Trump slikt twijfelachtig malariamiddel, zelfs FOX vindt het dom

Nadat Donald Trump enige tijd geleden tijdens een persconferentie het malariamiddel hydroxychloroquine adviseerde in de strijd tegen het coronavirus kreeg hij veel kritiek te verduren. De Amerikaanse president heeft zoals gewoonlijk gekozen om die kritiek ter harte te nemen, dus sinds anderhalve week slikt hij nu zelf het dubieuze middel.

"Ik heb het mijn dokter gevraagd en hij zei dat het geen kwaad kon", zo vertelde Trump gisteravond tijdens een persconferentie lezen we op AD.nl. "Ik neem elke dag een pil. Veel hulpverleners die in de frontlinie staan ook. Volgens mij werkt het, ik heb er veel goede verhalen over gehoord." De grote vraag is waar die verhalen vandaan komen want het gebruik van hydroxychloroquine in combinatie met een zinksupplement, de combinatie die Trump gebruikt, lijkt alles behalve een succes.

Nog vrijwel geen enkele studie heeft een positieve werking van het malariamiddel  tegen de symptomen van het coronavirus aan kunnen tonen. Er zijn zelfs studies die vooral negatieve effecten blootlegden. Het medicijn kan voor ernstige bijwerkingen zorgen, in sommige gevallen met de dood als gevolg.

Uiteraard heeft de Amerikaanse president alle vertrouwen in het middel. "Ben je klaar voor het bewijs? Hier is mijn bewijs. Ik krijg er veel positieve telefoontjes over, wat heb je te verliezen?"

Tijdens eerdere persconferenties wisten we eigenlijk al dat dit moment eraan zat te komen na de lovende woorden van Trump over deze behandeling. "Het is misschien wel de grootste gamechanger in de geschiedenis van de medische wereld" en "Het is een gevoel, ik ben gewoon een slimme jongen", zo somde het AD het enthousiasme van Trump op.

Zelfs zijn favoriete TV-zender FOX ziet de keuze van Trump voor het malariamiddel niet zitten. Journalist Neil Cavuto vatte direct na de bekendmaking van de Amerikaanse president de gevaren van zijn keuze samen: