Bieber-fans blijven ook in Nederland weg

De film Justin Bieber: Believe heeft in de eerste week zo'n 5600 bezoekers getrokken. Volgens distributeur Dutch Film Works waren daar veel mensen bij die de film meer dan eens gingen zien. Blijkbaar weet het tieneridool ook in Nederland zijn fans niet naar de bioscoop te lokken. De bezoekcijfers in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië vielen ook al tegen.

De 5600 kaartjes brachten in totaal een kleine vijftigduizend euro op. Dat is doorgaans net genoeg om in de onderste regionen van de weekendtoptwintig te komen. In de VS en Groot-Brittannië kwam de film in het openingsweekend niet hoger dan de veertiende plaats.

Het matige bezoekcijfer is opvallend. Vorige maand wisten vele Beliebers, zoals Bieber-fans al jaren worden genoemd, de film nog middels een twittercampagne naar Nederland te halen. Daarvoor stond Justin Bieber: Believe niet eens op de Nederlandse bioscoopagenda.

Toch is niet gezegd dat Biebers populariteit tanende is. In april wist de zanger het Gelredome vol te krijgen. De 27 duizend stoelen waren na ruim een dag uitverkocht.

Overigens leverde zijn late aankomst, waardoor hij de schreeuwende fans bijna een uur had laten wachten, hem een flinke schadeclaim op. De organisatie verhaalde de kosten van de extra bussen waarmee de fans die hun laatste trein hadden gemist naar huis werden gebracht op het popidool, evenals de overuren van het personeel.


Bieber-fans blijven ook in Nederland weg (Foto: Novum)