'Revolutie Cruijff duur voor Ajax'

De revolutie die Johan Cruijff bij Ajax heeft ontketend pakt volgens De Pers duur uit voor Ajax. Het gratis dagblad vond uit dat er al zeker dertien miljoen euro verdampt is.

Het afkopen van de werknemers Martin en Cock Jol, Michael Lindeman, Jan Olde Riekerink, Robin Pronk en Rik van den Boog heeft Ajax drie miljoen euro gekost. Het grote aantal blessures heeft dit seizoen een negatieve post van vier miljoen euro opgeleverd. Inspanningsfysioloog Lindeman is vertrokken, maar er is nog geen opvolger aangesteld. Ondertussen loopt de teller op, mede doordat het Cruijff-kamp de hypermoderne opblaasbare onderzoekshal op De Toekomst niet ziet zitten.

De imagoschade heeft ervoor gezorgd dat de shirtsponsoring in plaats van twaalf miljoen euro nog maar zeven miljoen waard is. Hoofdsponsor Aegon heeft nog een contract tot medio 2015, maar lijkt dit niet te willen verlengen. Vandaag riep het bedijf in de media al op tot rust in de tent.

Tot slot hebben de contracten van Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Danny Blind en Martin Sturkenboom 900.000 euro gekost, terwijl ook de advocaten met 180.000 euro garen spinden bij de problemen. Verder kostten de vliegtickets naar het Barcelona van Cruijff 4.000 euro.