Red Dead Redemption: Undead Nightmare

Blunderbus en Booooom Bait
Missies in Undead Nightmare variëren van het uitruimen van kerkhoven voor Seth tot het helpen van een dorpje waar slechts een paar overlevenden aanwezig zijn. Uiteraard gebruik je hiervoor het uitgebreide arsenaal aan wapens met onder andere Holy Water; een soort molotov cocktail voor zombies. Leuker is de zogenaamde Boom Bait, een fles met een aantrekkelijk geurtje dat zombies aantrekt en vervolgens uit elkaar knalt. Het aller-leukst is echter de Blunderbuss, een genadeloos wapen dat de zombies in één schot uit elkaar doet spatten. Met de andere vuurwapens zul je een headshot moeten maken, maar de Blunderbuss doet zijn werk op wat voor lichaamsdeel je deze ook gericht hebt. Munitie nodig voor de Blunderbuss? Gewoon even een paar zombielijken looten voor lichaamsdelen om in het wapen te stoppen en je bent weer klaar om te schieten.

Melee-aanvallen krijgen met Undead Nightmare een grotere rol. Kom je dichtbij de zombies dan zal John de zombies een ferme klap verkopen met zijn wapen en in het geval van de Blunderbuss zet hij de loop stijlvol onder de kin van de betreffende zombie alvorens hij de trekker overhaalt. John zal ook met een fakkel kunnen zwaaien om de zombie in lichterlaaie te zetten, wat in combinatie met een goed wapen de onderstaande screenshot teweeg kan brengen.

Wanneer je een kerkhof hebt ontdaan van enkele grafkisten en de meeste zombies hebt omgelegd, verschijnt er een opperzombie. Deze opperzombies zullen gamers bekend voorkomen, aangezien dit dikwijls bekenden zijn uit de oorspronkelijke game. Heb je een dorpje ontdaan van alle zombies, wat overigens netjes bijgehouden wordt aan de hand van een handig metertje bovenaan het scherm, dan verandert het dorpje in een Clean Zone. Een andere manier om een dorpje te redden is het openen van enkele munitie-kratten in het dorpje om de huidige bewoners te voorzien van genoeg vuurkracht. Rockstar wil hiermee meerdere speelstijlen aanmoedigen, maar ik zet er geld op in dat de meeste gamers de zombies zelf een kopje kleiner willen maken. Zodra een dorpje een Clean Zone is geworden, kun je hier rusten, saven en nieuwe missies accepteren in de vorm van Missing Person-posters. Je hoeft er overigens niet op te rekenen dat geredde dorpjes Clean Zones blijven, want op den duur zullen de zombies het dorpje wederom weten te vinden.

Multiplayer
Tijdens mijn hands-on heb ik enkel de singleplayer-modus kunnen uitproberen, maar fans van de multiplayer halen met Undead Nightmare ook een goede uitbreiding in huis. Ik zal er verder niet in detail op ingaan, simpelweg omdat ik deze niet heb, maar één van de modi die Undead Nightmare toevoegt, is de Undead Overrun modus waarbij vier spelers een continue stroom aan zombies moeten bevechten. Hier komen uiteraard leaderboards voor en genoeg statistieken die te bekijken zijn via de Social Club. Meer over de multiplayer kun je lezen in de uitgebreide review die binnenkort verschijnt.

 

Voorlopige conclusie
Red Dead Redemption is één van de beste games van dit jaar en met Undead Nightmare heeft Rockstar wellicht tevens de beste DLC van het jaar in handen. Undead Nightmare lijkt met een prijskaartje van 9,99 euro en 800 MS zijn kosten meer dan waard te zijn. De nieuwe wapens, de nieuwe missies, de nieuwe vijanden en de vernieuwde wereld stralen hetzelfde perfectionisme uit dat de oorspronkelijke game doet. Het feit dat ik twee pagina's vol weet te typen voor een preview van DLC spreekt boekdelen. Het is nog even een paar dagen wachten voor wij onze tanden zetten in de uiteindelijke versie. Jullie kunnen de review volgende week verwachten tijdens onze speciale Halloween-week!