki Lauda was onder de indruk van de jonge Braziliaan en haalde hem gauw naar zijn team. Tot op de dag van vandaag presteert Jungle Boy echter onder de maat.

Ondertussen gooit zijn teamgenoot Mark Webber hoge ogen met sterke optredens tijdens de kwalificaties. Waar Webber zich de afgelopen race op een mooie vijfde plaats nestelde, kwam Pizzonia niet verder dan de vijftiende startplek.

Of Pizzonia gewoon een minder goede coureur is of simpelweg veel pech heeft, lijkt inmiddels niet meer belangrijk te zijn. Nav Sidhu, woordvoerder bij Jaguar, spreekt duidelijke taal. "Het is geen geheim dat er wordt getwijfeld aan Antonio's positie", zei hij in de Englse krant The Guardian. "Er zijn een hoop dingen waar wij ons zorgen over maken. Het verschil tussen zijn prestaties en die van teamgenoot Mark Webber is alarmerend groot".

Hiermee heeft Sidhu de beruchte geruchtenmolen aardig aangeslingerd. Verschillende bronnen speculeren nu over de man die Pizzonia zou moeten vervangen. The Guardian en het Duitse weekblad Motorsport Aktuell zijn het in ieder geval met elkaar eens: zij noemen allebei Alexander Wurz.

Wurz begon zijn carrière in 1997 als testcoureur bij Benetton. Toen race-coureur Gerhard Berger races miste wegens ziekte, mocht Wurz hem vervangen. Al gauw stond hij op het podium naast teamgenoot en veteraan Jean Alesi. Dat leverde hem een rijderscontract voor 1998 op. Eind 2000 werd hij echter volgens eigen zeggen door een 'politieke fout' de laan uitgestuurd. Sindsdien is de lange Oostenrijker derde coureur bij McLaren.

Dat Wurz nu een contract heeft bij McLaren hoeft niet noodzakelijkerwijs een probleem te zijn. "We hebben nog nooit een coureur in de weg gestaan, als die verder kon komen in zijn carrière", zegt Norbert Haug, sportchef van Mercedes. "Maar dat is nog geen toestemming. Eerst zullen de mensen met ons moeten spreken, dan zien we wel verder."

De zon had in maart 2000 twee noordpolen

Wetenschappers hebben een supercomputer ontwikkeld die zonnewinduitbarstingen kan voorspellen. Zonnewind is schadelijk voor satellieten en kan elektriciteitsnetten op aarde uitschakelen. Dit is mogelijk gemaakt door een vreemde gebeurtenis in maart 2000.

In maart 2000 had de zon twee noordpolen. "Het klinkt onmogelijk, maar het is waar", zegt Pete Riley van Science Applications International Corporation (SAIC) in San Diego. "Het is in feite een neveneffect van de zonnecyclus". De zuidpool verdween niet echt, maar er vond een poolomwisseling plaats, iets dat in cycli gebeurt bij de zon en planeten.

De supercomputer Blue Horizon en data van ruimteschepen van NASA's ACE en ESA-NASA's Ulysses verschaft informatie hoe het magnetisch veld van de zon de planeten van het zonnestelsel kunnen beinvloeden. Tijdens de pole-shift in 2000 werd een enorme toename van de zonnewind gemeten. De nieuwe software in de computer heeft succesvol magnetische velden in de ruimte op afstand van 600 miljoen kilometer weten te voorspellen.

Het is belangrijk om te weten wanneer er zo'n uitbarsting plaatsvindt omdat men zich op aarde dan kan voorbereiden op elektriciteitsstoringen.

Kabinet oneens over vredesmacht Irak

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet is het oneens over een mogelijke deelname aan een vredesmacht in Irak. Volgens de Volkskrant is de twistappel de financiering van een operatie waaraan 600 tot 1000 militairen zouden deelnemen.

Minister van Financiën Hans Hoogervorst (VVD) vindt dat het bedrag moet komen uit het budget van staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne (CDA). Volgens hem kan Defensie de 50 miljoen euro niet ophoesten. Van Ardenne wil echter niet voor de kosten opdraaien omdat er volgens haar internationale afspraken gelden in verband met besteding van ontwikkelingsgeld.

Minister van Buitenlandse Zaken Jaap de Hoop Scheffer vindt echter dat een tekort aan fondsen de deelname aan de vredesmacht niet in de weg mag staan. Het kabinet zou het met hem eens zijn.

VS: meer kernbommen

Runemaster had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het voor ons:

De VS hebben niet genoeg aan 10.000 kernwapens. Daarom zal de productie weer opgestart worden, deze keer in het Los Alamos National Laboratory.

Gisteren is door Los Alamos bekend gemaakt dat, voor het eerst in 14 jaar, er een plutonium kern gemaakt is. Dat is het hart van moderne kernwapens. In 1989 werd de productie gestaakt door de FBI nadat er milieuproblemen waren bij de Rocky Flats fabriek.

De eerste vier jaar zullen in Los Alamos 6 kernkoppen per jaar gemaakt worden. Daarna gaat het tempo omhoog: 10 per jaar. Per 2018 komt een hele nieuwe fabriek in werking die maar liefst 500 stuks per jaar kan afleveren.

Deze plannen zijn in lijn met de ideeën van de regering Bush om door middel van meer nucleaire wapens de veiligheid van de VS te waarborgen.

Vanwege radioactief verval kunnen de kernwapens onverwacht onbruikbaar worden. De VS hebben al 5000 kernkoppen in reserve, maar wil in staat zijn om sneller en meer kernkoppen te fabriceren dan welk ander land ook.

Doek tegen opwaaiende tennisrokjes

NLBADBOY en Zips hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Opwaaiende tennisrokjes gevaarlijk? Rijkswaterstaat vindt alvast van wel en bood tennisvereniging De Pelikaan uit Zwolle een groot doek aan om de tennisbanen langs de snelweg A28 af te schermen. Men vreest dat de weggebruikers hun ogen niet op de weg kunnen houden als de tennisrokjes van de spelende dames opwaaien.

Volgens Rijkswaterstaat zijn er geen grote kosten verbonden aan deze gift. Het betreft hier een worteldoek dat normaal gebruikt wordt om wortelgroei onder grind te voorkomen. De tennisvereniging moet echter zelf wel zorgen dat het 65 meter lange doek langs de tennisbanen wordt aangebracht.

Gehandicapte man overrijdt meisje van 8

Kixtart en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Blerick is een 8-jarig meisje overleden toen ze verpletterd werd door een achteruitrijdende auto. Het voertuig werd bestuurd door een gehandicapte man. De politie vermoedt dat de voet van de man klem was komen te zitten tussen de pedalen, zodat hij niet kon remmen.

Het ongeluk gebeurde bij de kruising van de Diependijkstraat en de Cypressenstraat in Blerick.

Circustijger eet arm man op

NLBADBOY, Egidius, whie en thadude hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 28-jarige Oekraïner is woensdag het slachtoffer geworden van een hongerige tijger. Het circusdier had vanuit zijn kooi de arm van de man afgebeten en opgegeten.

Er waren geen getuigen bij het incident, maar men vermoedt dat de man te dicht bij de kooi stond, zodat de tijger hem met een klauw kon grijpen. Het dier beet de arm van de man tot boven de elleboog af. Hij liep ook zware verwondingen op aan zijn rechterarm, maar verkeert niet in levensgevaar.

Amerika heeft wonderhond

Maichel, moi, NuX_NuFF, Kixtart en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreven het bericht:

Nadat de hond Doscha, een Amerikaanse Stafford, door een auto aangereden was, wilde een politieagent het dier uit zijn lijden verlossen en schoot een kogel door het hoofd van de onfortuinlijke viervoeter. Hierna werd de hond bij de dierenarts 2 uur in de vriezer gelegd tot haar baasje haar kwam halen. Toen een assistent de deur open deed, bleek de hond echter springlevend. Hij heeft aan zijn avontuur niets ernstigs overgehouden.

NIPO peiling: Groot verlies CDA

Uit een peiling van het NIPO, gehouden in opdracht van het actualiteitenprogramma 2Vandaag, blijkt dat het CDA de grote verliezer is van de laatste politieke ontwikkelingen. De christendemocraten verliezen 9 van de huidige 44 Tweede-Kamerzetels. De PvdA zou met 43 zetels (+ 1) de grootste partij worden.

De VVD wint er 2 en komt uit op 30, de SP gaat 3 zetels vooruit en zou op 12 uitkomen en de LPF stijgt in de peiling van 8 naar 10 zetels.


PartijTweede Kamer NUPeiling 2Vandaag
CDA4435
Lijst Pim Fortuyn810
VVD2830
PvdA42 43
GroenLinks88
SP912
D6666
ChristenUnie33
SGP23

Pitbull-zwaan in Zwolle

Swolly had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Zwolle huist een heuse pitbull-zwaan. Het dier is zo agressief dat het niet alleen blaast naar mensen die te dicht in de buurt van haar nest komen maar beschadigt ook auto's. Geparkeerde wagens in de Beeldsnijderstraat in Stadshagen hebben dit reeds ondervonden.

Waarschijnlijk ziet het dier zijn eigen spiegelbeeld in de glimmende lak van de wagens en denkt te maken te hebben met een vijand. De buurt eist nu een schadevergoeding van de gemeente en wil dat het beest verdwijnt.

Mogelijk perpetuum mobile uitgevonden

Schaap had ons via de newssubmit het volgende te melden en vertaalde het voor ons:

Een aantal Russische wetenschappers denkt dat ze een zogenaamd "perpetuum mobile" (een apparaat dat eeuwig doorbeweegt, zonder andere energiebron) hebben uitgevonden. Dit zou dus een nieuwe bron van energie op aarde kunnen zijn.

De Russische Academie van Wetenschappen staat echter nogal sceptisch tegen de beweringen van de Volvograd universiteit.

Op een speciale meeting met journalisten in Moskou werden de resultaten van een wetenschappelijk experiment voorgesteld. Eén van de dingen die werden voorgedragen was een chemische stof die onder de huidige wetenschappelijke wetten, niet in de natuur kan voorkomen.

Valery Sobolev, hoofd van de research groep die werkt aan het experiment zegt : "Dit is geen nieuwe wetenschap maar een aanpassing. Creeer een golf van electronen in een omgeving, haal ze weg, ontlast de gefuseerde electrolyten van base-metalen, en je krijgt een stof die niet geproduceerd kan worden door chemische methodes. Dit is een nieuwe vorm van een stof."

Valery Lubakov staat sceptisch tegenover deze experimenten. Hij is van oordeel dat het geen binding heeft met de wetenschap en veroordeelt het gebruik van "een naïeve pers" voor onwetenschappelijke en valse redenen.

Zaandammer steelt grote hoeveelheid kattenvoer

Afgelopen dinsdag heeft de politie van Zaandam een 50 jaar oude man aangehouden. De man had een aantal dozen met kattenvoer uit een lokale supermarkt meegenomen zonder te betalen. De man verklaarde later aan de politie dat hij zijn huisdieren te eten wilde geven, maar geen geld had voor het voer.

Tijdens verhoor bleek dat de man maar meteen een grote voorraad in wilde slaan. Hij bekende eerder die dag al een andere supermarkt en een dierenspeciaalzaak te hebben bezocht. De man heeft een proces-verbaal gekregen van de politie.
Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.