Alonso: "2013 niet mijn beste seizoen"

Fernando Alonso werd net als vorig jaar door zijn collega's uitgeroepen tot beste coureur van het seizoen 2013, maar zelf ziet de Ferrari-rijder dat toch anders. De Spanjaard vindt dat hij het wel eens beter heeft gedaan.

"Erkenning door je collega's is altijd goed, maar ik denk dat 2012 het beste jaar uit mijn carrière was. Dit jaar waren er momenten dat ik niet goed genoeg mijn best gedaan heb, zoals de momenten dat ik er net een beetje meer uit had kunnen persen of in Maleisië waar ik een fout maakte. Zulke fouten mogen volgend jaar niet meer gemaakt worden. We moeten streven naar een jaar vol perfectie zoals in 2012."

Alonso werd dit silly season aan meerdere teams gelinkt, maar blijft in 2014 Ferrari trouw. "Sommigen hebben het goed gedaan door in de afgelopen jaren voor Red Bull te kiezen, maar de veiligste optie voor iedere professionele coureur is om voor Ferrari te kiezen. Er waren mensen die zeiden dat Ferrari dit jaar de plank wat missloeg, maar kijk bijvoorbeeld maar eens naar Williams of McLaren."