Barça krijgt eerste optie op talenten Boca

FC Barcelona heeft een overeenkomst bereikt met Boca Juniors waardoor het de eerste optie krijgt tot het overnemen van talentvolle spelers.

De deal werd vrijdag bekendgemaakt op de clubwebsite van Boca Juniors. Het mes snijdt aan twee kanten. Barcelona krijgt de eerste optie op de talenten van Boca, terwijl de Catalaanse club een project gaat starten bij de Argentijnse club welke betrekking heeft op de jeugdopleiding.

"Als vergoeding krijgt Barcelona de eerste optie op spelers die de club in Argentinië representeren en die vanaf nu het shirt van Boca Juniors dragen", aldus een statement op de clubsite.

"Boca Juniors krijgt nu toegang tot de structuur van Barcelona wat betreft de instructies voor de trainers. We proberen de filosofie en methodes van Barcelona over te brengen naar onze club om onze jeugdige spelers zo goed mogelijk te ontwikkelen."

Barcelona heeft bevestigd dat zij in de toekomst de eerste optie hebben op "meer dan driehonderd spelers". Barcelona en Boca hebben altijd al een goede band gehad. Spelers als Diego Maradona en Juan Roman Riquelme maakte in het verleden al de directe overstap naar Camp Nou.