NASCAR-coureurs racen om grote kreeft op New Hampshire

Voor de NASCAR-liefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde. Er werd geracet op de New Hampshire Motor Speedway, waar voor de winnaar weer een interessante prijs klaar lag: een flinke, levende kreeft.

Met Aric Almirola en Denny Hamlin op de eerste rij en Chase Elliott en Brad Keselowski erachter werd het groen gezwaaid, waarbij Keselowski al snel naar de leiding reed. Kyle Busch gaf zijn uiterst matige seizoen na een dikke handvol ronden een passend vervolg: de kampioen raakte de muur, sloopte zo zijn band en ging een stuk harder de muur in, einde race.

Keselowski behield de leiding bij de herstart, Joey Logano, Jimmie Johnson en Almirola volgden. Bij de competition caution kwam Hamlin binnen, Keselowski niet, en Hamlin profiteerde door met Ryan Blaney in zijn kielzog het gat naar de leider te dichten. Met een kleine twintig ronden in de eerste stage duwde Hamlin zich langs Keselowski, die snel terugsloeg.

Niet veel later werd het geel weer gezwaaid: Johnson was gespind. Door niet naar voren te komen kwam Blaney tijdens de caution naar de kop, voor William Byron, Corey LaJoie en Cole Custer. Hamlin kwam overal echter voorbij en pakte de eerste stage, voor Martin Truex Jr en Kevin Harvick. Met die drie voorop begon stage twee, tot een kort regenbuitje twintig ronden later voor een nieuwe caution zorgde.

Einde race voor Busch

Harvick voerde het veld aan bij de herstart, Truex viel met een mislukte pitstop flink terug. Keselowski nam gedurende de stage de touwtjes weer in handen, maar kort voor het einde daarvan zorgde een spin van Christopher Bell voor een caution - Blaney was precies op dat moment binnen voor een stop, die zo met wat geluk op een voor hem uitstekend moment kwam.

Keselowski pakte bij de herstart weer de leiding, waarna hij - ondanks een door een spin van Matt Kenseth veroorzaakte caution - de tweede stage na een fraai duel met Hamlin won. Keselowski pakte ook de leiding in het slotstuk van ruim honderd ronden, tot wederom Kenseth voor een caution zorgde - zijn derde alweer, maar dit keer wel de laatste, want de veteraan kapte ermee.

Elliott en Blaney namen bij de herstart de leiding, tot John Hunter Nemechek snel voor een nieuwe caution zorgde. Hamlin, Keselowski en Logano reden bij de volgende herstart voorop, Johnson zat er toch ook weer bij. Na een kort duel pakte Keselowski de leiding en die kwam verder ook niet meer in gevaar, waardoor hij zijn 33e zege pakte, voor Hamlin.

Keselowski wint