Hoogste winstpercentage voor Van Marwijk bij Oranje

Bert van Marwijk heeft het hoogste winstpercentage van alle bondscoach van het Nederlands elftal, zo vond Voetbal International uit. Het Oranje van bondscoach Bert van Marwijk behaalde afgelopen vrijdag een eenvoudige 4-0 zege in het EK-kwalificatieduel met Hongarije. Door de klinkende overwinning in Boedapest steeg het aantal overwinningen van het Nederlands elftal onder leiding van de keuzeheer uit Deventer naar 27 in 36 interlands, een indrukwekkend aantal zo blijkt.

Onder Van Marwijk won Oranje 75 procent van al zijn interlands, competitief en vriendschappelijk. Geen enkele andere bondscoach met minimaal tien interlands achter zijn naam kan daar een dergelijk hoog percentage in Oranje tegenover zetten. Max Merkel, tussen 1955 en 1956 bondscoach in tien interlands van Oranje, komt nog het dichtst in de buurt van Van Marwijk.

Onder de Oostenrijkse oefenmeester won het Nederlands elftal zeven duels, een percentage van zeventig procent, vijf procent te weinig om aan Van Marwijk te kunnen tippen. Van Marwijk komt ook als beste uit de bus op het vlak van percentage wedstrijden waarin Oranje ongeslagen bleef. In 94 procent van de duels leed Nederland geen nederlaag.