CD Review: Our Lady Peace - Gravity

Het begon allemaal in het koude Toronto, in 1993. Aldaar hadden de heren van Our Lady Peace een aantal demo's opgenomen met producer Arnold Lanni. In 1995 volgde het eerste 'echte' resultaat van deze demo's, Our Lady Peace's debuutalbum, Naveed. Van dit album werd de single Starsheed een flinke hit in het alternatieve rock circuit.

Na het succes van Naveed begon Our Lady Peace aan een langdurige, vermoeiende tour met artiesten als Alanis Morrisette en Bush, in totaal treden ze tijdens deze tour zo'n vierhonderd keer op.
Uitgeput keert het viertal terug naar Toronto om daar, voor ze goed en wel zijn uitgerust, geëerd te worden met twee Juno awards. Deze Canadese Grammy's kregen ze voor Band van het jaar en Album van het jaar.

Na twee jaar van uitrusten en schrijven verschijnt Clumsy, het tweede album. Dit album is tot de nok toe gevuld met complexe rock die veel waardering oogst bij de muziekpers, binnen een week op nummer één van de alternatieve hitlijsten verschijnt en een hit single de wereld in helpt onder de titel Superman's Dad.


Tussen het touren door weten de heren van Our Lady Peace ons nog te verblijden met een derde en vierde album: Happiness... is not a fish you can catch en Spiritual Machines. Ook verscheen hun single Starsheed op de soundtrack van Armageddon.

Nu komen ze dan met een hun vijfde album... Gravity.
Gaat dit album ze ook weer hits en waardering opleveren? Lees snel verder op de volgende pagina.