Trump laat vriend niet in gevangenis wegrotten

Roger Stone, een Amerikaanse lobbyist en verkiezingsstrateeg die voor menig Republikein gewerkt heeft, hoeft niet de gevangenis in. President Donald Trump heeft vlak voor het ingaan van zijn gevangenisstraf de straf kwijtgescholden.


Vertrouweling en adviseur van Trump is vrij man (Foto: Chip Somodevilla/Getty Images)

Stone was één van de slachtoffers van de zogenaamde Ruslandhoax, een hevig door Democraten gesteund onderzoek waarbij Trump valselijk beschuldigd werd van het inhuren van Russische hulp om de presidentsverkiezingen van 2016 te winnen. Daar werd geen bewijs voor gevonden en Trump ging begrijpelijkerwijs vrijuit, maar enkele naaste vrienden van Trump moesten het wel ontgelden.

Stone moest de gevangenis in, maar niet vanwege zijn rol in de niet-bestaande Russische inmenging. Hem werd verweten dat hij tijdens een verklaring tegen de onderzoekscommissie loog over zijn connecties met WikiLeaks. Daarnaast zou hij getuigen 'beïnvloed' hebben. Voor deze zaken zou hij in een tijd dat gewelddadige gevangenen en zedendelinquenten vrijgelaten worden vanwege de coronacrisis, veertig maanden vastgezet moeten worden.

Voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn was ook zo'n slachtoffer van de dadendrang tijdens het Ruslandhoax-onderzoek. Hij werd al snel na de inaugerartie van Trump ontslagen, vanwege vermeende leugens over zijn contacten met de Russische ambassadeur. Inmiddels is duidelijk geworden dat hij tijdens het onderzoek onheus is bejegend door de FBI en dat de rechtzaak tegen hem mogelijk al snel wordt ingetrokken.

Stone intussen is enorm blij dat hij, met zijn gammele gezondheid, niet de gevangenis in hoeft. "Mr. Stone is ongelooflijk vereerd dat president Trump zijn geweldige en unieke macht, volgens de grondwet van de Verenigde Staten, heeft gebruikt voor deze daad van barmhartigheid", zo klonk het begrijpelijk dankbaar uit de mond van zijn advocaat.

In juni schreef The Donald op Twitter al dat Stone "het slachtoffer was van een corrupte en illegale heksenjacht. Een heksenjacht die de geschiedenis in zal gaan als één van de grootste politieke misdaden in de geschiedenis."

Hollywood reageert
In de dure villa's en landhuizen in het zonnige Hollywood reageerden 'de groep die het zwaarst door de coronacrisis is getroffen', de acteurs, woedend. Hieronder een aantal gefrustreerde sterren die vanuit hun luie bank de wereld weer eens laten horen dat 'Orange Man Bad' is...een hypocriete boosheid die evenwel niet naar boven kwam toen voormalig president Barrack Hussein Obama een landsverrader als Chelsea Manning of een terrorist als Oscar Lopez vrijliet.

Intussen....