MLB: Gregorius opnieuw belangrijk voor Yankees

Didi Gregorius heeft opnieuw een belangrijk aandeel gehad in de zege van de New York Yankees. Dinsdag sloeg de Nederlandse kortestop nog zeven RBIs (runs batted in) punten binnen en vannacht was hij goed voor drie RBIs. De Yankees wonnen met 10-7 van de Minnesota Twins.

Zoals de hele serie tussen de Twins en de Yankees hadden startende werpers het moeilijk in Minnesota. Ook dit keer werden ze vroegtijdig van de heuvel gehaald. Jake Odorizzi van de Twins kreeg in vier innings negen runs tegen, terwijl J.A. Happ van de Yankees na 3.1 innings werd vervangen nadat de Twins zes keer wist te scoren. Hun vervangers hadden het beter onder controle en na de vierde inning werd nog maar twee runs gescoord en die werden eerlijk verdeelt onder de teams.

Vooral Gregorius was weer zeer succesvol aan slag. In vier innings had de Nederlander alweer drie RBIs op zijn naam staan. In de tweede inning kwam de eerste RBI op zijn naam na een tweehonkslag. In de vierde inning sloeg hij zelfs een triple en dat was goed voor twee RBIs. In de negende inning sloeg Gregorius nog een single en sloot hij de avond af met drie honkslagen uit vijf slagbeurten. Alleen een homerun ontbrak om een cycle te kunnen voltooien.

Bij de wedstrijd tussen de Toronto Blue Jays en de Cleveland Indians leek Shane Bieber even op weg naar een no-hitter. De pas 24-jarige startende werper van de Cleveland Indians, die bezig is aan een zeer goed seizoen, kreeg pas in de zevende inning zijn eerste honkslag tegen. Hij was daar niet van onder de indruk en het bleef dan ook bij die enige honkslag in negen innings. Zijn team won met 4-0 en hebben daardoor weer de aansluiting gevonden in de American League Central. De Indians staan nog maar twee games achter de Minnesota Twins, een goede maand geleden was het verschil nog 12 games.

Uitslagen MLB woensdag:

Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 3-2
Washington Nationals - Colorado Rockies 3-2
Washington Nationals - Colorado Rockies 2-0
Detroit Tigers - Philaldelpia Phillies 0-4
Houston Astros - Oakland Athletics 4-2
Milwaukee Brewers - Cincinnati Reds 5-4
Arizona Diamondbacks - Baltimore Orioles 5-2
Seatlle Mariniers - Texas Rangers 5-3
San Francisco Giants - Chicago Cubs 1-4
Pittsburgh Pirates - St. Louis Cardinals 8-14
Toronto Blue Jays - Cleveland Indians 0-4
New York Mets - San Diego Padres 2-7
Atlanta Braves - Kansas City Royals 0-2
Minnesota Twins - New York Yankees 7-10
Chicago White Sox - Miami Marlins 0-2
Los Angeles Dodgers - Los Angeles Angels 2-3