MLB: Rangers en Diamondbacks naar World Series

Voor de honkballiefhebbers is dé tijd van het jaar aangebroken: de World Series. Begin oktober begonnen de playoffs in de Major League Baseball en na de Wild Card Series, de Division Series en de Championship Series zijn er nog twee teams in de strijd om de 119e World Series-titel.

Wildcard Series
In de American League wonnen de Minnesota Twins met 2-0 van de Toronto Blue Jays, terwijl de Texas Rangers met 2-0 van de Tampa Bay Rays wonnen. In de National League eindigden beide series ook in 2-0: de Arizona Diamondbacks klopten de Milwaukee Brewers en de Philadelphia Phillies waren te sterk voor de Miami Marlins.

Division Series
De Twins mochten het opnemen tegen de Houston Astros, die in vier duels te sterk waren: 3-1. De Rangers stoomden op hun beurt lekker door en klopten de Baltimore Orioles met 3-0. De Phillies hadden het één wedstrijd moeilijk met de Atlanta Braves en wonnen met 3-1, terwijl de Diamondbacks overtuigend met 3-0 van de Los Angeles Dodgers wonnen.

Championship Series
De afgelopen dagen werden de twee Championship Series gespeeld en die waren razendspannend. In de American League bleven de Rangers winnen, ze klopten de Astros twee keer, maar de ploeg uit Houston sloeg hard terug en boekte drie opeenvolgende overwinningen op bezoek bij de Rangers. In wedstrijd zes, terug in Houston, wonnen de Rangers met 9-2 en een 11-4 zege maakte het helemaal af: 4-3 voor de Rangers, waarbij opvallend genoeg elke van de zeven wedstrijden door de bezoekende ploeg werd gewonnen.

In de National League stonden de Diamondbacks en Phillies tegenover elkaar. De Phillies wonnen de eerste twee wedstrijden in eigen huis, alvorens de Diamondbacks er thuis ook twee wonnen. Wedstrijd vijf leverde een 1-6 zege op voor de Phillies, maar in Philadelphia sloegen de Diamondbacks hard terug: 1-5 op maandag en 2-4 op dinsdagavond in de beslissende zevende wedstrijd.

World Series
De Rangers en Diamondbacks staan zo tegenover elkaar in de World Series. De Rangers zullen voor de derde keer om de titel strijden, nadat ze in 2010 en 2011 verloren van de San Francisco Giants en St Louis Cardinals - de Rangers, opgericht in 1961, vormen het oudste MLB-team dat nog nooit de titel pakte. De Diamondbacks stonden één keer eerder in de World Series: in 2001 verloren ze van de New York Yankees.

Om de daadwerkelijke data van de wedstrijden correct te houden, gebruiken we de data zoals ze in de VS gebruikt worden. Dat wil zeggen dat game één, gepland op 27 oktober, wordt gespeeld in de Nederlandse nacht van vrijdag op zaterdag.

Game 1, 27 op 28 oktober 02.00u (NL); Texas Rangers - Arizona Diamondbacks
Game 2, 28 op 29 oktober 02.00u (NL); Texas Rangers - Arizona Diamondbacks
Game 3, 30 op 31 oktober 01.00u (NL); Arizona Diamondbacks - Texas Rangers
Game 4, 31 oktober op 1 november 01.00u (NL); Arizona Diamondbacks - Texas Rangers