De harde aanvallen op Trump van 'Republican Voters Against Trump'

De politiek in de Verenigde Staten staat bekend om de soms harde aanvallen van de Republikeinen en Democraten op hun politieke tegenstanders. Maar nu is de aanval op Donald Trump vanuit het Republikeinse kamp geopend en dat gaat niet met zachtaardige spotjes.

In mei werd 'Republican Voters Against Trump' opgericht als actiegroep voor de komende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. RVAT is een project van Defending Democracy Together, een politieke groep van conservatieven die anti-Donald Trump zijn. Rond dit initiatief verzamelen zich steeds meer traditioneel Republikeins stemmende Amerikanen die schoon genoeg hebben van hun zittende president.

De spotjes die RVAT maakt leggen de vinger op de zere plekken voor Trump. In één van de spotjes wordt het falende coronabeleid van de president genadeloos blootgelegd en in een ander filmpje wordt Trump langs de meetlat van voormalig president Ronald Reagan gelegd. Reagan is voor vele conservatieve Amerikanen nog steeds één van de beste presidenten ooit en geldt daarom vaak als een blauwdruk voor een Republikeinse droomkandidaat.

Naast de politieke spotjes deelt RVAT ook veel filmpjes van rechts-conservatieve stemmers die het helemaal gehad hebben met hun president. De teleurgestelde stemmers delen hun verhaal en doen uit de doeken waarom ze niet langer achter Trump staan.

De advertentiecampagne van RVAT richt zich specifiek op blanke hogeropgeleide kiezers in de buitenwijken van Pennsylvania, Wisconsin, Michigan, Florida, North Carolina en Arizona. Deze doelgroep is voor Trump van levensbelang om herkozen te worden.

Enkele spotjes van Republican Voters Against Trump: