Quarterback Mahomes tekent voor 450 miljoen dollar

American footballer Patrick Mahomes hoeft voorlopig niet op een houtje te bijten. De quarterback van de Kansas City Chiefs heeft zijn contract verlengd met maar liefst tien jaar en tekende tot medio 2031 voor maar liefst 450 miljoen dollar. Mahomes zelf was niet ontevreden: "450 miljoen dollar, echt fantastisch!"

Met bonussen kan er nog een klein bedrag bij het salaris opgeteld worden, waardoor het totaal op kan lopen tot net iets meer dan een half miljard euro. Mahomes stond nog onder contract tot en met volgend jaar en met 2020 en 2021 erbij gaat hij tot het einde van zijn nieuwe contract sowieso 477,6 miljoen dollar verdienen.

Met dat bedrag kan Mahomes Los Angeles Angels-honkballer Mike Trout vierkant uitlachen: de outfielder tekende vorig jaar een contract voor twaalf jaar ter waarde van een magere 426,5 miljoen dollar. Dat was destijds de meest lucratieve sportdeal ooit in de VS, nu is het een lachertje.

Mahomes kreeg in 2018 de titel van MVP in de NFL, maar de nog altijd maar 24-jarige quarterback deed er vorig jaar een forse schep bovenop: hij leidde zijn Chiefs na een indrukwekkend seizoen naar de winst in de Super Bowl, waarin de San Francisco 49ers verslagen werden. Alleen Ben Roethlisberger (2006) won als jongere quarterback de Super Bowl.