Texas Rangers wint eerste World Series

Texas Rangers heeft de World Series gewonnen. In game 5 wonnen de Rangers met 0-5 tegen Arizona Diamondbacks en komt daarmee op een 4-1 voorsprong in de best of seven. Voor de Texas Rangers is het de eerste World Series in hun geschiedenis.

Na de vele runs in game 4 kregen we in game 5 een waar pitchersduel. In de vijfde inning kregen de Arizona Diamondbacks een mooie kans om te scoren. Met alle honken bezet wist Lourdes Gurriel Jr geen honkslag te slaan en werd uitgegooid op het eerste honk en daarmee was de kans weg.

Pas in de zevende inning kwam de eerste run op het scorebord en die was voor de Texas Rangers door Corey Seager, die vanaf het derde honk wist te scoren na een honkslag van Mitch Garver. Het bleef lang spannend, maar in de negende inning werd duidelijk dat Texas Rangers voor het eerst de World Series ging winnen. In die inning wisten de Rangers vier runs te scoren, onder meer door een homerun van Marcus Semien.

Corey Seager werd uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de finale van 2023. Hij sloeg in deze serie in totaal drie homeruns. In 2020 was hij ook al eens uitgeroepen tot MVP, toen speelde hij nog voor de LA Dodgers.