NASCAR kent nieuwe racewinnaar na strijd op Chicagoland

Voor de NASCAR-liefhebber keren we nog even terug naar het weekeinde, want er werd geracet en het was mooi. Op Chicagoland leek de regen even roet in het eten te gaan gooien, maar dat gebeurde niet en we kregen zowaar een nieuwe winnaar in de NASCAR Cup Series.

Vanwege de dreigende regen werd de race vervroegd en met Austin Dillon op kop viel het groen, gevolgd door onder meer Daniel Hemric, Kurt Busch, Jimmie Johnson, Kevin Harvick en Clint Bowyer. Veteraan Johnson, die al een eeuwigheid zonder zege staat, pakte vroeg de leiding, maar na amper tien ronden werd iedereen naar binnen gehaald: het begon te onweren en dat is gevaarlijk.

Na een onderbreking van dik drie uur kon men dan eindelijk verder, met Johnson en Dillon voorop. Het waren echter Harvick en Ryan Blaney die de touwtjes in handen namen, maar Harvick verloor aan het einde van de stage met een kapotte band flink wat tijd. Ook Blaney kampte met bandenproblemen, maar die van Bowyer waren het grootst: met een klapband schoof hij via de muur het gras in.

Logano vs Busch (Bron: YouTube)

Ook Kyle Busch kampte met een flink kapotte band en door de caution ging de stagewinst naar Denny Hamlin, die bij de pitstops wel Harvick en Kyle Larson langszij zag komen. Een geplofte motor van laagvlieger Quin Houff zorgde na een ronde of 25 voor een caution, waarin bijna iedereen naar binnen kwam. Harvick, Johnson en de jonge William Byron maakten tot dan de meeste indruk en Byron nam de leiding.

In de tweede stage was Harvick dominant en hij won dan ook, voor Chase Elliott en Larson. Johnson reed lange tijd op plek twee, maar viel nog wat terug en kwam als vijfde door. Elliott viel bij de pitstops flink terug, Larson nam de leiding in handen. Al na een paar ronden kwam Harvick in de problemen: hij ging te ver naar buiten en schraapte uitgebreid langs de muur, wat een caution veroorzaakte.

Kyle Busch kreeg te maken met flink wat rook in de auto (Bron: YouTube)

Alex Bowman werkte zich ondertussen lekker naar voren en bij de volgende herstart had hij de leiding, met Johnson achter zich aan. Met een kleine vijftig ronden te gaan volgde de laatste reguliere serie pitstops, waarbij Bowman inmiddels een knappe voorsprong opgebouwd had op Larson en Logano, met Johnson daar ook nog vlak achter.

Bowman's forse voorsprong werd in de slotfase alsmaar kleiner en met vijftien ronden te gaan zat Larson vlak onder zijn achterbumper. Larson pakte de eerste plek even over, maar Bowman vocht zich gelijk terug en de opvolger van Dale Earnhardt Jr reed naar zijn eerste Cup-zege ooit, voor Larson en Logano.

Larson vs Bowman voor de winst (Bron: YouTube)