[US Open] Pennetta ten koste van Vinci naar halve finale

Flavia Pennetta heeft zich in de kwartfinale op de US Open een weg geslagen langs landgenote Roberta Vinci. De Italiaanse moest een set lang hard werken, maar liet in de tweede set haar grote vorm zien en won uiteindelijk alsnog eenvoudig; 6-4, 6-1.

Vinci staat op de wereldranglijst maar liefst zeventig plaatsen hoger dan Flavia Pennetta, die na haar terugkomst van blessureleed inmiddels weer de 83e plek inneemt. Daarvoor stond ze al een keer in de top tien. Pennetta en Vinci namen het al acht keer tegen elkaar op, en deelden daarin vier overwinningen. Pennetta leidt nu dus met 5-4.

De Italiaanse dames troffen het in het algemeen niet met de loting. Zo moest Francesca Schiavone het in de eerste ronde opnemen tegen Serena Williams, en troffen de andere dames voornamelijk elkaar. Pennetta versloeg eerder al de beste Italiaanse van het moment, Sara Errani. Vinci moest zich in de vorige ronde langs landgenote Camila Giorgi werken.

Pennetta verloor tot nog toe nog geen set op de US Open, en mag zich opmaken voor een halve finale tegen de winnares van de wedstrijd tussen Victoria Azarenka en Daniela Hantuchova. Het is nu al Pennetas beste prestatie op een Grand Slam. Roberta Vinci mag naar huis, maar zij heeft haar punten van vorig jaar verdedigd. Ook toen bereikte ze de kwartfinale.