Quartararo raakt Moto2-zege kwijt wegens iets te lage bandendruk

Motorcoureur Fabio Quartararo heeft de Grand Prix van Japan in de Moto2 gewonnen. Op de Twin Ring Motegi nam de Fransman vroeg in de race de leiding en die stond hij geen moment meer af in een wat gezapige race.

Polesitter en kampioenschapsleider Francesco Bagnaia hield bij de start de leiding vast en kreeg Quartararo, Xavi Vierge, Lorenzo Baldassarri, Marcel Schrötter en Alex Marquez achter zich aan, terwijl Bagnaia's titelconcurrent Miguel Oliveira ook sterk naar voren kwam zetten.

Halverwege de race reden drie man los van de rest: Quartararo had inmiddels de leiding genomen, Bagnaia en Baldassarri volgden. Laatstgenoemde moest vrij snel afhaken bij de andere twee, die tot in de laatste ronden op de eerste twee plekken reden.

In de laatste ronde probeerde Bagnaia nog even om de winst van Quartararo af te pakken, maar de Italiaan leek toch ook geen zin te hebben om - met het oog op de titelstrijd - teveel risico te nemen. Hij kwam als tweede over de streep, Baldassarri completeerde het podium, voor Oliveira.

Update 10.05 uur
Quartararo heeft de race tóch niet gewonnen: de jonge Fransman is na afloop gediskwalificeerd, omdat de druk in zijn achterband een fractie te laag was. Bagnaia heeft zo dus alsnog de race gewonnen en zijn leiding in het WK is alleen maar groter geworden.