Hoddle wil beperking buitenlanders Premier League

Glenn Hoddle wil dat er paal en perk wordt gesteld aan het aantal buitenlanders in de Premier League. Dat liet de voormalig bondscoach van Engeland weten aan Sky Sports. "Helaas worden we tegengewerkt door rechtbanken in Europa, maar om succesvol te zijn met de nationale ploeg moet er iets gebeuren."

De afgelopen transferperiode werden er door de zeven beste Engelse clubs 41 spelers aangetrokken. Alleen Gareth Barry (Everton) en Tiago Llori (Liverpool) hebben een Engels paspoort. "Het is echt zorgwekkend", vindt Hoddle. "We hebben buitenlandse eigenaars, die buitenlandse trainers aantrekken. Zij trekken vervolgens weer buitenlandse spelers aan."

Hoddle, bondscoach tussen 1996 en 1999, ziet de Engelse talenten steeds verder in de verdrukking komen. "Arsenal koopt Mesut Özil, maar wat betekent dat voor Jack Wilshere. Hij is een van onze beste jonge spelers. En dan Ross Barkley bij Everton. Hij is een geweldig talent en kan in de toekomst voor Engeland spelen, maar dan moet zijn club hem wel de kans geven."

Volgens Hoddle is zijn collega Roy Hodgson niet te benijden. "Het is een zwaar beroep om bondscoach van Engeland te zijn. En als we de regels niet veranderen wordt het in de toekomst alleen maar moeilijker."