Marvel Heroes

Het verhaal draait om Victor von Doom, ook bekend onder zijn schurkennaam Doctor Doom. Hij heeft de Cosmic Cube gestolen en wil deze Tesseract gebruiken om de wereld naar zijn beeld te veranderen. Om hem te beschermen heeft hij een geheel leger van superschurken om zich heen verzameld zodat de Marvel-helden moeten gaan knokken om de wereld te redden.

Marvel Heroes

In Marvel Heroes speel je een uit de vele helden die Marvel rijk is. Wolverine, Deadpool, Spider-Man, Captain America en de Hulk zijn maar een kleine greep uit de mogelijke personages. Niet alleen de personages zelf komen uit Marvels stal, ook de kostuums. De Diablo-gewoonte is om items te vinden en een van de spullen die te vinden zijn, zijn kostuums uit allerlei generaties. Er zijn zelfs nieuwe klauwen voor Wolverine te vinden, al wordt er in het midden gelaten hoe Wolverine zijn eigen klauwen gaat vervangen. De te vinden gear heeft vooral met het versterken van de toch al superhelden te maken. Niets nieuws onder de zon hier, we kennen het allemaal uit Diablo.

Marvel Heroes

De manier van itemdrops is simpel: alle items die vallen zie jij alleen. Zo heeft iedereen zijn eigen unieke drop en wordt het geen enorm snel geklik om dat ene wapen als eerste op te pakken. Elk personage heeft zijn eigen skillset. Er zijn actieve en passieve krachten. Twee skills plak je aan je muistoetsen en voor de rest mag je vier skills toewijzen aan knoppen op je toetsenbord. Sommige worden gedeeld met andere spelers, terwijl andere alleen op zichzelf werken. In de demo heb ik Wolverine gekozen, want Wolverine. Hij bezit natuurlijk zijn klauwen waarmee hij normaal al aardig kan uithalen, maar zijn skillset bestaat uit meer acties dan alleen slaan. Zo heeft hij een slag waarmee hij 360 graden om zich heen uithaalt, terwijl een andere slag juist weer erg focust op een enkele tegenstander. Hij heeft daarnaast een vaardigheid om zichzelf een stukje leven terug te genereren.

Marvel Heroes

De Hulk smijt weer met auto’s, terwijl Iron Man iemand een uppercut geeft en dan een zooi rakketten erachteraan kan sturen met een tweede skill. De Scarlet Witch is meer van de aanvallen op afstand. Er zijn allerlei combo’s te verzinnen en samen met andere spelers voel je zeker in het begin onoverwinnelijk. Door ervaring te verdienen krijg je levels erbij en hoe hoger je level, hoe meer skills er te kiezen zijn. Daaronder zijn er nieuwe vaardigheden en verbeterde versies van wat je al had.

Marvel Heroes

Het spel zou wel erg snel saai worden als alles simpel zou blijven, dus de makers introduceren ook de superschurken uit dezelfde comics. Niet alleen simpel voetvolk loopt er rond. Doom stuurt ook gemuteerde varianten op je af. En dan zijn er de superschurken. In de demo komen we Magneto tegen als tussenbaas. Hij wil William Stryker gijzelen en wij moeten hem stoppen. Hij bezit allerlei magnetische krachten om het je goed lastig te maken. Zo roept hij een magnetische storm op die rondom hem heen flink schade doet. Daar moet je dus uitblijven is de tip van David. No shit. Gelukkig heeft Wolverine weer zijn helingsfactor die hij eens in de zoveel tijd kan gebruiken. Verwacht dus tegenstand, veel tegenstand.

Marvel Heroes

De mappen worden elke keer random gegenereerd en er komen ook zijopdrachten die het verloop van het verhaal beinvloeden. Een stuk interessanter dan een zijmissie die je alleen doet voor een item en meer niet. Er zijn verschillende hubs, plekken waarvanuit je opdrachten krijgt. Omdat het een MMO is zijn er ook publieke gebieden waar andere spelers zijn en waar publieke events plaatsvinden. In ons geval kwam er een Sentinel even langs, die we met een gehele party neer moesten halen.

Marvel Heroes

Marvel Heroes belooft veel goeds. Er zitten mensen in het team die weten waar ze het over hebben, zij het gameplay of zij het over Marvel. Gazillion heeft een contract voor tien jaar om exclusief het Marvel Universum op deze manier te gebruiken. De makers beloven dan ook genoeg updates aan het spel. Een Diablo-like hack & slash in het Marvel-universum, kan het nog beter? Ja hoor, het wordt gratis. Ik heb David Brevik na de presentatie maar alvast bedankt voor de volgende tien jaar die ik ga spenderen aan zijn nieuwe spel.