Frimpong helpt Leverkusen naar halve finales Europa League, Roma klopt Milan

Ook in de Europa League zijn de vier halvefinalisten bekend. Donderdagavond werden de returns gespeeld in de kwartfinales en dat leverde op één van de vier velden een mooie ommekeer op.

Atalanta - Liverpool (3-0)
Atalanta zegevierde vorige week ruimschoots in Engeland, maar de Engelsen sloegen na een paar minuten al een beetje terug: Mo Salah mocht vanaf elf meter aanleggen en opende de score. Tien minuten later scoorde Virgil van Dijk bijna, zij het in eigen doel, en kort voor rust werd een goal van Teun Koopmeiners namens Atalanta afgekeurd. Daar bleef het verder bij en dus mochten de fans in Bergamo aan het feest voor Marten de Roon en zijn ploeg.

AS Roma - AC Milan (1-0)
Na de uitzege lieten de Romeinen er in eigen huis geen gras over groeien: na dik tien minuten werkte Gianluca Mancini een rebound vanaf de lat binnen, tien minuten later lepelde Paulo Dybala op fraaie wijze de 2-0 in het doel. Roma moest het kort daarna al wel met tien man doen, nadat Zeki Celik een oerdomme rode kaart kreeg, maar pas kort voor het einde kon Milan iets terug doen: Matteo Gabbia's goal kwam veel te laat, Roma gaat naar de laatste vier.

West Ham United - Bayer Leverkusen (0-2)
De kersvers Duits kampioen kwam al snel op achterstand, nadat Michail Antonio raak kopte. West Ham probeerde daarna wel de 2-0 te maken, maar die kwam niet en kort voor het einde viel de beslissing: Jeremy Frimpong schoot zijn ploeg via een West Ham-verdediger definitief naar de halve finales.

Olympique Marseille - Benfica (1-2)
Marseille domineerde het gros van de wedstrijd, op een grote kans van Benfica na, en dik tien minuten voor tijd werd dat eindelijk beloond: Faris Moumbagna kopte de openingstreffer binnen. Verlenging leverde vervolgens niks op, dus moesten penalties uitkomst bieden. Angel di Maria opende met een slap schot op de paal, terwijl bij Marseille alles strak het doel in ging. Keeper Pau Lopez werd de grote held: hij stopte de inzet van Antonio Silva, waarna Luis Henrique Marseille naar de halve finales schoot.