James Bond: Bloodstone

Bloodstone header

Een van de beste Bond-games was GoldenEye, dat zullen veel mensen met me eens zijn. Met de komst van GoldenEye 007 proberen ze iets van deze oude glorie te herstellen en terug te brengen naar het heden. Maar dat is niet het enige wat er op het gebied van James Bond te doen is. Met James Bond: Bloodstone willen ze een heel nieuw verhaal rond geheim agent 007 uitbrengen. Met medewerking van onder andere Joss Stone zal deze game evenredig zijn aan een film-ervaring. Althans, dat beloven ze...

Voordat we de game te zien krijgen, wordt er eerst wat uitgelegd over de ontwikkeling van de game en de geplande bijbehorende film. Het spel is namelijk gemaakt om samen te gaan met de film Bloodstone, en dus is er nauw samengewerkt tussen de scriptschrijvers en de acteurs. De game heeft volgens de makers ook veel bestaande licenties als de Aston Martin en Omega horloges. De game zal daarom ook erg cinematisch aanvoelen en spelen. De motion capturing is ook specifiek met Daniel Craig en Joss Stone gedaan om zo hun karakters levendig op het pixelated doek te laten verschijnen. Ook bestaande locaties in onder andere Siberia en Istanboel komen in de game terug.

De eerste scène die we te zien krijgen is een bouwplaats in Istanbul. De man bij de poort houdt je meteen tegen als je binnen wil komen en zegt dat je niet naar binnen mag. Bond legt uit dat hij een afspraak heeft en dat hij op tijd moet zijn. Maar de man blijft nors en zegt nog steeds dat hij niet naar binnen mag... zonder helm. Bond-humor, zullen we het maar noemen. Het eerste wat we van de gameplay-features te zien krijgen is de telefoon van James Bond. Door deze telefoon aan te zetten, worden via Augmented Reality bepaalde objecten opgelicht met informatie en krijg je een duwtje in de goede richting door middel van pijltjes en aandachtspunten. Deze telefoon gebruik je ook om objecten te scannen en dode mensen te identificeren. In dit level ben je op zoek naar een wapenexpert die gekidnapt is. Als je dooie mensen vindt, kun je ze identificeren om zo de man te vinden die je zoekt. Over deze personen kun je ook achtergrondinformatie lezen die het verhaal wat dieper maakt.

James Bond

Zodra je op de bouwplaats loopt gaat je aandacht naar een grote open container met een koffer erin. Terwijl je deze koffer onderzoekt, klapt de deur achter je dicht. Er komt een hijskraan op de container af die hem aan beide zijden vastgrijpt. Met veel schokken zie je de container trillen en zie je de inhoud rondvliegen. De deur klapt ondertussen open en in een flits van een paar seconden moet je eruit springen om zo de kabel vast te kunnen grijpen en veilig uit de aanval weg te kunnen lopen. Hierna loop je op de eerste betonnen muren van het gebouw af, waartussen zich wat vijanden bevinden. Op dit moment lieten de makers twee manieren zien hoe je naar binnen kon gaan. De eerste manier was de stille aanpak. Hij liep op een raam af en hield zich daar schuil tot er een vijand voorbijkwam. Met een druk op de knop pakte de virtuele Daniel Craig de vijand vast en schakelde hem uit. Zo ging hij al sluipend naar binnen. Elke keer als hij een vijand zag, gebruikte hij het cover-systeem om zich te verstoppen tot de vijand komt. Hierna schakelde hij hem zo stil mogelijk uit.

De andere manier was om volgens hun "Guns Blazing" naar binnen te gaan. Zodra hij de eerste vijand neerschoot werden de anderen gealarmeerd en stelden zij zich verdekt op. Erg leuk, maar ik ken tachtig games waar dat ook kan. Ik vond het dus niet zo bijzonder. Zodra hij binnen was, skipte het spel door naar een stuk verderop in het level, waar je onder de grond gaat. Zodra je daar belandt, wordt er achter je een grote boor aangezet die langzamerhand op je afkomt. Je moet je via houten stellingen al zigzaggend voortbewegen om zo de versplintering van de objecten en uiteindelijk van jezelf, voor te zijn. Deze actie-momenten komen vaker in de game terug, en wisselen zo de actie- of sluipscènes af. Op een gegeven moment wordt het voor de makers tijd om naar een later hoofdstuk te gaan.