Ziggo lanceert gratis sportzender

Vanaf 12 november krijgen Ziggo-klanten een nieuwe gratis sportzender: Ziggo Sport. Het was al eerder bekend dat Ziggo bezig was met een sportzender, maar vandaag zijn de details bekend geworden.

Op Ziggo Sport zullen grote sportevenementen te zien zijn zoals de Formule 1, het Spaanse voetbal en het NBA-basketbal, maar ook sportgerelateerde films en documentaires. De zender zal ook meer aandacht besteden aan Nederlandse competities. Door de samenwerking met Sport1 mag Ziggo deze wedstrijden uitzenden, maar competities waar Sport1 de rechten niet van heeft, zullen niet op het nieuwe sportkanaal te zien zijn.

Ook is een nieuwe talkshow aangekondigd. Jack van Gelder en Frank Evenblij zullen wekelijks in Peptalk te zien zijn. "Je krijgt niet elke dag de kans om een nieuwe sportzender op te zetten, dat is fantastisch," zei Van Gelder in een persbericht van Ziggo. "Omdat het een gratis kanaal is voor alle Ziggo-klanten hebben we een potentieel miljoenenpubliek."

Door de samenwerking zal ook Sport1 ophouden met bestaan. De zes Sport1-kanalen zullen worden omgedoopt tot Ziggo Sport Select, Voetbal, Golf, Racing en twee extra kanalen. De invulling van deze zenders zal verder niet veranderen.