[SF] Uitslag Race 1 Beijing

Craig Dolby heeft voor Tottenham Hotspur de eerste race van de Superleague Formula op het Beijing International street circuit gewonnen. De Brit bleef in de straten van de Chinese hoofdstad Franck Perera en Frederic Vervisch voor. Beste Nederlander was Yelmer Buurman op plaats zeven.

Julien Jousse ging na de start aan de leiding voor Dolby, maar het team van de Fransman had in de pits problemen met het monteren van het linkerachterwiel en omdat Jousse ook nog te vroeg startte kreeg hij een drive-through penalty aan zijn broek. Dolby kon hierdoor op het korte stratencircuit eenvoudig de leiding overnemen en zelfs winnen. Perera werd tweede, maar de man van de wedstrijd was Vervisch die vanaf plaats vijftien derde werd. Hij had de mooiste inhaalactie van de dag door bij de chicane voor start/finish Tristan Gommendy op fraaie wijze in te halen.

Het was een race vol incidenten en met veel uitvallers. Polesitter Alvaro Parente haalde de startlijn niet omdat hij benzinedruk verloor. Marcos Martinez en Paul Meijer raakten elkaar in de eerste bocht en vielen uit. John Martin spinde en Giacomo Ricci strandde, waardoor in de eerste ronde een safety car noodzakelijk was. Adderly Fong raakte de muur in de eerste bocht hard, omdat door de kerbstones de voorvleugel brak en onder de wielen kwam. Hierdoor was hij stuurloos.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Craig Dolby Tottenham Hotspur 40:05.209
2 Franck Perera Girondins de Bordeaux +3.047
3 Frederic Vervisch Liverpool FC +4.891
4 Tristan Gommendy Olympique Lyonnais +11.747
5 Adrian Valles Sporting Clube de Portugal +13.932
6 Earl Bamber PSV Eindhoven
+16.099
7 Yelmer Buurman AC Milan +16.714
8 Julien Jousse AS Roma +19.397
9 Ben Hanley Olympiacos +46.750
DNF Adderly Fong PSV Eindhoven +14 Ronden
DNF John Martin Beijing Guoan FC +28 Ronden
DNF Giacomo Ricci Galatasaray +29 Ronden
DNF Davide Rigon Anderlecht +31 Ronden
DNF Paul Meijer Atletico de Madrid +31 Ronden
DNF Alvaro Parente FC Porto +31 Ronden
DNF Marcos Martínez Sevilla FC +31 Ronden
DNF Max Wissel FC Basel +31 Ronden
DNF Robert Doornbos Corinthians +31 Ronden