NFL: Wedstrijdverslag Seattle Seahawks @ Philadelphia Eagles

De laatste wedstrijd van het wildcard weekend in de NFL werd gespeeld tussen de Seattle Seahawks en de Philadelphia Eagles. Een wedstrijd tussen teams die tijdens het reguliere seizoen al veel te verduren hadden gekregen door blessures. Ook zondagavond was dat weer het geval.

De Seahawks begonnen de wedstrijd, maar konden geen 1st down halen. Ook de Eagles kwamen niet ver tijdens hun eerste drive. De tweede drive van de Seahawks was beter met mooie rushing plays van quarterback Russell Wilson en de jonge running back Travis Homer. Een 37 yards lange drive eindigde in een field goal-poging, maar deze werd geblocked door de Eagles. Ook de volgende drives van zowel de Eagles als de Seahawks werden gestopt door de defenses. Pas laat in het eerste kwart kwamen de Seahawks eindelijk op voorsprong na een 49-yard field goal van kicker Jason Myers.

Tijdens de drive van de Seahawks werd bekend dat Carson Wentz, de quarterback van de Eagles, onderzocht werd voor een mogelijke hersenschudding. Bij de eerstvolgende drive van de Eagles was het dan ook niet Wentz, maar Josh McCown die als quarterback het veld op kwam. Ook McCown kon de offense van de Eagles niet op gang krijgen en de drive eindigde weer in een punt.

Het was pas met nog maar 2:53 op de klok in de eerste helft dat de Eagles wisten te scoren met een 46-yard field goal van kicker Jake Eliott (3-3). De Seahawks antwoordden meteen met een lange drive van maar liefst 82 yards.

Marshawn Beast Mode Lynch, die de afgelopen jaren al meerdere keren had aangegeven te stoppen, kreeg een paar weken terug weer een contract bij de Seahawks nadat de running backs Chris Carson en C.J. Prosise een blessure opliepen. Het was uitgerekend hij die de eerste touchdown van de wedstrijd wist te maken (10-3). Dat was meteen ook de eindstand van de eerste helft.

Tijdens de rust werd bekendgemaakt dat Wentz inderdaad een hersenschudding had en niet meer zou spelen. Het was dus aan McCown om de Eagles naar een overwinning te leiden. De Eagles begonnen sterk aan de tweede helft met een 67-yard drive en een 26-yard field goal (10-6).

Ook nu kwamen de Seahawks meteen weer met een antwoord. Een 53-yard pass naar wide receiver D.K. Metcalf resulteerde in de tweede touchdown van de Seahawks (17-6). Het was weer de beurt aan de Eagles, maar na een drive van bijna zes minuten kwamen ze niet verder dan een 38-yard field goal (17-9).

Met nog een kleine vier minuten op de klok kwamen de Eagles eindelijk weer in de redzone na een pass interference call tegen de Seahawks. De Seahawks defense voorkwam een 1st down voor de Eagles bij een 4th & 7 en kregen de bal met nog 1:56 te spelen weer in bezit. Aangezien de Eagles nog maar één time-out hadden was een 1st down voor de Seahawks genoeg voor de overwinning. Deze 1st down kwam op een spectaculaire manier op een 3rd & 10 vanaf hun eigen 11-yard line. Een 36-yard pass van Wilson naar weer Metcalf was meer dan voldoende voor de 1st down en de overwinning.

De Seahawks reizen volgende week naar Wisconsin om op Lambeau Field tegen de Green Bay Packers te spelen.

Eagles - Seahawks (Bron: YouTube)