Trump wil AntiFa als terroristische organisatie bestempelen

De Amerikaanse president Donald Trump gaat de anarchistische relorganisatie AntiFa als terroristische organisatie bestempelen, zo liet hij zondag via een tweet weten.

AntiFa is volgens Trump medeverantwoordelijk voor het grove geweld dat losbrak na de dood van de zwarte George Floyd, een geboeide arrestant, door een blanke politieagent. Op dit moment is het nog onduidelijk wie er precies verantwoordelijk wordt gehouden voor het uitdijen van het geweld naar verschillende grote steden in de VS.

Lees ook: Schokkend: politie Minneapolis doodt geboeide arrestant

Meerdere grote steden in de VS 'staan nu in brand' en volgens Trump komt dat door AntiFa en de radicale linkse groeperingen. Alhoewel minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zich nog enigszins op de oppervlakte houdt, liet hij zich in een interview ontglippen dat de rellen toch echt 'AntiFa-achtige elementen' in zich had.

In 2019 wilden de Republikeinse senatoren Bill Cassidy en Ted Cruz AntiFa ook al eens tot terroristische organisatie benoemen, nadat AntiFa onder andere de conservatieve journalist Andy Ngo hadden mishandeld en immigratie-ambtenaren hadden bedreigd.