Game review: Ratchet and Clank

Levensduur

De 18 planeten zijn groot en divers. Regelmatig kom je een deel van een planeet tegen waar je niet naar toe kunt omdat je een bepaald voorwerp nog niet hebt. Dit maakt het spel zeer non-lineair. Je zult nog met enige regelmaat terugkeren naar oude planeten om te kijken of je met je nieuwe "magno boots" of "jet engine pack" wel in staat bent op een bepaald plateau te komen dat je eerder al hebt gezien.

Verder heeft het spel een aantal verborgen mini-games. Zo kun je aan een hoverboard race meedoen (een soort Tony Hawk ontmoet WipEout Fusion) of van een soort acht-baan afglijden op je "grind boots".

Ook zijn er op alle planeten zogenoemde "gold bolts" te vinden. Of beter gezegd: te zoeken, want vinden is nog niet zo eenvoudig. En deze gouden vervangers voor munten kunnen weer worden gebruikt om andere objecten te verkrijgen.

Conclusie

Ratchet and Clank is een fantastisch spel voor jong en oud. Het ziet er zeer mooi uit en het speelt fantastisch. Het spel is uitstekend te bedienen en zelden frustrerend. Door de mini-games en het zeer non-lineaire plot is dit een spel dat met enige regelmaat terug in de PlayStation wordt gestopt, lang nadat het is uitgespeeld...

Het spel is wat mij betreft nu al een klassieker en en veel andere platform games kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Een zekere must-have voor iedere platform fan en eigenlijk ook voor iedereen met een PS2!

Eindcijfer: 8.5

Medium: Playstation 2
Developer/Publisher: http://www.insomniacgames.com
Officiële site: http://www.ratchetandclank.com