Garcia pakt eerste Moto2-zege, Nederlanders buiten de punten

Ook in de Moto2 is zondagavond geracet in de Grand Prix of the Americas. Op het Texaanse Circuit of the Americas was de spanning wat de overwinning betreft redelijk ver te zoeken, maar dat mocht de pret voor het publiek natuurlijk niet drukken.

Aron Canet had de poleposition in handen en had de Boscoscuro's van Fermin Aldeguer en Sergio Garcia naast zich op de eerste rij. Albert Arenas, Joe Roberts en Marcos Ramirez volgden op rij twee, voor Dennis Foggia, Alonso Lopez en Manuel Gonzalez. Bo Bendsneyder vertrok vanaf plek tien, Zonta van den Goorberg stond op de 24e plek.

Garcia kwam na een sterke openingsronde als leider door, voor Roberts, Foggia en de van plek veertien gekomen Jake Dixon. Canet was ver teruggevallen naar de tiende plek, Bendsneyder zakte zelfs ruimschoots de top-20 uit. Voor Dixon was de vreugde van korte duur, de Brit ging weer eens tegen het asfalt.

Garcia hield keurig stand op plek één, met Roberts die hem als beste wist te volgen - Aldeguer en Foggia streden om de derde plek. Garcia reed overtuigend naar zijn allereerste Moto2-zege, Roberts pakte voor eigen publiek een mooie tweede plek en Aldeguer won de strijd om de derde podiumplek, voor teamgenoot Lopez - Bendsneyder werd achttiende, Van den Goorbergh finishte uiteindelijk niet.