The Legend of Zelda (3DS)

Link, de koene, groene held uit Hyrule, heeft weer de taak op zich gekregen om de mythische prinses Zelda te redden uit de handen van een, voor nu nog onbekende, boosdoener. Anders dan andere sequels speelt deze Zelda-game zich af na de gebeurtenissen in The Legend of Zelda: A Link to the Past. Bij zo'n game vallen zowel de gelijkenissen, als de verschillen op. Tijd om ze onder de loep te nemen.

Zelda Leader

De demo die ik in handen gedrukt kreeg, bestond uit niet veel meer dan een dungeon. Nadat je de laatste baas had verslagen in deze dungeon, was het spel voorbij. De dungeon lijkt erg op de "Tower of Hera" van A Link to the Past. Dezelfde vijanden en dezelfde eindbaas, Moldorm, kom je tegen in deze dungeon. Het is echter onbekend of dit een bèta-dungeon is, die de basis van het spel moet laten zien, of dat deze toren ook echt speelbaar zal zijn in de uiteindelijke game.

Zelda: A Link to the Past 2 Zelda: A Link to the past

In de dungeon kom je geen nieuwe items tegen. Dit kan twee dingen betekenen: je komt speciale items alleen op de wereldmap tegen om nieuwe gebieden vrij te spelen, of we hebben dit item al ontvangen om de demo meer actie te geven vanaf het begin. In de inventaris zaten een hamer, pijl en boog, zwaard en schild en de mogelijkheid om in een muurtekening te veranderen. Dit puzzelelement is een goede toevoeging, aangezien het je op nieuwe manieren over de dungeon laat nadenken. Via deze techniek zijn ook veel geheimen te vinden.

Wat ook meteen opvalt, is de groene balk naast je hartjes. De hartjes geven natuurlijk je leven aan, maar het is nog onduidelijk wat de groene meter aangeeft. In eerste instantie zou je denken dat het je magie-meter is, omdat hij leegloopt als je bijvoorbeeld in een muurschildering verandert, maar hij loopt ook leeg als je pijlen afvuurt of met je hamer slaat. In die zin zou je zeggen dat het energie is, maar je zou denken dat je, om jezelf in een muurtekening te veranderen, meer iets van magie nodig hebt. 

Zelda: A Link to the Past 2 Zelda: A Link to the Past 2

Een klein detail dat opvalt, is dat het schild er vreemd uitziet. Normaal is het een schild met wat tekeningen erop, of het nou het eerste of het laatste schild is. Dit schild is echter helemaal leeg, op twee gekke puntjes na. Dit zou kunnen betekenen dat je zelf een goed schild moet samenstellen, of dat dit een belangrijk onderdeel van de gameplay wordt. Of dit stukje was inderdaad nog niet klaar. Ook anders is het verplaatsen tussen de platforms. Dit gebeurt nu volledig in 3D, waardoor de verschillende hoogtes in deze toren duidelijk zichtbaar zijn. Een erg goed uitgewerkt concept voor deze demo.

Zelda: A Link to the Past 2 Zelda: A Link to the Past

Voor de korte tijd die er was om deze game te spelen, zijn er toch best een aantal dingen duidelijk geworden. In hoeverre we echter alles vanuit de demo ook in de uiteindelijke versie zullen spelen, is nog onbekend. Natuurlijk is niets nog zeker als zelfs de titel slechts een tijdelijke titel is. The Legend of Zelda: A Link to the Past 2 zal na de E3 misschien bekendstaan onder een hele andere titel. Wat ik echter heb kunnen spelen voelde vertrouwd en goed aan. Fans van de eerdere delen van Zelda zullen hun hart op kunnen halen met deze game.