Twitter zorgt voor cross-platform actie

Blur, de racetitel welke op 28 mei in de winkels te vinden is, heeft een unieke twitter functie meegekregen. De multiplayer van Blur maakt het voor XBL silver en gold leden en PS3 bezitters mogelijk om elkaar via twitter uit te dagen. Een idee wat de ontwikkelaars kregen uit eigen ervaringen.

"Veel van de werknemers hebben een familie thuis en niet de tijd om op een bepaalde tijd af te spreken om online met elkaar te rijden," aldus hoofdontwerper Gareth Wilson. "Ik heb een vriend die in Oostenrijk woont en die 's avonds beschikbaar is wanneer ikzelf slaap." Hierop besloot het team van Bizarre met een oplossing te komen die spelers in staat stelt om elkaar uit te dagen zelfs wanneer ze niet hetzelfde Xbox Live abonnement hebben of dezelfde console. "De Friends Challenge draait puur om hoe spelers met elkaar in contact te brengen waar dit anders niet mogelijk zou zijn."

Wanneer een speler een race afmaakt in de single player modus, slaat blur alle statistieken en informatie op. Je maakt een keuze welke informatie je in een 'challenge' toevoegt en stuurt deze naar een vriend of vriendin. Omdat er geen gebruik van matchmaking gemaakt wordt, is er dus ook geen XBL Gold nodig. Een internet verbinding is de enige vereiste.

"We wilden voorkomen dat de twitter integratie zou uitdraaien op een optie die gebruikers zou belasten met een grote verzameling spam. De voornaamste reden is de mogelijkheid te creëren om spelers met verschillende platformen met elkaar te laten strijden."

Deze optie maakt het niet mogelijk om direct te communiceren tussen een 360 of een PS3. De informatie uit een twitter challenge heft dan ook geen directe invloed op de spelvooruitgang. Je kunt via deze optie alleen de uitdaging van een vriend accepteren, verbeteren en terugsturen. Al met al, een zeer leuke aanvulling.

Blur