Game review: Sacrifice

De goden kunnen de hulp van een tovenaar met jouw talenten goed gebruiken, maar je zult zelf steeds moeten kiezen welke god je zal vereren met jouw diensten.
Kies. Maar kies verstandig.

Persephone
Kind, kom tot mij.
Ik ben Persephone, de bron en hoeder van al het leven, van al het goede, van al wat mooi is.
Dien mij en de beloningen zullen mooi en groot zijn.
Help mij de wereld te herscheppen zoals de schepper ze voor ogen had.
Een mooie, schone, en goede wereld.


Persephone is geitenwollensokken godin van Sacrifice, zij strijd voor het mooie en goede van de wereld... en als ze daarvoor, met jouw hulp, al het slechte en minder goede op bloederige wijze moet uitmoorden... ach, offers moeten nu eenmaal gebracht worden niet waar?

James
Al die andere Goden doen zo verheven, mij zul je dat nooit zien doen. Ik ben James, god van de aarde. Ik leef in de grond onder je voeten en de rotsen om je heen. Mijn volgelingen zijn eenvoudig maar sterk. Volg mij, want zonder aarde, zonder grond onder je voeten, is er toch geen leven?

James is de simpele boer van de goden. Ware hij geen god dan zou hij waarschijnlijk lekker op z'n traktor over z'n akker crossen en zich nergens zorgen over maken. Je kunt hem er niet van beschuldigen dat hij de intelligentste van het stel is... maar ja, putjesscheppers moeten er ook zijn.

Stratos
Ach wat willen willen mij collega-goden nu eigenlijk... macht, daar lijkt het op. Maar wat heb je aan macht als je niet de kennis en wijsheid hebt om deze te benutten.
Kom tot mij en je zult kunnen drinken van een eeuwige fontein van kennis en wijsheid.
Zeg nu zelf, is kennis niet de bron van alle macht?


Stratos is de doorgestudeerde puntmuts van het godenrijk, hij zal je veel kennis kunnen geven maar pas op, achterbaks is hij zeker.
Letterlijk een blaaskaak, met een ego dat meer ruimte in beslag neemt dan zijn land... misschien dat hij daarom wel wil uitbreiden.

Pyro
Ik ben Pyro, je zult de anderen wel over mij hebben horen zeggen dat ik de wereld vernietig, de bossen verbrand en het land bezoedel. Maar dat is vooruitgang, dat is technologie.
Ik ben geen kwade, echt niet. Alleen ik lijk de enige te zijn die inziet dat de weg vooruit in industrie en technologie ligt.


Pyro is de groot-industrieel onder de goden, altijd een dikke sigaar in z'n smoel en een plan om nog meer stinkende fabrieken op te richten.
Maar zijn land raakt snel vol, terwijl het land van die ander goden nog zo veel ruimte biedt voor meer 'vooruitgang'.
Och, misschien is een beetje stoken nog niet eens zo'n slecht idee.

Charnel
Kom in mijn armen instrument van pijn. Ik ben Charnel, god van pijn... van strijd... van bloed.
Zeg nu zelf, wat is de wereld zonder strijd en zonder pijn. Hoe zou je al het moois kunnen waarderen als ik niet een beetje pijn in je leven bracht?
Sluit je bij mij aan en je zult opleven van de pijn die je bij anderen teweeg brengt. Ik maak mijn beloftes altijd waar.


Charnel... tja... Charnel is een duivel, een demoon van het zuiverste water.
Hij en zijn volgelingen genieten van de pijn die ze anderen laten voelen, ze leven ervan op en voeden zichzelf met de angstkreten van hun tegenstanders.
Maar van de andere kant, misschien is hij wel de enige eerlijke god.



Naast deze vijf goden zul je tijdens je reis nog vele andere interessante en vreemde wezens ontmoeten, maar die verassingen zal ik niet voor je verpesten.