Bopanna (43) oudste Grand Slam-winnaar ooit, Hsieh wint dubbele dubbeltitel

Op de Australian Open zijn de finales in de diverse dubbelspeltoernooien afgerond. Dat leverde wat mooie zaken op, zoals een echte veteraan die voor het eerst een Grand Slam-titel won in het mannendubbelspel en een dubbele titel voor een andere specialiste.

Mannendubbel
De Indische veteraan Rohan Bopanna en de Australiër Matthew Ebden, als tweede geplaatst, namen het op tegen de Italiaanse verrassingen Simone Bolelli en Andrea Vavassori. Dat was in set één lange tijd spannend, maar in de tiebreak namen Bopanna en Ebden het heft in handen.

In de tweede set wist het Indisch-Australische duo eerder een break te plaatsen en met een heerlijke smash maakte Bopanna het af: 7-6 (0), 7-5. Voor de 43-jarige Bopanna was het eindelijk zijn eerste Grand Slam-titel in het mannendubbel, hij is daarmee de oudste man in het moderne tennis die een Grand Slam-titel pakt en bovendien wordt hij de nieuwe nummer één van de wereld.

Vrouwendubbel
Hsieh Su-wei speelde in Melbourne haar laatste toernooi in het enkelspel, maar in het dubbelspel gaat de Taiwanese gewoon door. Met de Belgische Elise Mertens was ze als tweede geplaatst en in de finale rekenden ze af met Lyudmyla Kichenok uit Oekraïne en de Letse Jelena Ostapenko, als elfde geplaatst: 6-1, 7-5.

Voor Hsieh was het haar zevende Grand Slam-titel in het vrouwendubbelspel, maar wel de eerste keer dat ze de titel op de Australian Open pakte. Mertens won drie keer eerder een Grand Slam-titel, waaronder in 2021 op Wimbledon samen met Hsieh.

Gemengd dubbel
Voor de vrouwendubbelfinale speelde Hsieh als nummers drie van de plaatsingslijst samen met de Pool Jan Zielinski ook al de finale in het gemengd dubbelspel, met het als tweede geplaatste duo Amerikaans-Britse duo Desirae Krawczyk/Neal Skupski als opponenten. Hsieh en Zielinski pakten in een fraaie wedstrijd met 6-7 (5), 6-4 [11-9] de winst, Hsieh's eerste Grand Slam-zege in het gemengd dubbelspel en Zielinski's eerste Grand Slam-titel überhaupt.