Boek Review: W.J. Maryson - Onmagiër 2

W.J. Maryson: de naam doet anders vermoeden maar deze auteur is een geboren en getogen Nederlander. W. J. Maryson is dan ook zijn pseudoniem.

Geboren in het Westlandse houdt deze schrijver zich tegenwoordig schuil in het vochtige Zeeuwse landschap, waar hij vergezeld wordt door zijn vrouw, een bataljon katten, een klein legertje pluimvee en een groeiende kinderschare.




Als reclameschrijver begonnen, houdt hij zich niet alleen bezig met het schrijven van verhalen maar ook met het maken van muziek en het kliederen met penselen. De kunst die het kaft van dit boek siert is dan ook door hemzelf gemaakt. Ook heeft hij met zijn band - op uiterst verassende wijze Maryson gedoopt - twee cd's geproduceerd die inmiddels ook buiten Nederland zijn uitgegeven. Deze zijn getiteld Master Magician en On goes the Quest, ze zijn geïnspireerd op de eerste twee delen van de Meester Magiër serie.


In 1995 maakte W. J. Maryson zijn debuut met Sperling, wat het eerste deel van zijn zesdelige Meester Magiër serie zou worden. Inmiddels zijn we al toe aan het tweede boek uit zijn tweede fantasy serie: Onmagiër.

De kloven van Lan-Gyt is het gedoopt, maar maakt het ook de beloftes waar die het vorige deel gemaakt heeft? Mag W.J. Maryson zich met recht 's Neerlands grootste fantasy auteur noemen? Lees snel verder.