NFL: Resultaten Wild Card weekend en schema Divisional Round

Dit weekend werden de eerste wedstrijden van de NFL play-offs gespeeld tijdens het Wild Card weekend. De Houston Texans, Tennessee Titans, Minnesota Vikings en Seattle Seahawks wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde.

AFC
In de American Football Conference wisten de Houston Texans in over-time te winnen van de Buffalo Bills (22-19). De Texans mogen volgende week op bezoek bij de Kansas City Chiefs.

De andere wedstrijd in de AFC zorgde voor de eerste grote verassing van deze play-offs. De als zesde geplaatste Tennessee Titans wisten de titelhouder New England Patriots uit te schakelen met een 20-13 overwinning in New England. De Titans verdienden met deze overwinning een plek in de volgende ronde waar ze uit tegen de als eerste geplaatste Baltimore Ravens moeten spelen.

NFC
De eerste wedstrijd in de National Football Conference zorgde voor de tweede grote verassing. De als derde geplaatste New Orleans Saints werden thuis verslagen door de als zesde geplaatse Minnesota Vikings. Ook deze wedstrijd had een over-time nodig om de winnaar te bepalen, maar uiteindelijk waren de Vikings net te sterk voor de Saints (26-20).

De laatste wedstrijd van deze rond was tussen de Seattle Seahawks en de Philadelphia Eagles. Twee teams met ontzettend veel blessures en daar kwam nog een belangrijke blessure bij. Tijdens de eerste helft moest Carson Wentz, de quarterback van de Eagles, van het veld met een hersenschudding. De back-up quarterback Josh McCown speelde niet verkeerd, maar zijn inspanningen waren niet voldoende om te winnen. De Seahawks wonnen uiteindelijk met 17-9 en spelen volgende week uit tegen de Green Bay Packers. Een wedstrijd waarbij een grote kans is op een dikke pak sneeuw.

Schema Divisional Round
Zaterdag 11 januari, 22:35 (NL); Minnesota Vikings @ San Francisco 49ers, NFC Divisional Round
Zaterdag 11 januari, 02:15 (NL); Tennessee Titans @ Baltimore Ravens, AFC Divisional Round
Zondag 12 januari, 21:05 (NL); Houston Texans @ Kansas City Chiefs, AFC Divisional Round
Zondag 12 januari, 00:40 (NL); Seattle Seahawks @ Green Bay Packers, NFC Divisional Round