Todt: "Schumacher verbergt gevoelens"

De president van de FIA Jean Todt is van mening dat Michael Schumacher zijn ware gevoelens niet weergeeft. De zevenvoudig wereldkampioen maakte dit jaar zijn rentree in de Formule 1 maar stelt mede door een niet-competitieve Mercedes MGP W01 teleur en is volgens Todt helemaal niet ontspannen.

"Ik geloof niet dat hij er echt zo gelaten onder is. Hij doet alleen maar zo om zichzelf in bescherming te nemen, wat uiteraard heel begrijpelijk is," zei Todt tegen Reuters. De FIA-president kent Schumacher goed, omdat hij de Duitser tussen 1996 en 2006 als teambaas bij Ferrari onder zijn hoede had. "Michael is namelijk helemaal geen onverslaanbare robot, zoals men eerder in zijn carrière vaak opperde. Onderhuids is hij een heel menselijk en gevoelig persoon. Doordat hij ook heel erg trots is, laat hij zijn ware gevoelens en gedachten echter alleen maar blijken aan mensen die hij goed kent."

Dat Schumacher moeite heeft om op niveau te presteren is volgens Todt niet verwonderlijk. "Het maakt namelijk niet uit hoe getalenteerd je bent, als je er drie jaar uit bent geweest en daarna in een auto stapt die niet competitief is, wordt het lastig. Michael heeft er lang over nagedacht of hij er goed aan zou doen een comeback te maken en heeft uiteindelijk besloten het te doen. Het kan best dat hij weer stopt, maar ik ben er van overtuigd dat hij zijn hele hart en ziel er in stopt."

De Italiaan vindt dat als de comeback mislukt het niets afdoet aan de prestaties van Schumi uit het verleden. "Hij kan zijn palmares alleen maar uitbreiden, en zelfs als dat niet lukt kan niemand hem zijn zeven wereldtitels en 91 zeges afnemen. Ik hoop voor hemzelf, zijn fans en de sport echter dat hij snel weer in een winnende auto zit."