Van de Zandschulp naar vierde ronde Wimbledon na zege tegen Gasquet

Botic van de Zandschulp heeft de vierde ronde bereikt op Wimbledon. De als 21e geplaatste Nederlandse tennisser won van de Fransman Richard Gasquet met 7-5 2-6 7-6 (7) 6-1.

Van de Zandschulp ging in de partij tegen Gasquet matig van start. De Nederlander keek al vrij snel tegen een 0-3 achterstand aan en leek ook de eerste te gaan verliezen. Op 3-5 mocht de 36-jarige Fransman voor de set serveren en kreeg in die ook vijf setpunten, maar steeds werkte Van de Zandschulp weg. Hij brak de service van Zandschulp en deed dat nogmaals bij een 5-5 stand en serveerde vervolgens naar winst in de openingsset. In de tweede set wist Gasquet de service opnieuw als eerste te breaken en wist het dit keer wel vol te houden, waardoor de stand na twee sets weer in evenwicht was.

In de derde set zou Van de Zandschulp als eerste op een break voorsprong te komen, maar zou die niet volhouden en moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin werkte Van de Zandschulp met een forehand-winner een setpunt van de Fransman weg, waarna hij niet veel later zelf zijn tweede setpoint benutte.

In de vierde set was het opnieuw Van de Zandschulp die vroeg wist te breaken en daarna was het verzet snel gebroken van de Fransman. De 26-jarige Nederlander liep vervolgens makkelijk uit en zou die met 6-1 winnen, waardoor hij na Tim van Rijthoven als tweede Nederlander in de vierde ronde staat van Wimbledon. Waar Van Rijthoven het moet opnemen tegen Novak Djokovic speel Van de Zandschulp waarschijnlijk tegen Rafael Nadal, al moet hij nog wel winnen tegen Lorenzo Sonego.