Nederlandse tennissers met grote moeite naar Davis Cup Finals

De Nederlandse tennissers hebben zich geplaatst voor de groepsfase van de Davis Cup Finals. Nederland rekende in de kwalificatieronde in het MartiniPlaza in Groningen af met Zwitserland en mag in september gaan proberen om de knockoutfase van het toernooi te bereiken.

Tallon Griekspoor opende vrijdag met een uiterst moeizame zege op Marc-Andrea Hüsler, die bijna tweehonderd plekken lager op de wereldranglijst staat: 7-6 (3), 7-6 (3). Botic van de Zandschulp ging vervolgens zelfs onderuit tegen Leandro Riedi, die met plek 175 ruim honderd plaatsen onder Van de Zandschulp staat: 4-6, 6-7 (3).

Zaterdag ging het allemaal nog een stuk slechter, want de twee Nederlandse wereldtoppers in het dubbelspel, Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer, bleken in twee tiebreaks niet opgewassen tegen Hüsler en Riedi: 6-7 (5), 6-7 (2). Griekspoor bracht de fans in Groningen weer hoop, door wederom met grote moeite te winnnen, dit keer van Riedi: 7-6 (6), 7-6 (3).

Van de Zandschulp en Hüsler moesten het gaan beslissen en ook dat ging bepaald niet soepel, met twee lange sets om te beginnen. Van de Zandschulp wist in de derde set dan eindelijk de ban te breken en bezorgde Nederland een onnodig felbevochten zege: 5-7, 7-6 (5), 6-3.