Team Lotus verliest steun van Hunt

Vandaag wordt de strijd tussen Team Lotus en Group Lotus over het gebruik van de naam Lotus in de Formule 1 hervat. Beide partijen staan bij de Britse rechtbank tegenover elkaar en Team Lotus heeft in dit gevecht de steun van een belangrijke bondgenoot verloren, namelijk David Hunt.

Hunt bezat de rechten op de naam Team Lotus en verkocht deze afgelopen jaar aan 1Malaysia Racing. In de Daily Telegraph legt hij uit waarom hij de steun aan dat team heeft ingetrokken. "Toen Team Lotus in 1995 haar deuren moest sluiten beloofde ik het personeel en de fans om de naam terug te brengen via een waardige klant. En in eerste instantie had ik een hoge pet op van Tony Fernandes en zijn mensen, en dacht dat ze aan alle voorwaarden voldeden."

"Wat me boos maakt is dat ik in goed vertrouwen hard heb toegewerkt naar de hoorzitting in de veronderstelling dat Tony Fernandes onze afspraken uit januari na zou komen. Hij is blijkbaar op het laatste moment van gedachten veranderd terwijl ik zoveel werk voor zijn bedrijf heb gedaan en biedt mij op eigen gezag belachelijke nieuwe voorwaarden aan."

"Het enige dat ik wil is dat Tony zich aan zijn woord houdt en onze overeenkomst nakomt. Zo niet, dan zie ik jammer genoeg geen aanleiding om verder te assisteren en dan is deze rechtszaak niet de laatste waarmee hij geconfronteerd wordt."