Hunt steunt Team Lotus toch

Team Lotus zal in de rechtszaak tegen Group Lotus toch de steun krijgen van David Hunt. Hunt haalde vorige week uit naar het Maleisische team en teameigenaar Tony Fernandes, maar is er nu weer van overtuigd geraakt dat 1Malaysia Racing Team de naam Lotus het beste hoog kan houden in de toekomst.

"Het is een emotioneel weekend voor mij geweest. De strijd is lang en hard geweest en zoals iedereen weet is het nog niet over, waardoor ik niet in Melbourne kon zijn om het evenement te zien waar ik sinds 1995 aan toegewijd ben toen ik de staf en de fans van Team Lotus beloofde om de naam in de toekomst terug te brengen in de Formule 1," zo luidde een verklaring van Hunt.

De Brit bezat sinds 1995 de naam Team Lotus en verkocht deze vorig jaar aan Fernandes, die vorig seizoen zijn 1Malaysia Racing Team onder de naam Lotus Racing liet rijden. Destijds had Fernandes nog de steun van Group Lotus, maar dit bedrijf is deze winter bij Renault F1 ingestapt. Hierdoor staan er momenteel twee Lotus-teams op de grid. Team Lotus en Lotus Renault GP, waarbij laatstgenoemde gesteund wordt door de autofabrikant Lotus.

Colin Chapman is de oprichter van het merk Lotus en bracht het merk naar de Formule 1. De autofabrikant en het F1-team waren echter twee verschillende bedrijven die onder dezelfde baas vielen. Dertig jaar na de dood van Chapman vallen ze echter onder verschillende bedrijven, waardoor er nu van een namentwist sprake is.

"De nalatenschap van Chunky (Chapman, red.) nastreven is een enorme taak, maar ik weet dat de jongens en meiden van het nieuwe Team Lotus het genoegen hebben om deze uitdaging aan te gaan. Ik wens ze dan ook alle succes om in de geest van Chapman te racen en bij te dragen aan de glanzende historie van het team," zei Hunt, die weet dat het nieuwe Team Lotus net als het vroegere team helemaal vanaf de grond wordt opgebouwd.

De Lotus-zaak zal komende week in de rechtszaal een vervolg gaan krijgen. Voormalig FIA-president Max Mosley, Group Lotus-baas Dany Bahar en voormalig Lotus-directeur Peter Wright zijn ondertussen al gehoord. Een uitspraak in deze kwestie zou mogelijk pas in mei kunnen volgen.