Real Madrid en Bayern München naar halve finales Champions League

In de Champions League zijn na Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain woensdagavond ook de overige twee halvefinalisten bekend geworden. Real Madrid rekende in een thriller af met Manchester City, Bayern München wist zich te ontdoen van Arsenal.

Manchester City - Real Madrid
Het spectaculaire duel in Madrid was in 3-3 geëindigd en ook in Manchester begon het lekker: al na dik tien minuten kwam een pass van Vinicius bij Rodrygo terecht. Die schoot in eerste instantie op keeper Ederson, maar in de rebound was het raak voor de Braziliaan.

Na de openingsgoal waren de kansen juist vooral voor City, maar die gingen naast, over en in de handen van de fantastisch keepende Andriy Lunin. Twintig minuten voor tijd werd de Oekraïner dan toch verschalkt: Kevin De Bruyne kreeg de bal voor zijn voeten en lepelde de gelijkmaker binnen.

Beide ploegen kregen hier en daar wat kansen, maar het bleef bij 1-1, ook na nog een half uur extra voetballen. De penaltyreeks begon voor Real met een misser van Luka Modric, maar daarna ging het juist helemaal fout voor City: Bernardo Silva schoot een suffe penalty simpel in de handen van Lunin, die daarna de inzet van Mateo Kovacic ook keerde. Jude Bellingham, Lucas Vazquez en Nacho scoorden wel, waarna Antonio Rüdiger het koelbloedig afmaakte en Real naar de halve finales schoot.

Bayern München - Arsenal
In Londen bleven de ploegen steken op een 2-2 gelijkspel, dus moest het in München gebeuren. Dat gebeurde in de eerste helft bepaald niet: hier en daar kregen beide teams wat kansen, inclusief een aantal degelijke schoten, maar de openingstreffer zat er geen moment écht in.

In de tweede helft werd het spel wat meer open en dat leverde na bijna twintig minuten een goal op: Joshua Kimmich kopte de 1-0 binnen. Arsenal probeerde het vervolgens uit alle macht, maar Bayern hield stand en mag zich op gaan maken voor de halve finale tegen Real Madrid.

Op 30 april en 1 mei worden de eerste wedstrijden gespeeld in de halve finales, een week later staan de returns op het programma.