Sinner verslaat Djokovic en staat in Australian Open-finale tegen Medvedev

Tennisser Jannik Sinner staat voor het eerst in zijn carrière in de finale van een Grand Slam-toernooi. Op de Australian Open in Melbourne plaatste de 22-jarige Italiaan zich voor de eindstrijd door niemand minder dan tienvoudig winnaar Novak Djokovic uit het toernooi te knikkeren.

De als vierde geplaatste Sinner schoot uit de startblokken en blies de wereldranglijstaanvoerder met fenomenaal spel van de baan in de eerste twee sets: Djokovic won daarin slechts drie games, nooit eerder in zijn ongekend succesvolle carrière kwam hij in twee sets op een Grand Slam-toernooi tot zo weinig gewonnen games.

In set drie wist Djokovic zich op zijn eigen service in elk geval staande te houden en er een tiebreak uit te slepen, waarin Sinner een matchpoint kreeg. Die pakte hij niet, waarna Djokovic de set pakte, maar het bleek niet genoeg: een break op 2-1 was in de vierde set genoeg voor Sinner om met 6-1, 6-2, 6-7 (6), 6-3 de winst te pakken.

In de finale speelt Sinner tegen de Rus Daniil Medvedev (3), die de Duitser Alexander Zverev (6) opzij schoof. Dat werd een fraaie wedstrijd, waarin Zverev in de eerste twee sets duidelijk de betere was. Medvedev knokte zich echter terug door in set drie de tiebreak te pakken, wat hij een set later herhaalde.

Zverev raakte duidelijk gefrustreerd en begon alsmaar meer fouten te maken, wat nog meer frustratie en nog meer fouten opleverde. Op 2-2 plaatste Medvedev een break en niet veel later maakte hij het op de service van Zverev af: 5-7, 3-6, 7-6 (4), 7-6 (5), 6-3.